BlackCrow 5 Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Układ na karcie jest, tak zapewniają producenci osobiście nie szukałem więcej info na ten temat ale wydaje mi się że takie OC karty z podniesieniem napięcia i wykrzesywaniem 7 potów to dla niej nic dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 oczywiście że takie karty z których mozna wycisnac 7me poty są super. Nic tak nie poprawia nastroju jak 4890tka chodząca z zegarem 1050mhz na rdzeniu. 5850 mają mozliwość softwarowej zmiany napięcia, trzeba czekać na pluginy do riva tunera albo jakis inny soft. Jak ktoś nie chce czekać moze brać asusa i mieć taki bajer od razu w oprogramowaniu. Trzeba też uważać bo niektóre wersje niereferencyjne moga byc pozbawione opcji podnoszenia napięcia, a o tym na pudełku karty/stronie producenta już nie przeczytacie (np. 4890 vapor x) Cytuj Link to post Share on other sites
yakusa 1 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 EAH5850 to będzie kartoszka... mmmm miodek. Poczekam aż będzie wersja niereferencyjna z jakimś "glaciatorem 2" co do jej ceny to jest spekulacja że ok 1000zł a 5870 ok 1300-1400. w każdym razie ja uciekam z platformy 775, sprzedaje co mam bo obecnie czuje odpływ wartości mojego sprzętu... dokładam parę stówek i witam core i5. Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A jak jest z filmami Full HD czy taki np. Asus Radeon HD 4890 poradzi sobie czy będzie lipa? http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... -E%29.html Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Do filmów "Full HD"(zapewne chodzi Ci o wspomaganie przez kartę), nada się każda karta od numerka 3450, np. Ati Radeon 3450. Ale z tego co pamiętam od serii 4xxx jest jakoś unowocześnione UVD. Także coś takiego powinno się też nadać: http://www.gral.pl/preview/Asus/Radeon_ ... _0_28.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts