Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ludzie , co moge zrobić abym mogl podlaczyc sobie stale lacze?

Posiadam neta z Oranage Freedom Pro / 5 gb miesiecznie limit , net smiga jak jest limit ponad 1 mb , gdy jest po limicie spada sciaganie plikow do 20 kb/s lub mniej..

Dzwonilem tyle razy do neostrady i mowia ze nie mozna podlaczyz z powodow technicznym , jakas blokada PCM niby, a kuzyn mieszka w gorszej wiosce.. a na wiosce jak poszukalem informacji mozna miec max 2 mb , a on wczoraj przedluzyl umowe i ma juz 6-stkę .

Raz podpisalem umowe z netią , czekalem 3 tygodnie na router , az mi przysla, pewnego dnia zadzwonilem i powiedzieli ze kurier jutro przyjedzie z routerem od nich.. nie przyjezdzal nie przyjezdzal , wkurzylem sie i zadzwonile, co sie okazalo? ze nie mam warunkow technicznych..

Prosze sie o wypowiedzenie , czy jest jakas mozliwosc? BO tp'sa robie ludzi za przeproszeniem w Ch**a , mój kuzyn nie mogl miec tez wgl i nagle moze.. DZIWNE .. ładna baje wciskaja ludzią .. do tego nie ma tel stacjonarnego , do neta nie doplaca kasy za podtrzymanie lini aby miec neta

a moim rodzice trzymaja tylko ten cholerny telefon domowy aby mogl normalnie neta zalozyc

Nie wszędzie jest możliwość. TPsa nie jest zainteresowana inwestowaniem w infrastrukturę bo ma coraz większą konkurencję ze strony operatorów bezprzewodowych, i boi się, że przeinwestuje.

To niezupełnie rozwiązanie Twojego problemu, ale sobie poczytaj

Darmowy dostęp do internetu (to żadna ściema), szybkość 512 kb, brak limitu transferu,

Pozostaje do sprawdzenia kwestia zasięgu

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11527105,Aero2___Internet_za_darmo_dla_kazdego__Jak_z_niego.html

http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html

http://aero2.pl/bdi.html

Edytowane przez Cleaner_1980

Przykre, że 2012 roku są w polsce miejsca do których nie dochodzi internet. Obawiam się, że dzwonienie do TP wiele nie pomoże, a tylko oni (lub inna firma z infrastrukturą - nie licz na to) mogą coś w tej kwestii zmienić. Ewentualnie Rząd ;) ale tu też bym nie liczył. Jeśli TP nie może, netia itp. też nie będzie mogła. Ile Twoja miejscowość liczy mieszkańców?

Jeśli jest więcej niż 100 gospodarstw domowych to nie zastanawiaj się, zakładaj firmę dostarczającą internet bezprzewodowy :) Inwestycja zwróci się szybko.

to jest to ze wlasnie nie ktorzy mogą w mojej wsi zalozyc neta , ja nie moge. dowiadywalem sie ze zdjecie tej blokady PCM kosztuje 1000-3000 zl ; / oszczerstwo moim zdanie, koles w mojej wiosce mial tez problem z tym i z TP'sa pomeczyl ich i po 3 miesiac mial jakos dostep.. dziwne ; x

To nie blokada PCM tylko urządzenie zwielokrotniające. Ogólnie polega to na tym, że do Ciebie i sąsiadów telefon puszczony jest na jednym przewodzie z podzielonym pasemem na ADSL potrzebujesz całego przewodu tylko dla siebie. Niestey ale położenie nitki kabla to kupa kasy. Jeżeli mocno Ci zależy skrzyknij się z sąsiadami i dogadaj się z TP, że kable położycie na własny koszt aby tylko dali podpięcie do DSLAM. Pierw określcie jakie mają tam paramrtry lub zastanówcie się nad LLU i dzierżawa pętli. Ale takie pytania to już nie dzwoniąc na infolinię tylko najlepiej do znajomego pana Ździcha od kabli. A reszta to pisemnie nie telefonicznie.

bo wczesniej byla jeszcze taka opcja.. ze jak ssasiad zrezygnuje np z telefonu domowego , to ja bede mogl sie wbic na jego miejsce z netem.. miesiac go przekonywalem , wkoncu zgodzil sie, zadzwonil , a oni ze nie ma takiej mozliwosci ! norlamnie wscieklem sie !