Skocz do zawartości

GPU Tweak - ASUS

Recommended Posts

Witam.

Posiadam, kartę graficzna Asus gf gtx 550 ti top, wersja sterowników 301.42. Gdy odpalam program Gpu tweak od asusa zęby podkręcić lekko kartę zmieniam taktowania itp, i nagle ekran na 5sec gaśnie i pisze "Sterownik ekranu nvidia przestał działać ale odzyskał sprawność"

Ma ktoś podobny problem ?

Gtxxor jadę o 5mhz, zmieniam regulacje wentylatora, daje save i gaśnie ekran i sterowniki przestają działać.

Tak samo Gpu tweak ma opcje tryb gracza ze zmienia zegary z 975-995. Ustawiam potem na 1000 i spadają FPS z 130 do 50.

Pawel ASUS zmieniałem zegary programem MSI afterburner, i tam wszystko gra jak należy ale podobno jak się kreci kartę programem od Asusa to się nie starci gwarancji to prawda ?

Gtxxor jadę o 5mhz, zmieniam regulacje wentylatora, daje save i gaśnie ekran i sterowniki przestają działać. Tak samo Gpu tweak ma opcje tryb gracza ze zmienia zegary z 975-995. Ustawiam potem na 1000 i spadają FPS z 130 do 50. Pawel ASUS zmieniałem zegary programem MSI afterburner, i tam wszystko gra jak należy ale podobno jak się kreci kartę programem od Asusa to się nie starci gwarancji to prawda ?

Podkręcanie programowe nie powoduje utraty gwarancj, żadna z firm nie ma tu monopolu :) podkręcaj softem jaki ci bardziej odpowiada. Edytowane przez pudel

Jeśli problem w oprogramowaniu , to być może asus coś tam sam w sobie dodatkowo podbija w odróżnieniu od msi itp. Wyskakiwanie tej informacji jest jak się przekroczy limit. U mnie w zależności od pełni księżyca jednego dnia dawało się podbić 10Mhz więcej innym dniem już nie (robione na msi) ;)

Ustaw mniejsze zegary i po problemie.

Zrobiłem reinstal sterów i Gpu tweak program się nie ladzy.

Normalnie bez podkręcania w OCCT mam średnio 133FPS

wiec podkręciłem

GPU clock 975 --> 1055

GPU voltage 1125 --> 1150

MEMORY clock 4104 --> 4194

(nie odrazu tak skoczyłem z zegarami) i srednio 145FPS

ale po chwili testowania wyłącza się OCCT i sterowniki nvidia przestały działać, wiec odpalam jeszcze raz OCCT i średnio 133FPS tak jak przed kręceniem ;/

za mocno raczej nie podkręciłem

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Podkrecanie-3689/strona/13604.html

Ustawiam potem na 1000 i spadają FPS z 130 do 50.

Też właśnie mam taki sam problem. Moja 560 by poszła wyżej niż to 995MHz, ale nie może. Nawet na napięciu 1.1V tak samo ;/

Jeśli ci się wyłącza sterownik to podbij napięcie i wtedy zobacz.