Gość effendi360 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 A zasilacz do tego za przynajmniej 500zł Przestańcie pierdzielić, jasne, że jest możliwość dołożenia gtxa i wykorzystywania go do PhysX ale by trzeba było chyba z Hoojem się na łby pozamieniać żeby takie coś sobie wkładać do skrzynki ! Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Wpisz w Google Gigabyte GTX680 Windforce 3 taki model posiadam. Mało jest z PhysX, ale są to dość ciekawe tytuły jak np. Mafia II czy Batman, co prawda wiele ten PhysX nie dodaje, ale w Mafii II jest to warte małej dopłaty moim zdaniem. Co do Havok'a to nie zauważyłem takiej przewagi AMD jak w przypadku PhysX Nvidii. Co do sekcji zasilania i jej wpływu na OC GTX680 to się mylisz - wszystko zależy od sztuki i często referent z 4-fazową sekcją lepiej się kręci od Palita z 6-fazowego. Po prostu NV jak na razie nie umożliwia podniesienia napięcia powyżej 1,75V i ilość faz powyżej 4 ma tu drugorzędne znaczenie.Ale ja poproszę zdjęcie twojej karty było by miło zrób byle czym możesz nawet Pralką jak potrafisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Rakoth 5 Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Gigabyte GTX 680 WF III i tyle w temacie. Weźmiesz radka i potem będziesz płakał, że nie możesz normalnie pograć. Gdybym już miał swoją 680 to bym wyraził opnie jako użytkownik ale narazie opieram się na opiniach innych i licznych testach, recenzjach itd. Ja wiem, że niby to WF III jest super ale mam teraz GTX 570 z tym chłodzeniem i jak wentyle są na 50% to muszę się na słuchawki przerzucić bo strasznie denerwuje ten szum. ogólnie WF III to b. dobre chłodzenie ale jak się trafi kiepska sztuka jak w moim przypadku to będzie głośno . Life is brutal Cytuj Link to post Share on other sites
Raven1411 3 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Weźmiesz radka i potem będziesz płakał, że nie możesz normalnie pograćno kur%a ludzi mieliście styczność z tymi kartami? wiecie co wogóle gadacie.miałem stycznośc z 7970 i osobiście mogę polecić tą kartę byłą to wersja gigabyta wf3.nie zauważyłem jakichkolwiek spadków,wywalania sterowników ani innych problemów.osobiście brałbym właśnie nią ze względu na cene 450ziko nie chodzi drogą a 5-6% nie jest wart tej kwoty,zresztą po oc obydwu kart wydajność jest zbliżona zresztą radek w wysokich rozdzielczościach rozwija skrzydła.A co do FXAA to podczas rozgrywki i tak nie patrzysz się na krawędzie non stop tylko skupiasz się na grze.Zresztą radek w sterownikach 12.3(chyba nie jestem pewien) również zmodyfikował coś z AA ale tego już nie doczytałem Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Od 12.4 można włączyć MLAA 2.0. Co do tych różnych opinii na temat HD79xx, to ja nie wiem skąd się one biorą. Korzystam już z HD7950 trzeci miesiąc i jak do tej pory nie miałem z nią, żadnych problemów, żadnych mikro przycięć, żadnego wywalania sterowników i innych tego typu akcji. Od czytania tych rewelacji, aż otworzyłem obudowę, żeby zobaczyć czy ja na pewno mam HD7950. Denerwuje mnie też patrzenie na obie karty przez pryzmat BF3. Dlaczego nikt nie porównuje kart przy wykorzystaniu GPGPU. Może ktoś powiedzieć, że przecież nie każdy z tego korzysta, ale tak samo nie każdy gra w BF3. Fakt jest taki, że GTX680 w grach wydajnościowo jest lepszy od HD 7970, a każde pytanie typu co jest lepsze, jest jak włożenie kija w mrowisko i wywołuje niepotrzebne dyskusje. Do autora jak miałeś już HD7950 i miałeś problemy to nie widzę sensu zakładania takiego tematu. Jakbym doświadczył tego co Ty, to prawdopodobnie zmieniłbym na GTX. Wprawdzie też myślałem nad wymianą, tylko ja chciałem wymienić na HD7970 (mimo, że było już po przemieże GTX), ale po chłodnych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że to bez sensu. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Zwolas Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Ale ja poproszę zdjęcie twojej karty było by miło zrób byle czym możesz nawet Pralką jak potrafisz. Nie miej mi za złe ale znudziło już mi się ciągłe udowadnianie niedowiarkom, ale ostatni raz, specjalnie dla Ciebie: zdjęcie z obudowy, nie mam czasu ani chęci wyjmować karty, ale można poznać bez problemu: http://s12.postimage.org/yedhnihp5/GTX680_buda.jpg gdybyś jeszcze wątpił, że mam kontakt, z ludźmi, którzy te karty kupują, to fotka z mojej półki sklepowej (nie zdążyłem spakować wysyłki na szczęście): http://s15.postimage.org/vt7lexfd3/gtx_sklep.jpg Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Yacko Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Panie kolego tak z ciekawości zapytam. Masz na stanie 680 gtx referenta od EVGA? A jak nie to to orientujesz się jak z dostępnością? Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Panie kolego tak z ciekawości zapytam. Masz na stanie 680 gtx referenta od EVGA? A jak nie to to orientujesz się jak z dostępnością? Dostępność fatalna, niedawno sprzedawałem swojego tygodniowego za 1800 zł na forum, szkoda, że wtedy nie pytałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
lukill 3 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Panie kolego tak z ciekawości zapytam. Masz na stanie 680 gtx referenta od EVGA? A jak nie to to orientujesz się jak z dostępnością? Nie miej mi za złe ale znudziło już mi się ciągłe udowadnianie niedowiarkom, ale ostatni raz, specjalnie dla Ciebie: zdjęcie z obudowy, nie mam czasu ani chęci wyjmować karty, ale można poznać bez problemu: http://s12.postimage.org/yedhnihp5/GTX680_buda.jpg gdybyś jeszcze wątpił, że mam kontakt, z ludźmi, którzy te karty kupują, to fotka z mojej półki sklepowej (nie zdążyłem spakować wysyłki na szczęście): http://s15.postimage.org/vt7lexfd3/gtx_sklep.jpg Poluje pilnie na jakiegos gtx 680. co masz w ofercie? najchetniej windforce od gigabyte:) Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Poluje pilnie na jakiegos gtx 680. co masz w ofercie? najchetniej windforce od gigabyte:)Mam 2 sztuki, ale już zamówione niestety. Następna dostawa za około tydzień. Cytuj Link to post Share on other sites
lukill 3 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Mam 2 sztuki, ale już zamówione niestety. Następna dostawa za około tydzień. a jakies inne? referenty? Cytuj Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) a jakies inne? referenty? Niestety nic z referentów nie posiadam. W środę mogę mieć Gainwarda Phantom 2GB w cenie 2130 zł. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Yacko Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts