Skocz do zawartości

Podkręcanie kart graficznych! Jaki masz wynik?

Recommended Posts

Właśnie zaobserwowałem że u niektórych lepiej się kręci pamięć a u niektórych rdzeń..

grudzio na jakim napięciu 1210/1300?

Kurde im więcej testuje tym nizej muszę schodzić z taktami, teraz przy 1200/1300 wysypalo mi sterownik ekranu w BF3 Muilti,

Napięcie dałem na max 1.225

Musze zejsc do 1195/1300 przy 1.225

Wlasnie o to chodzi, mam 1130/1400mhz i juz tak zostawie pamiec

U mnie pamięci słabo przy 1300 w 3dmarku 06 w canyon fly zobaczyłem 2 razy trójkątne kolorowe artefakty.

Liczyłem na troszeczke lepsze OC

U mnie z tą samą kartą i tym samym prockiem powyżej 1130MHz karta wariuje przy wymagających grach typu Crysis 3. Więc nie mam pojęcia jak żeś wycisnął 1300.

Tam jst 1300 na pamięciach a na rdzeniu jest 1150 :-) ale pod 1200 da sie podejść

Czy na 7870 z napięciem 1.299V wynik 1200/1350 jest w miaę dobry? Bo osobiście wydaje mi się, że jest słabo. Próbuję kręcić dalej, ale póki co to efektem tego są 3 zwiechy w ciągu ostatnich 10 minut.

Edytowane przez adam09626

Czy na 7870 z napięciem 1.299V wynik 1200/1350 jest w miaę dobry? Bo osobiście wydaje mi się, że jest słabo. Próbuję kręcić dalej, ale póki co to efektem tego są 3 zwiechy w ciągu ostatnich 10 minut.

Zmniejszaj napięcie. Ja na swojej Gigabyte 7870 przy 1.265V zrobiłem 1250 na rdzeniu i 1500 na pamięci przy dobrych temperaturach. :)

Wg mnie niekoniecznie. Podam na przykładzie mojej "przygody" z OC karty. Przy napięciu 1.300V (tak, wiem, to było katowanie karty) rdzeń ledwie na 1230 szedł, pamiątki 1400. Powoli zacząłem obniżać napięcie i w granicach 1.250-1.265 uzyskałem dużo lepsze wyniki :) Na tych samych taktowaniach przy zbyt wysokim napięciu występowały błędy, artefakty. Obniżyłem napięcie i od razu lepiej, wszystko działa :) Tak więc polecam moją metodę- prób i błędów.

Jak bede miec czas, to zrobie tak jak mowisz.
Wiem, ze 1.3V to katowanie, dlatego mialem taki profil ustawiony tylko podczas grania w wymagajace gry.

Ehhhh chyba nie mam najlepszej sztuki. Na napięciu 1.230V i 1200/1200 wywala w pierwszym teście sterowniki, a 1.250V jest bluescreen :/

Chyba więcej jak to 1200/1320 na zabójczym napięciu tej karty nie pociągnę.

Edytowane przez adam09626

U mnie w grach karta nie przekracza 60*C :) Przy Metro 2033 do 59 się rozgrzała, ale wszystko w gramicy 60*C. Twoje temperatury również są w porządku :) Wentylatory chodzą maksymalnie na ok. 55% swojej mocy i zachowują dobrą kulturę pracy. Dodam tylko, że na karcie mam backplate domowej roboty, co nie ma wpływu na temperatury. Na luzie karta trzyma tempy ok 25-28*C :)

Pozdrawiam.

Jak coś to bij na PW.