shinec 2 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam, poszukuję obudowę z ekranizowanymi kablami, zna ktoś taką? póki co nie ma limitu ceny, muszę się dowiedzieć czy taka owa w ogóle jest Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Chyba z kablami ekranowanymi. Dlaczego takie a nie zwykłe ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Koledze na bank chodzi o taką która występowała już w filmie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Ale o co w ogóle chodzi? Ekranowanie magnetyczne mają przede wszystkim urządzenia elektroniczne (np. głośniki komputerowe) po to aby nie zagłuszały ich (lub się nie nakładały) fale elektromagnetyczne np. z telefonów. Cytuj Link to post Share on other sites
killer666 26 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zapewne chodzi o zakłócenia dźwięki przy podłączeniu sprzętu audio do front panelu obudowy. Nie prościej wymienić same kable? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Możliwe ale nie widzę specjalnie sensu w tym wszystkim....Wiadomo przecież, że najmniejsze zakłócenia są ak się kable podpina z tyłu płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Może autorowi chodzi o eliminację zakłóceń EM. W takim wypadku powinien szukać obudowy z dość grubej blachy stalowej, np. Chieftec. Zakłócenia pochodzące z napędów HDD i DVD możemy minimalizować "zerując" dodatkowym przewodem każdy napęd. Revoltec miał w ofercie takie przewody, jednak tylko do interface IDE. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Blacha stalowa nie daje gwarancji więc skąd w ogóle koncepcja, że Chieftec się tutaj nadaje? Poza tym tutaj chodzi o ekranowanie kabli i front panelu Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jak ktoś pisze "ekranizowany" to znaczy, że czegokolwiek szuka, nie potrzebuje tego. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
shinec 2 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Panowie już po krzyku. W serwisach kazali mi kupić taką budę lub do mojej wymienić i zekranizować przewody żeby zakłócenia zniwelować. Dziś odwiedziłem kolejne serwisy i najprawdopodobniej mam uszkodzoną płytkę od front audio i usb i stąd mi trzeszczy na audio. Polecacie jakąś budę do 200 zł? myślę nad aerocool warrior lub coś w tym stylu. Nie chcę przekraczać 200 zł bo jak się okarze iż to nie płytka od frotna to nic mi nie pozostaje innego skąd mogły by się szumy brać. Zmieniłem moją budę z brata cm elite 330 i jak on odpalił sprzęt na moim pgs 4 to miał ten sam problem a ja cisze na jego budzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Do 200 zł najciekawsze opcje to Cooler Master Elite 430, SilentiumPC Brutus 430 i jak Ci się uda, to Zalman Z9 ale on ostatnio podrożał a ponadto jest wśród tej trójki najbardziej "dziurawy" i wskazany jest zakup kilku filtrów przeciwkurzowych. Cytuj Link to post Share on other sites
shinec 2 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 tylko zastanawiam się czy nie dołożyć kilku zł do z11 PLUS bo zależy mi w sumie na usb 3.0 skoro mam p67 pro3 b3 to czemu i nie usb 3.0. Z drugiej str mam teraz bierzmowanie brata i nie mogę szaleć a podoba mi sie też aerocool x warrior, tyle że dziurawy bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Tzn. Zalman Z11 jest i tak jest mniej dziurawy niż Z9 Poza tym tutaj chodzi też o to, że w środku Z11 to to samo co Z9 Skoro jednak rozważasz zakup obudowy za ok. 300 zł, to rozważ jeszcze np. Regnuma L50 (test 1, video recenzja). Cytuj Link to post Share on other sites
killer666 26 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Jakie 300? Z11 kosztuje ~260-270zł W tej cenie jest lepszy Core 3000, a najlepiej Corsair 300R (tak t.luk, wiem, że top Fractala łatwiej ofiltrować) ale Carbide ma USB3.0 i jest dużo przestronniejszy w środku Ale autor pisał że nie do końca wiadomo czy jest to problem z obudową więc proponowałbym tańszego Brutusa 430. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 @ UP Napisałem ok. 300 zł Cytuj Link to post Share on other sites
shinec 2 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) To musi być płytka od fronta, nic innego nie pozostaje. Zasilacz uziemiona, płyta główna odcięta od prądu, grafa, dźwiękówka, cd dvd room i dysk nie mają wpływu na to wszystko. Pozostaje mi tylko buda. Gniazdko również Ok Edytowane 31 Maja 2012 przez shinec Cytuj Link to post Share on other sites
killer666 26 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No to 300R będzie ok. Tylko upewnij się że twoja płyta główna posiada USB 3.0 typu wewnętrznego (jeśli nie trzeba dokupić przejściówkę na zewnętrzny - jest w zestawie z Brutusem 430 ) Cytuj Link to post Share on other sites
shinec 2 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ok, wszystkim Wam panom dziękuję bardzo. Temat już raczej do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts