Ciciek 0 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam Jestem w trakcie składania nowego kompa, tym razem bez chłodzenia wodnego (chociaż nie wykluczam tego w przyszłości). Docelowo ma to być Black and White mod na LGA2011, chociaż jedyna płyta główna, która mi wizualnie do tego pasuje jest dosyć średnia (ECS ax79), no i dostępność w Polsce jest praktycznie rzadna. Jako że proc będzie podkręcany jako mobo wezmę albo Asus RIVE, Albo Classified. Procesor biorę 3930k. Pamięci już wybrałem i będą to g.skille quad 8gb 2133 cl9, niestety pamięci z czarnym pcb jest bardzo mało (np. dominatory gt, ale 4x2gb 2400 kosztuje 500$ wtf), zdecydowałem się na te g.skille trochę ze względu na cenę, ale również dlatego że mają bardzo sensowną specyfikację, niespotykaną w tej kategorii cenowej. Wszystko będzie w obudowie NZXT Switch 810, zasilane przez nzxt hale 90 850 albo 1000w. Chłodzenie CPU to Phanteks, który wyjątkowo przypadł mi do gustu z wyglądu, z resztą wydajność też ma pierwsza klasa (miałem brać noctuę, ale po obejrzeniu zdjęć jakoś przeszła mi ochota, no i phanteks wyszedł mnie taniej, i bardziej kolorystycznie pasuje). Chciałem spytać również które mobo na moim miejscu byście wzięli czy rive czy classi, może jakieś inne komponenty w czarno białej stylistyce są o których nie wiem. To póki co tyle, jestem teraz na etapie zbierania wszystkiego do kupy. Zdjęcia wrzucę jak będę miał większość sprzętu u siebie. Ciciek out Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 EVGA a ASUS, to niebo a ziemia i tutaj bezapelacyjnie wygrywa ta pierwsza. Z Asus'em ostatnio same problemy. Btw. może lepiej troszkę słabsze komponenty, ale do tego LC? Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No właśnie support evga jest imo mocnym plusem, tak samo nowe biosy dosyć sensownie wypuszczają. Wolę kupić lepsze komponenty, które ewentualnie zwoduje potem, niż mieć zwodowane słabsze. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Eee... nie wiem co czynisz na tym komputerze. Ale w 90% zastosowań taki 2600K/2700K nie będzie słabszy od 3930K, a ile zostaje w kieszeni... Do tego proporcjonalnie tańsza płyta, bo te na X79 to obłęd i masz LC. GPU wymieniasz, czy na razie zostaje SLI z 480? Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Będzie evga 680 signature x2 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Przyrost wydajności raczej znikomy (jeśli jakiś w ogóle). Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 gtxxor dobrze mówi, weź i7 2600K, jednego GTX 680 w porządnej wersji (no ewentualnie 2, ale to ci nie potrzebne), płytę od EVGA (Z77 lub Z68 FTW), 16GB RAM, zasilacz SeaSonic z Platynowej Serii, pojemny SSD i to wszystko zwodowane, to wyjdziesz dużo lepiej niż na bezsensownym przepłacaniu dla "szpanu". Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts