koniczyna 1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 pomocy Gdy włączam komputer to słyszę jedną .długie piknięcie więm że oznacza błąd pamięci , wyczyściłem ram i złącze kości i to nic nie dało sprawdzałem kilika konfiguracji pamięci zmieniałem ich kolejność i ilość. komputer mam 3 lata i niemiałem żadnych z nim problemów . moja płyta główna to gigabyte ms2l-s3p a ram GOODRAM DIMM DDR2 2GB 800MHz proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Skoro sprawdziłeś wszystkie możliwe konfiguracje z kośćmi, to może jednak nie jest to problem z RAM'em ? w/g tego manuala, jedno długie powtarzające się piknięcie to może być problem z kartą graficzną, np.źle dociśnięta. Dla pojedynczego długiego nie widzę nic. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez wormadam Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Sprawdź czy komp odpali ci na jednej kości i bez grafiki (możesz na innej płycie sprawdzić). Cytuj Link to post Share on other sites
koniczyna 1 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 sprawdziłem na jednej kości i bez grafy ale i tak nie odpalił Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 a na innym zasilaczu ?? Cytuj Link to post Share on other sites
koniczyna 1 Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Wymieniłem grafike i śmiga jak dziki. Dzięki za pomoc. Do zamknięcia ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts