Skocz do zawartości

słuchawki nauszne zamknięte ok. 200 zł

Recommended Posts

szukam słuchawek zamkniętych nausznych w cenie orientacyjnej 200 zł ( w porywach do ponad 300 zł )

faworytem jak na razie są : Sony MDR-XB500

ale ciekawie prezentują się też koss-y z serii ur, np. ur29, ur40, ur55 itp ze względu na dużą implementacje

i akg k512 ale tylko przez design zewnętrzny ( bez parametrów )

słuchawki do muzyki i filmów, do gier mam otwarte plantronicsy 377, ale filmów i muzyki się w nich zbytnio słuchać nie da...

jak można to z osobnymi kablami do obydwu głośników i dość dużymi i miękkim nausznikami

W ciągu roku użytkowania HD201 nie zauważyłem w nich żadnych wad, może oprócz lekkiej niewygody podczas dłuższego użytkowania. Basy, środki i wysokie częstotliwości są wspaniale wyważone. Co do jakości wykonania, to już pół roku temu zastanawiałem się, kiedy zdołam niechcący urwać kabel. Do tej pory, mimo wielu krytycznych sytuacji, nie udało mi się tego dokonać, co bardzo sobie cenię. Nie spodziewałem się, że produkt za około 100 złotych tak bardzo mnie zadowoli.

a znajdzie się coś z inną membraną niż PET, szukam czegoś "trochę" lepszego niż 201, lepsze wykończenie, większy zakres, większa implementacja, lepsze wytłumienie otoczenia, mniejsze zniekształcenia harmoniczne i wygodne jak Sony MDR-XB500 które już miałem szansę posłuchać i są bardzo wygodne...

wiem że cal-e na pewno nie mają membrany pet to jest na plus

na razie Sony MDR-XB500 vs cal ! vs koss ur40, będę musiał przejść się do sklepu żeby odsłuchać i zobaczyć które lepiej leżą...