Skocz do zawartości

Potrzebuje pomocy jaka karta do tego zestawu???

Recommended Posts

Na wstępie sie przywitam Witajcie to mój pierwszy post .

Mam taki zestaw :

Obudowa - Cooler Master HAF BIGToWER

Procesor -Intel Core i7 980x 3,33 GHz 6/12 , chłodzony cieczą Corsair

Pamięć - 6x2GB (12GB) Corsair PC3-10700

Płyta gł - Asus Rampage III Extreme

Nagrywarka Blu ray

Win 7 Ultimate

Mam kartę Asus Gtx 470 1280 MB Którą chcę wymienić !!!

Co polecacie aby ten zestaw rozwinął skrzydła :) zamierzam grać dość dużo do tej pory grałem na słabym sprzęcie głównie laptop aż tu tata kupił mi coś takiego za dobre stopnie:)

Prosiłbym aby podać przynajmniej 3 przykłady karty od 700zł do 1500zł dziękuję za pomoc

Ja od siebie polecam GTX670, sam mam i sobię chwalę. Ale jak kasa nie gra roli to mozesz i GTX680/HD7970 do tego zestawu bez problemu. Na nic nizszego z tej 470 bym się nie pakował, za mała różnica niewiele byś poczuł.

<p>

możesz poczekać również na wersje z 4 GB pamięci

Faktycznie już jest na rynku ale warto poczekać , za kilka dni będę miał na testy Geforce GTX 590 Gigabayte jak sądzicie sprawdzi się?

Bo to co potrafi ten zestaw z 470 ką ogłupia moje zmysły :) co będzie jak włożymy coś sprawniejszego???

Ten procesor tak wymiata że sam nie wiem (mało testów ) ale posiedzę nad zestawem z lepszą grafiką i zobaczę czy będę szukał czegoś więcej.

Komputer złożył programista który wygrał wszystko na jakimś konkursie , wygrywa ciągle więc ma z czego budować a że wszyscy w rodzinie mają już takie dość mocne zestawy to i wyszło na to że teraz koledzy mogą sobie na taki zestaw pozwolić:)

Muszę poprzyklejać w pokoju na nowo plakaty bo te wentylatory nieźle rozrabiają:)

Dzięki za podpowiedzi

Edytowane przez Magico