woziu174 16 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Posiadam kartę graficzną Radeon Gigabyte 6970 windforce wersja OC i mam problem z podniesieniem napięcia karty. Nie mogę znaleść programu którym by się dalo podnieść przez MSI Afterburner nie mogę odblokować napięcia a próbowałem na wszystkie metody a programy riva tuner czy amd gpu clock tool nie chodzą mi na systemie bo mam 7 64 bitową. Czy możecie mi doradzić jakim programem podniosę napięcie na 100% i czy przy tej karcie graficznej mogę wogóle podnieść napięcie Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez woziu174 Cytuj Link to post Share on other sites
wachu119 5 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Też tak mam, że nie mogę podnieść napięcia w żadnym programie. W moim przypadku mam tę możliwość zablokowaną przez producenta mojej karty. Może w Twoim przypadku jest tak samo... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 też mam wersję oc, dopiero w SOC można zmieniać chyba na oryginalnym biosie, w OC konieczna jest raczej zmiana biosu ( nie jestem pewien na 100 % , jak coś to proszę poprawić ), co się równa ze stratą gwarancji, ale chyba można zrobić backup biosu i gdzieś go zapisać, ale później może być różnie z jego ponownym wgraniem, bo wgrywać go będziesz dopiero jak będziesz oddawać kartę na serwis, czyli zwykle padniętą, no i tu jest problem, bo trudno jest wgrać bios do padniętej karty JA poczekam aż mi gierki przestaną chodzić na full detalach i dopiero się bawić zacznę, wcześniej nie ma potrzeby 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gremi 1 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeśli masz zamrożoną opcję zmiany napięcia w programach przeznaczonych do O/C oznacza to że funkcja ta została zablokowana w BIOSie przez producenta. Poszperałem trochę po forach i znalazłem to: http://www.tomshardware.co.uk/forum/272615-11-unlock-voltage-gigabyte-hd6970-windforce - stąd wynika że Gigabyte na pewno zablokował funkcje zmiany napięcia na twojej karcie. Może przy pomocy RBE da się to odblokować: http://www.techpowerup.com/rbe/ ? Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Gremi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
woziu174 16 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts