Skocz do zawartości

geforce 560 ti - problem

Recommended Posts

Witam

Zmieniłem ostatnio komputer moja nowa konfiguracja to

Płyta głowna: Asus p8z68 -v pro/ gen 3

Procesor: Intel Core i7-2600K 3,4 GHz

RAM: Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600

Wentylator na procesor: Noctua NH-D14

Dysk: Seagate ST1000DM003 1TB sATA III

Ze starego kompa zostawiłem obudowę Arctic Silentium z zasilaczem 500 W

i Kartę Graficzną Geforca GTX 560 Ti

W czym problem?

Nastarym kpmpie wszystko śmigało jak trzeba jednak gdy złozyłem nowego kompa to karta graficzna na nim nie działa. Komp odpala się dochodzi do momentu "Zapraszamy" w Windows 7 64 bit i dalej obraz znika i jest tylko czarny ekran tak jakby do monitora nie dochodził sygnał.

Prosze o pomoc bo nie wiem jak ugryżć ten problem. Czy to kwestia za słabego zasilacza? czy moze cos innego. Dziekuję za odpowiedzi i wskazówki

pozdrawiam

Spotkałem się wiele razy z tym że na niemarkowych zasilaczach 500 watowych, w konfiguracji współczesny procesor z OC + karta pokroju GTX460/560 brakowało mocy, co skutkowało dziwnymi objawami, od braku obrazu po niestabinośc czy resety.

Możliwe ale on nie podkręcał proca a na dodatek miał tą grafe z bardziej prądożernym procem i nie miał problemów.Czyż nie mam racji? %-)

Możliwe ale on nie podkręcał proca a na dodatek miał tą grafe z bardziej prądożernym procem i nie miał problemów.Czyż nie mam racji? %-)

Teoretycznie zgadza się co do tego że nie robił OC, ale co do większej prądożerności proca to już bym się nie zgodził. W przypadku tych starych procesorów AMD podawało mocno na wyrost pobór prądu.

wył. / włacz tryb ahci, popodłaczaj dysk pod inne porty .... jeśli masz zworke limitującą w dysku wyjmij badź włóż. Kolega wyżej wspominał o włożeniu jednej kości ram, też spróbuj. Generalnie problem wystąpił w jakim momencie? pierwsze odpalenie po instalacji systemu, czy instalacji konkretnego sterownika? To dość ważne, podaj więcej szczegółów.

no i oczywiscie przełóż kartę w inny slor pciex16, dobrze dociśnij, brak obrazu nie oznacza od razu że grafa ma winę

problem pojawił się po instalacji systemu, wszedłem do win zainstalowałem sterowniki do GTX-a i po ponownym uruchomieniu juz sie tak działo, ściagnałem nowe stery ale i to nie pomogło, bo wczesniejsze instalowałem z płyty.

ok posprawdzam jescze te kości pamięci i dam znać

Zasilacz to arctic cooling

Tez mam ta plyte. Odpal Bios przy starcie naciskajac Del. Wejdz w Advanced potem Agent System Configuration i zmien opcje 'initiate graphic adapter' na PCI-E. Napewno masz tam ustawione cos z iGPU. Oczywiscie musisz podlaczyc monitor do karty, nie do plyty.

Edytowane przez Wooojciech1983

w biosie ustawienia mam ok

Zmieniałem tez sloty pci-e tez bez rezultatu

Sprawa naprawdę jest dziwna bo obraz jest ładowany i wyświetlany do momentu ekranu powitalnego w windows 7

nawet rozdzielczość na tym ekranie sie ustawia

i po ekranie "Zapraszamy" wyskakuje czarny ekran i nic - tak jakby to wina software-u(sterów), które jednak aktualizowałem

Ustawienie w biosie ma tylko znaczenie w czasie inicjalizacji komputera i używania w dosie. Próbowałeś podłaczyć monitor pod drugie wyjście DVI ? Bo to wygląda tak jakby karta na pulpicie przełączała się sama na drugie wyjście, kiedyś mi się tak działo jak instalowałem sterowniki beta z płytki.

• 3 tygodnie później...