Yavalah231 0 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam , tak jak w temacie poszukuje dobrego smartfona do 700 zł . Chciałbym , żeby był bez klawiatury . Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Chcesz to Ci sprzedam moją Xperie X10i z gwarancją do września, wymieniana 2 razy folia, zadbana, wgrany andek 2.3.4, dzięki czemu X10 ma dużo ramu, a i również można podkręcić procesor do 1,2GHz jednym kliknięciem Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 każdy telefon na andku można podkręcić 1 kliknięcie.. w tej cenie masz nowego Se xperia neo V z 2 latami gwary albo używanego Xperia Arc. , oba mają więcej ramu i lepszy układ graficzny od x10 i upgrade od producenta do Android ICS 4.0.4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 o jaki znawca, do X10 luzem 4.0 podchodzi, a co do układu graficznego to pograsz sobie nawet w GTA 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 x10 ma mniej ramu, i oficialnie upgrade do andka 2.1 . Nie widze sensu kupic x10 jak można kupić używke arc albo nówke neo V arc - Większy ekran, lepszy układa graficzny, oficialny ICS bez zabawy w romy rooty etc. , bravia engine więcej wyświetlanych kolorów i lepszy ekran/lepsze kąty padania To samo Neo V tylko ma +/- tego że ma "tylko" 3.7 cala. i miałby nówke z 2 latami gwarancji Nie mówie że jestem znawcą ale zanim kupiłem telefon zaznajomiłem się z funkcjami/"technikaliami" i polecam mu to co według mnie będzie najbardziej optymalnym wyborem a nie to co jest "w miare dobrym wyborem " ; ) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) neo v jest gorszy. wierzysz w te bravia engine? bo ja nie. 0.2 cala w tą czy w tą to żadna różnica, Xperie Arc S dostaniesz za 900zł Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Kuba Mily JDM Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) najpierw mówisz że o 0.2 cala w te czy we wte nie robi różnicy a mówisz że neo V jest gorszy Neo v oprócz tych 0.2-0.3 cala to jest lepszy pod względem ramu/ekranu LED zamiast tft - lepsze kąty widzenia. Ma lepszy układ graficzny i chyba jedyne co jest w nim gorsze to aparat 5 zamiast 8 mega, a dorwie pewnie zwykłego neo który ma 8 mega ; ) Te 2 co podałem są po prostu lepsze technicznie od Twojego fona i jeden jest nowy a drugi niezbyt używany w tej cenie. Spójrz na dane techniczne i podaj mi jedną rzecz którą Twój ma lepszą od tych dwóch, bez używania wielkości ekranu która według Ciebie jest bez różnicy :> Edit: Ja cały czas mówie o Arc , nie Arc S http://allegro.pl/xperia-arc-stan-bdb-bez-locka-gw-3mies-i2422596575.html . Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Ozored 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra tam zdecyduję kupujący. Koniec spamu Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Kuba weź sobie popatrz na YT porównanie arc s do neo v. Neo v nawet lepiej wypada i jest tańsza. @Autorze- nie kupuj arc s gdyż się nie opłaca chyba że chcesz więcej wydać i szpanować większym ekranem. Szukaj SGS/ Lww/ Neo V. Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Heh ja nawet nie porównuję arc s do neo v Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 mam LWW i fajny telefonik, ale ostrzegam, jakbyś go kupił to popatrz na forum czy rozwiązali bugi z systemem ICS który wprowadzili bo GB był o wiele lepiej zrobiony przez nich. arc s nie kupuj, Cały czas mówie o arc . 3.2 cala - LWW 3.7 - neo V 4.2 - arc # telefony od sony ericssona generalnie różnią się przekątną a procek/układ graficzny mają ten sam,- wystarczający dla andka , płynnego użytkowania/grania/oglądania filmów, nawet w 720 p. SGS też możesz szukać jak poleca dawid Cytuj Link to post Share on other sites
heeee 7 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ekranu LED zamiast tftSkąd masz takie ciekawe informacje? Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 może nie sprecyzowałem, chodziło mi o to że x10 to tft ccfl a neo v i experia arc to tft led backlight . Generalnie chodzi o to że to ta sama technologia tylko jedno ma podświetlenie ccfl a drugie podświetlenie led. Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 eee tam jakiś maniak chyba zwraca na to uwagę, bo kąty widzenia w X10 też są dobre Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Nom jak na 3 letni telefon to ma bardzo dobry ekran z niezłym ppi (pikseli praktycznie nie widać) Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Co wy mu wciskacie jakiegoś starocia X10 ? bo kąty widzenia w X10 też są dobre To mają być dobre kąty widzenia? http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9000-galaxy-s/preview/phone/gsmarena_006.jpg http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9000-galaxy-s/preview/phone/gsmarena_007.jpg To już mój ZTE Blade ma lepsze Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Igoruss Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Ale różnica oooo kurde nic nie widać, weź się człowieku czy kąty widzenia są najważniejsze Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Kuba Mily JDM Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 miech sobie autor zada pytanie, chce używany telefon ze starszym androidem,gorszymi kątami widzenia,gorszą zintegrowaną grafiką czy nowy lepszy na gwarancji ; dd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ale różnica oooo kurde nic nie widać, weź się człowieku czy kąty widzenia są najważniejszeTo ty się 'weź' bo za wszelką cenę chcesz mu opchnąć tego x10. To nie bazar tylko forum. Chcesz doradzić to doradź coś dobrego, jak nie to się nie wypowiadaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Cytując częściowo scene z filmu który ostatnio krążył po yt "(...) Boże czy Ty to widzisz !?" Myśle że na razie można zakończyć spam, poczekamy , zobaczymy czy autor wróci do tego postu bo na razie się nie odzywa ; ) ale w sumie już co miało być to zostało polecone. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts