dj.mathev 14 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 witam tak jak w temacie, czyli : - jaki antywirus za free jest najlepszy i czy opłaca się kupować teraz antiwira ?? - jaki płatny do 150 zł będzie najlepszy ?? - wszystkie propozycje proszę porównywać z avastem internet security 7 taki mam i mi się kończy licencja - wyznaczniki : szybkość, łatwość obsługi, częste aktualizacje bazy wirusów, nie zamulanie internetu i startu kompa oraz szybsze działanie od avasta obecnie własnie go posiadam i kończy mi się licencja za 13 dni i czy opłaca się teraz kupować czy darmowe są na tym samym poziomie co płatne Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 darmowy - awast płatny - kaspersky internet security 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MegaLeidan 17 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Moim zdanie najlepszy jest AVG (darmowy) i na dodatek nie zwalnia komputera jak inne antywirusy Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez MegaLeidan 1 Cytuj Link to post Share on other sites
grzesiu129 11 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja bym ci radził zainstalować: - Norton Internet Security 2011 na 90 dni lub - Norton Internet Security 2012 na 30 dni Sam uzywam 2011 tylko musiałem sobie konto załozyć aby mógł pobrac aktualizacje a po upływie 90 dni wystarczy przeinstalować i od nowa jest 90 dni. Wykrywa nawet wirusy w spakowanych plikach i .exe. Według mnie jest lepszy od Kasperskiego i innych bo mniej zurzywa ramu i nie zamula kompa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dj.mathev 14 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 a więc za free AVG i AVAST oraz Norton na 90 dni wersja 2011 a jak z tym 2012 ? po 30 dniach odnowić można ?? a co z Kasperskim i płatnym AVASTEM IS 7 ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Darkness 17 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Osobiście używam AVAST'a i w przeciwieństwie do AVG,który pokazywał pierdyliard komunikatów,to ten pracuje i blokuje jak trafi się jakiś robak etc . Kiedyś miałem Kaspierskiego,tylko że czasami bywa trudny w konfiguracji ... w moim przypadku blokował internet . Co do trial.Niektórzy robią tak,że instalują program na ileś dni,usuwają go po wygaśnięciu triala i na nowo instalują,tylko w tym wypadku chyba trzeba usunąć pliki tego antywirusa z kompa,żeby myślał że używasz go po raz pierwszy. Nie próbowałem tego,po prostu coś mi się przypomniało Kiedyś używałem też NOD'a ale nie wiem jak się mają nowsze wersje. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Darkness 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubic22562 4 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 powiem jedno: ESET 1 Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Osobiście używam AVAST'a i w przeciwieństwie do AVG,który pokazywał pierdyliard komunikatów,to ten pracuje i blokuje jak trafi się jakiś robak etc . Kiedyś miałem Kaspierskiego,tylko że czasami bywa trudny w konfiguracji ... w moim przypadku blokował internet . Co do trial.Niektórzy robią tak,że instalują program na ileś dni,usuwają go po wygaśnięciu triala i na nowo instalują,tylko w tym wypadku chyba trzeba usunąć pliki tego antywirusa z kompa,żeby myślał że używasz go po raz pierwszy. Nie próbowałem tego,po prostu coś mi się przypomniało Kiedyś używałem też NOD'a ale nie wiem jak się mają nowsze wersje.Wystarczy z tego co mi wiadomo w rejestrze usunąć wartość ręcznie i problemu nie ma. Ogółem z darmowych to avast nie zamula kompa i można ustawić by wyłączył się podczas gry. Z płatnych to nie wiem bo sam darmowy Avast wystarczy i nie potrzeba więcej. powiem jedno: ESETChłopie nie każdy ma komputer od wujka z nasa, a każdy lubi wydajność. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dj.mathev 14 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ja powiem tak w 2008 roku kupiłem nortona ... masakra zamulał i w ogóle jakaś porażka 2009 avast jeszcze ten stary darmowy < bardzo dobrze sie sprawował > 2010 kaspersky < w skali od 0 - 10 daje mu 7.5 > 2011 miałem do stycznia darmowego avasta potem kupiłem avasta IS i właśnie się kończy moja ocena jego 0-10 to mocne 9 tak wiec odrzucam na razie nortona na koniec bo przykre doświadczenia miałem o ESET czytałem gdzieś że pożera zasoby ...... więc odpada ale chyba skuszę się na AVG albo Avast jakiś może nawet free bo IS szczerze nie robi różnicy nie wiem ale moja konfiguracja sieci to 4 kompy połączone przez kabel i wifi więc nie wiem czy to robi różnice jakąś ogolnie często łącze się z nimi kopiuje przesyłam pliki i w ogóle łącze a na pozostałych jest avast free 7 bo to kompy typowo biurowe wysyłam pliki jakieś dokumenty tylko jeśli to am znaczenie proszę uwzględnić to Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ja powiem tak w 2008 roku kupiłem nortona ... masakra zamulał i w ogóle jakaś porażka 2009 avast jeszcze ten stary darmowy < bardzo dobrze sie sprawował > 2010 kaspersky < w skali od 0 - 10 daje mu 7.5 > 2011 miałem do stycznia darmowego avasta potem kupiłem avasta IS i właśnie się kończy moja ocena jego 0-10 to mocne 9 tak wiec odrzucam na razie nortona na koniec bo przykre doświadczenia miałem Faktycznie w Avast'cie strasznie denerwuje to że nie chce czasem przyjąć nie szkodliwych plików i zamula jeśli mamy opcję "kopii bezpieczeństwa" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dj.mathev 14 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 powiem tak dziękuję za wyrażone zdanie zdecydowałem zostawić kaskę i zainstaluję po zakończeniu avasta IS, avasta 7 free skoro inne kompy maja u mnie i nie ma żadnych problemów to myślę że i u mnie wystarczy pozdrawiam i plusy już rozdałem Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja od 5 lat używam Avasta, sam się aktualizuje, blokuje strony które mogą posiadać niebezpieczny kod, nie zamula systemu. Warto wypróbować, jest jeszcze z nim tak że mam wersję "free" i po jakimś czasie trzeba go zarejestrować pod jakimś adresem e-mail i potwierdzić subskrypcję i to wszystko. Czasem nawet się śmieję jak babka w tym programie mówi "baza wirusów programu Avast została zaktualizowana", wyobrażając sobie taką EDI z Mass Effecta Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Przecież KIS mało obciąża ram Cytuj Link to post Share on other sites
Sasior 52 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Od jakichś 2 lat korzystam z Aviry - bezproblemowa, szybka, wygodna. Nie wyrzuca pierdyliarda reklam i komunikatów. W testach wykrywalności zajmuje jedne z lepszych lokat wśród darmowych antywirusów. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Darmowy Comodo Inter Security Cytuj Link to post Share on other sites
robinek09 1583 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 3 lata z NIS-em zero problemów,to już nie te produkty Symanteca co kiedyś. Nie zamula nie zawiesza itp.Stereotyp negatywny padł !!! powiem jedno: ESET Mamy w Firmie Wersję 5 tragediaaaaaaaaaa,informatycy reinstalują do wersji 4 bo już wykupili licencję na ten rok. Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Darmowy Comodo Inter Security Całkowicie za . kiedyś była promocja i zdobyłem premium za darmo na czas nieokreślony, i jak na razie rewelka, mało zasobów żre, wyszukuje wirusy w exe,zip i innych... polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja powiem tak, mam AVG i mi praktyczni nie wykrywa niczego ( no choć ostatnio mi usunął sterownik graficzny nvidii 296.10 pobrany z oficjalnej strony ), przeskanowałem eset-em 18 trojanów, nie jest źle więc avg odradzam Cytuj Link to post Share on other sites
Elbutcher 0 Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Aby sprawdzić antywira polecam ten sposób: http://pcfaq.pl/programy/jak-przetestowac-skutecznosc-antywirusa-testowy-wirus-eicar-test-virus/ Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Ja używam comodo internet securyty, bardzo dobry pakiet, nie zamula i ma firewola z prawdziwego zdażenia a nie taki szajs jak wbudowany w windowsa. @Elbutcher comodo wykrywa ten test jako wirus nawet bez zmiany formatu pliku na .com Edytowane 22 Listopada 2012 przez kombajn Cytuj Link to post Share on other sites
Zefryd 0 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Używam już prawie od roku darmowego Avasta i jest zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Dacie wiare ze od premiery win 7 nie mialem Antywira w sytemie a zmienialem go tylko 2 razy jak przechodzilem na ssd i jak zmienialem plyte ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pestfunkey 14 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Również od kiedy posiadam win 7 , nie czuje zapotrzebowania na takie oprogramowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 3 lata z NIS-em zero problemów,to już nie te produkty Symanteca co kiedyś. Nie zamula nie zawiesza itp.Stereotyp negatywny padł !!! Mamy w Firmie Wersję 5 tragediaaaaaaaaaa,informatycy reinstalują do wersji 4 bo już wykupili licencję na ten rok. Prawda wersja(4) jest o wiele lepsza. Od siebie-Comodo. Cytuj Link to post Share on other sites
Veeon 430 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Ja polecam AVG płatny jak i również darmowy - nie zamula kompa, skuteczny, bezproblemowy . Edytowane 22 Listopada 2012 przez Veeon Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts