Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie znasz się i wybierasz karty z najwyższej półki?! Podaj jaki posiadasz sprzęt i na jakiej rozdziałce będziesz grał. Poza tym jak Cię stać na wymienione karty to bierz lepsza(właściwie tą najlepsza) GTX 690

Olej te oba przereklamowane syfy. Na allegro możesz znaleźć niezwykle już rzadkie karty- geforce 8800 gs. Legenda głosi że po wygrzaniu w piekarniku osiągały niezwykłą wydajność. Nvidia musiala wycofać je ze sprzedaży by sprzedać jakiekolwiek inne karty.

Gość JackHammer

Olej te oba przereklamowane syfy. Na allegro możesz znaleźć niezwykle już rzadkie karty- geforce 8800 gs. Legenda głosi że po wygrzaniu w piekarniku osiągały niezwykłą wydajność. Nvidia musiala wycofać je ze sprzedaży by sprzedać jakiekolwiek inne karty.

True story...

Ogólnie to gram na 1920 × 1080 na jednym monitorze i nie to że się nie znam ale akurat na tych kratach się nie znam i nie miałem z nimi do czynienia a jaki mam sprzęt to o jakie komponenty chodzi ?

Ogólnie to potrzebuje do gier, obróbki filmów i czasami do grafiki.

A i może inaczej teraz posiadam Kartę Ati Radeon Hd 5970 to może warto dokupić drugą i złączyć je razem ?

Ps i chce żeby nie wymieniać grafiki przez przynajmniej 2-3 lata :)

Ogólnie to gram na 1920 × 1080 na jednym monitorze i nie to że się nie znam ale akurat na tych kratach się nie znam i nie miałem z nimi do czynienia a jaki mam sprzęt to o jakie komponenty chodzi ? Ogólnie to potrzebuje do gier, obróbki filmów i czasami do grafiki. A i może inaczej teraz posiadam Kartę Ati Radeon Hd 5970 to może warto dokupić drugą i złączyć je razem ? Ps i chce żeby nie wymieniać grafiki przez przynajmniej 2-3 lata :)

o model pralki , zmywarki oraz o szybkość wody spływającej z kranu , w celu dowiedzenia się jaką masz przepustowość ..

polecam zmywarkę : Whirlpool ADP 5100 IX , podobno przyspiesza mycie , a z "szybko" lejącą się wodą działa cuda. Bf 3 na FHD jak nic -_-

najważniejsze : CPU , PSU , MOBO , RAM , BUDE (marka i model)

polecam GTX-a 670 , wydajność na poziomie 7970 a nawet wyżej , konkuruje z 680 , różnica w grach to pare FPS , jeżeli robi to Tobie różnice to weź geforce 680 i będziesz miał spokój na 2-3 lata.

Jeżeli jednak chciałbyś zaoszczędzić troszkę pieniędzy to weź 670. Również starczy na dość długo.

ps. jestem mądry , masz rację , tylko mnie wkurzyłeś swoim troszkę głupim pytaniem ;)

690 nie bierz. Nie wykorzystasz jej mocy , 4 tyś za kartę graficzną to przesada.

4 tyś za kartę graficzną to przesada.

Czemu? Jak kogoś stać to czemu ma sobie nie kupić... z jednej strony grać można i na GTS 450, z drugiej jednak ludzie kupują takie karty... Skoro jeździć można maluchem, to A8 to przesada? Zakładając oczywiście że stać tego kogoś, a nie szasta kasą rodziców.

Inna sprawa że w obecnej chwili to bym kanapki nie kupował, bo gry z powodzeniem ruszają na najwyższych detalach przy pojedynczych GPU i to znacznie słabszych od GTX 680 / HD 7970.

Edytowane przez gtxxor

tylko kupując kartę za 4 tyś .. no wyrzuca kasę w błoto ..

680 przez długi czas będzie królować wśród jedno-procesorowych kartach graficznych .. mowa tu o 2-3 lat , a ok 2 tyś kieszeni zostaje , a to duża kwota , chyba że autor zarabia krocie bądź ma dobrze ustawionych rodziców , jednak ja wybrałbym 680-tkę i cieszył się super płynną rozgrywką , a 2 tyś wydał na inne cele.

Nie wszystko dobre co drogie.

Np. 670 wykazuje spory potencjał , większy od 7970 , a prawie równy 680 , a jest dużo tańszy.

7990 już niedługo a później 8990 !

z tego co wiem, nie powinno być problemu z połączeniem w crosfirex 5970 i 6990, ale czy nie lepiej poczekać chwilę i kupić 7990 ?

twoja płyta też wspiera crosfirex na pełnej prędkości pci-e 2.0 x16 na obu slotach pci-e co jest plusem

Nie GS tylko GTS320/640/512.

Też jestem myśli, że teraz 1 gtx680 by spokojnie wystarczył, sam mam gtx580 i na nim nadal wiekszość gier chodzi na max detalach w 1920x1080. Ja dopiero coś kupię z serii 7? Albo coś z AMD.

Gwarantuję ci, że w ciągu najbliższego roku AMD wypuści kartę, która będzie wyraźnie wydajniejsza niż GTX 680

No tak , ale walka między gigantami będzie trwała wiecznie .. Może trochę palnąłem z tym najwydajniejszym ;)

Powiem tak : 680 jak i 670 starczą Ci do gier na bardzo , bardzo długo.

7990 już niedługo a później 8990 ! z tego co wiem, nie powinno być problemu z połączeniem w crosfirex 5970 i 6990, ale czy nie lepiej poczekać chwilę i kupić 7990 ? twoja płyta też wspiera crosfirex na pełnej prędkości pci-e 2.0 x16 na obu slotach pci-e co jest plusem

Ale czy do połączenia nie potrzeba tej samej karty graficznej jaką się posiada przynajmniej tak każdy mi mówi ?

A jeżeli nie to jak to zrobić tak samo jak bym podłączał dwie takie same ?

Sorry że tak wypytuje ale każdy mówi mi co innego.

Tak myślałem i jeszcze nazwę wymyślił crosfirex

Ale teraz ostatecznie lepiej kupić drugą 5970 i je złączyć czy kupić nowego gtxa albo hd ?

Edytowane przez kamil330i

kupic 680 lub 7970 i zrobic z nich sli/crossfire pozniej lub teraz, nie wiem czy wiesz ale twoja karta to tak naprawde 2 oddzielne gpu z oddzielnymi pamieciami, z tym ze na jednej pcb, to dwa 5870 z mniejszymi taktowaniami

Edytowane przez foxy97