Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość JackHammer

W tej cenie masz płytę główną z USB 3.0 i SATA III http://www.agito.pl/plyta-glowna-gigabyte-ga-h61ma-d3v-79-550885.html

Zasilacz też nie jest najlepszy, bo ma maksymalnie 17 amperów na jednej z dwóch linii 12V. Lepszym wyborem byłby OCZ ZS 550W, który ma 38 amperów na linii 12V.

Dlatego wzrezygnowałbym z tej karty i wziął wspomnianego OCZ ZS 550W, wyżej taktowany i3-2120 i do tego HD6850 z mniejszym narzutem sterowników na procesor.

Gość JackHammer

Kolejny gościu co twierdzi że SXS2 jest do du*y... Z tą kasą nie zdziałasz nic nadzwyczajnego. Kurde zaczyna mnie to męczyć...

i3 i tak da radę z GTX 560 a nawet mocniejszymi kartami jak HD7850 więc nie wiem o czym tu mowa. OC proca i tak nie bedzie bo kasa nie ta więc 400W również starczy nawet jak pisałem z OC GPU na 900mhz.

Edytowane przez JackHammer

znacznie lepiej zrobi jak zwiększy budżet o te 200 zł

wtedy ładna konfiguracja by wyszła:

ASRock H61 iCafe + HD6870 + Core i3-2120 + SXS2_500W + 2x2GB

dla mnie micro ATX to już w ostateczności :P

puki co zestaw JackHammera najrozsądniejszy...

• 2 tygodnie później...

Podpinam się do kolegi, wymieniam bebechy wydajności za podobną kwotę.

I tak specyfikacja:

Obecnie:

Sapphire HD4830 512MB :!:

Chieftec 450W :!:

E6300 1,86 GHz :!:

2x2GB DDR2 :!:

MSI 945GCM5-F V2 :!:

WD 360GB & Seagate 650GB

LG Flatron W1952TQ

Antec three hundred

Najbardziej zainteresowała mnie konfiguracja davida1206 plus 560GTX proponowany przez JackHammera.

Będzie gites majonez panowie specjaliści?

Ponoć w trzecim kwartale bieżącego roku

Tego ASROCKA nie ma dostępnego na dzisiaj w arescie, a za kilka godzin jadę po części. Czy mógłbym ktoś podać jakąś alternatywę?

Na morele.net zauważyłem, że mają dostępną EVGE, która lepiej wypada w testach i mam do marki większe zaufanie w porównaniu z przegrzewającymi się gigabytami. Chyba jednak zdecyduję się zamówić tam większość części.

Miałeś szczęście, że tego asrocka nie było, bo to nieopłacalna płyta. Poniżej masz tańszą płytę z 3 letnią gwarancją, natywną obsługą SATA III, USB 3.0 i 4 dwustronnych kości ramu:

http://www.arest.pl/produkt/Plyty-glowne/60,234,,,0,0,0,,/28720/MSI-B75MA-P45-m-ATX-B75-4x-DDR3-1x-PCI-E-16x-VGA-DVI-S-1155/

Edytowane przez wallhack

ja bym GTX560 nie brał to jest to samo co GTX460, tylko podbite zegary...lepiej już wybrać HD6870 ~jakiś postęp technologiczny a najlepiej GTX560Ti przynajmniej jest na co dołożyć...

i tylko nie piszcie mi że GTX560 po OC przegania HD6870, taka logika jest bez sensu przecież HD6870 też można podkręcić :>

więc karty są porównywalne bez -O/C i z +O/C, kastratów nie polecam.

wallhack - ok zmieniłem w zamówieniu na mobo, które polecałeś, wielkie dzięki.

mutissj - nowiny o błędach w sofcie amd radeonów mnie zniechęcają. Sam mam radeona, ale wolę wziąć nvidię i nie bać się, że znowu będą jakieś dziwne numery w grach. Ale dzięki za słowa krytyki.

• Popieram 1