slusek19 12 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. kupiłem już dosyć dawno komputer z dyskiem 400GB Seagate ale dysk bardzo głośno chodzi i nie słychać tego raz na jakiś czas tylko cały czas przy każdym otwarciu folderu lub czegokolwiek. sprawdziłem na stronie seagate że ma on jeszcze gwarancje chyba do czerwca tego roku i tutaj moje pytanie gdzie go najlepiej wysłać ? (Niemcy , Holandia ? jest też Warszawa do wyboru) dysk nie jest wart niewiem jak duzych pieniędzy a jeśli za paczkę za granice będę miał zapłacić ok. 100zł to sie troche mija z celem a chciałbym go wymienić bo sie nie da na tym pracować przy takim hałasie. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez slusek19 Cytuj Link to post Share on other sites
Pablo7403 0 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Jeżeli kupwałeś cały zestaw komputerowy w sklepie to najlepiej udaj się do niego w celu reklamacji komputera. Co innego jak byś sam kupował poszczególne podzespoły komputera to udajesz się do sklepu gdzie kupiłeś odpowiedni podzespół i to oni przesyłają ją do serwisu lub dostawcy sprzętu. Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 i tutaj moje pytanie gdzie go najlepiej wysłać ? (Niemcy , Holandia ? jest też Warszawa do wyboru) Chyba jasne że Warszawa. Cytuj Link to post Share on other sites
duli2 1 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Dysk Seagate wyślij do Warszawy paczką przez poczte polską koszt ok 20 zł. Po 4-5 dniach od wysyłki zapuka do Ciebie kurier z DHL-u z paczką, która przyjdzie z holandii a w niej bedziesz miał nowiusieńki dysk. Ja cały czas tak wysyłam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
slusek19 12 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 a co mam tutaj wybrać ? http://s1.pokazywarka.pl/i/1054530/428747/1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 @up miałem podobny problem z dyskiem Seagate Barracuda, objawiało się to tym, że był (serio) najgłośniejszym komponentem komputera, czasami było słychać tarcie się talerzy, tak jak w zmywarce do naczyń, sklep mi przyjął do naprawy, a w serwisie po miesiącu oczekiwania odmówili pomocy, twierdząc, że sprzęt działa poprawnie. Po tym wszystkim, tak się wk***, że aż sam naprawiłem dysk . Mam nadzieję, że Tobie nie zrobią takiej fuszery, 3mam kciuki. @slusek19 Wedle Twojej powyższej tabeli wybierz "979866A7- Noisy - SeaTools passes all tests" Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 czasami było słychać tarcie się talerzy a to ciekawe ?? Po tym wszystkim, tak się wk***, że aż sam naprawiłem dysk . Zdradzisz jak to zrobiłeś bo to jeszcze ciekawsze . Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 a to ciekawe ?? no i to bardzo, ewidentnie talerz ocieral sie tak jakby jakies łożysko było zatarte. Zdradzisz jak to zrobiłeś bo to jeszcze ciekawsze . Trochę wyobraźni uruchom następnym razem, jeez, czy wszystko muszę tłumaczyć? No jasna sprawa wziąłem podłubałem trochę tam i ówdzie i chodzi jak ta lala ... Przecież to proste czytając ze zrozumieniem, że całkiem popsułem, już po mojej interwencji nie udało się go wskrzesić. Amen. Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Było w nosie podłubać a nie w dysku. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Werturko Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) dzięki takim wypowiedzią a Ty masz pojęcie o ortografii. Wiem, że masz stresa po testach gimnazjalnych, ale napisałem ocenę subiektywną, nie wiem co tam się w tym dysku działo, myślę że dość wyraźnie i zrozumiale opisałem problem jaki ja miałem, nie napisałem dokładnych przyczyn, jedynie domniemane objawy, nigdzie nie napisałem, że super się znam jak Ty, uważam że dosadnie uzasadniłem Ci swoje stanowisko. Pozdro Werturko. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez wodzu88 Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Najwyraźniej nie mam , możesz mnie oświecić ??? gdzie zrobiłem byka , bo zgłupiałem. Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 powinno być: "dzięki takim wypowiedziom". -KONIEC OFFTOPU- Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 1 Maja 2012 Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Sam mam paroletniego Seagata i to że jest głośny to norma , taką ma/ją niestety niektóre modele charakterystykę akustyczną przy pracy głowic , to "ocieranie" to z dużym prawdopodobieństwem nic innego jak głowice. Dla niezorientowanych w czym rzecz filmik - i nie otwierać czasem dysku bo to zgon dla niego. http://www.youtube.com/watch?v=1qrc5578Kfs A jak chcemy się przysłuchać pracy "samych talerzy" - łożyska to odpalamy dysk bez podpiętego kabla sygnałowego i mamy jasność. Edytowane 1 Maja 2012 przez Werturko Cytuj Link to post Share on other sites
slusek19 12 Napisano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ok dysk wysłany czekamy teraz kiedy wróci i w jakim stanie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts