ZakuTS 8 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/asus-maximus-formula-iii-potezna-okazja-box-i2275593497.html Pozdrawiam i zachęcam do kupna. Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 A te 2 Piny to co jak to można piny wykrzywić 1 Link to post Share on other sites
foxy97 121 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 normalnie bierzesz szczypce i wyrywasz Link to post Share on other sites
QubaKpl 1842 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Przez ułamane piny procesor nie będzie współpracował z tą płytą. To samo miałem w płycie MSI(ułamane chyba 3-4 piny) po podłączeniu procka i wszystkiego uruchamiał się komp i nic poza tym (czarny ekran i resety). Płyta raczej do niczego sie nie nadaje, Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez viacom Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Co ty bredzisz człowieku. Skąd ty to wiesz wogóle? Bez problemu działał na niej Core i5 750 podkrecony do 3.6GHZ. Gdybym sprzedawał uszkodzona płyte to bym napisał tak w aukcji. Debilne komentarze zachowaj dla siebie. Masakra. Co do tego jak piny zostały ułamane. Ciężko stwierdzić. Prawdopodobnie podczas wymiany procesora. Mimo to płyta działa bez problemu. Jest w pełni sprawna. Mówiąc szczerze nawet niezauważyłem tej wady i nawet nie wiem kiedy to się stało. Dopiero kolega zwrócił na to uwage. Pozdrawiam Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez ZakuTS Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Piny nie są wyrwane tylko uszkodzone więc pencetą można jest spokojnie naprostować. Link to post Share on other sites
tarkovsky 4 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeśli to jest Maximus III, to jest to płyta na socket 1156, a nie 1155. Tak czy owak płyta nie jest pełnosprawna, podaj dokładne numery pinów. Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez tarkovsky Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Pomyliłeś działy na allegro... dałeś ogłoszenie w 1155 zamiast 1156, zmień bo nikt nie będzie tak szukał Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Moj kumpel tak samo uszkodzonego sprzedawal za 280 zl i chba nawet to jest ten sam maximus ktory byl u atrura z pclab i u oski a wczesniej u mojego kumpla i plyta latala po ludziach za okolo 250 zl Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) To jest ten sam mobas a początkowo poleciał za 200 zł bodajże Tu link : http://forum.pclab.pl/topic/766427-Core-i7-870-i-Asus-Maximus-III-Formula-OKAZJA/page__p__10216125&#entry10216125 Oczywiście te 2 piny nie robią różnicy i jest w 158 % sprawna, ale wszyscy się jej pozbywają Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez RAKU 44 Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Wiadomka, że te piny nic nie robią. Po co one w ogóle są - chyba tylko tak dla picu. a Wszyscy się jej pozbywają, bo przecież to tak brzydko wygląda, nic poza tym =] Ale zauważyliście ten systematyczny wzrost ceny :-) Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Oczywiście płyta sprawna. Padłem ofiarą oszustwa. Użytkownik Oska81 sprzedał mi płyta z gwarancją i bez żadnych problemów. Jak sie później okazało żadna z tych rzeczy nie była taka jaka miała być. Teraz żadam częsci zwrotu pieniędzy zresztą za niedługo opisze tego oszusta tutaj na forum i na PClab bliżej. Nie mniej płyta w pełni sprawna. Daje gwarancje rozruchową. OCzywiście rozważe każda rozsądną propozycje. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Nextassy 48 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Temat wygląda tak koledzy.ta płyta na samym początku należała do mnie,ja ja kopiłem już taka od jakiegoś 30letniego gościa który to sam uszkodził,kupiłem ja od niego za 210zł z przesyłka z zamiarem naprawy socketu,ale ze potem kupiłem w dobrej cenie taka sama sprawna,to tą sprzedałem na Allegro jako uszkodzona,jakiemuś młodemu chłopakowi, oczywiście wiedział o tym ze piny są uszkodzone,ponieważ nie ukrywałem tego,sprzedałem płytę jako uszkodzoną,ten zaś kolega który kupił ja ode mnie sprzedał użytkownikowi oska81,gdzie potem ten zaś sprzedał ową płytę jako sprawna,i z rzekomo gwarancją,jakiej nie było nawet za czasu ja ja ja miałem hehehe i z procesorem i5 bodajże 750 za kwotę 900zł I oto cała historia tej płyty,która zaczynawszy od mojej osoby przeszła przez pól Polski prawie... Co do kolegi Oska81,gwarancja o jakiej rzekomo mówił ze płyta ja posiada,była jego wymysłem i kłamstwem,więc kolega kupujący proca i owa płytę za 900zł został przez oske oszukany.... OTO CAŁA PRAWDA I FAKTYCZNA HISTORIA TEJ PŁYTY GŁÓWNEJ Dłuuuuga chistoria... Ale prawdziwa Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Nextassy Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ja od tego goscia z pc laba wzialem z tego zestawu procek posredniczyl oska i wszystko bylo ok wymienilem sie z nim karta za doplata hd 5850 na gtx 470 troche czekalem na karte ale przyszla co prawda nie od niego i okazalo sie ze idzie z serwisu bo byla ponoc wymieniona jako zwrot za gtx 465 ( dziwna sprawa bo jak przychodzi zwrot za karte ktorej nie ma na stanie to albo jest to kasa albo nowy lepszy model a nie jakas uzywka ) lecz dziala i zadowolony jestem. a co do maximusa to prawda bo Nextassy mieszka dwa bloki ode mnie i oferowal mi wtedy ta plyte ale ja jechalem jeszcze na AMD. przy zakupie konsultowal sie ze mna i podjal ryzyko kupna tej plyty z checia naprawy socketu gdyz znalazl taka firme ktora jest w stanie to wykonac. Link to post Share on other sites
rafcik_er 2 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Spoko spoko ale po co naprawiać skoro niby w pełni sprawna? Dziwna sprawa. Ja bym nie ryzykował zakupu sprzętu który był już u tylu włascicieli i każdy sie pozbywa ;] Jakiś powód tego musi być bo jak by było wszystko OK to po co ciagle sprzedawać? Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Oczywiście. Naprawa socketu nie jest konieczna gdyż płyta działa normalnie. Dlatego nie jest sprzedawana jako uszkodzona. Sprawa Oski81 zostanie opisana na forum bliżej. Prawdopodobnie dziś wieczorem gdyż ten oszust nie kłapi sie do tego by oddać mi nawet część pieniędzy. Niestety miałem pecha. Karta bez uszkodzonych 2 pinów i z gwarancja byłaby warta jakies -420zł Sprzedaje dlatego iż miesiąc temu dałem za nią mniej wiecej razem z procesorem 880zł a obecnie potrzebuje pieniedzy. Tak czy siak chciałem ją kupić bo chciałem zoabczyć jak działa i spisuje się płyta za tyle pieniedzy a cena około 420zł była ceną całkiem niezłą i wiedziałem że jak ją odsprzedam to na tym nie strace. Jak się okazało płyta ma defekt a ja sie dowiedziałem o tym 3 tygodnie po kupnie. W tym czasie miałem ja własnie z tym core i5 750 i działała perfekcyjnie. Biorąc pod uwage że płyta jest w pełni sprawna to ceny rzędu 200-250 za ta płyte są śmieszne... Ale wiadomo 2 piny na pewno wpływaja na cene płyty. Jestem wstanie zagwarantować sprawność płyty dając gwarancje rozruchową. Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez ZakuTS Link to post Share on other sites
DobryDzieciak 9 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Słuchaj, nie możliwe, ażeby płyta była 100% sprawna. Bo te piny jednak za coś są odpowiedzialne. Może działać, ale na bank nie jest na 100% sprawna. Kiedyś miałem taką płytę msi na p45 z bodajże 2 lub 3 pinami krzywymi. Działała normalnie itp itd. Ale jak się kompa obciążyło to niestety nie wyrabiała. Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Powiedziałem - Sprawdzane działa w 100% sprawnie. Core i5 750 + HD5850OC. Działało bez żadnych problemów. Zero zwiech i innych. Link to post Share on other sites
Nextassy 48 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Płyta na stoku działa sprawnie,ale po OC procesora jakiegokolwiek i zwiększeniu napięcia już nie będzie działać stabilnie W sumie uszkodzona płyte którą każdy właściciel sprzedawał za cenę oscylującą w granicach 200zł zaczynając ode mnie bo na początku była moja i ja tez taką kupiłem w podobnej cenie,chcesz sprzedać za 325zł?? Rozumiem że nie chcesz być na niej dożo stratny,ale nie dostaniesz za nią i zostałeś oszukany... W twoim wypadku teraz sprawa wygląda kiepsko,ale tak czasem bywa... Link to post Share on other sites
matizab 7 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak można sprzedawać coś uszkodzonego i pisać że jest dobre i wołać taką kasę... ta płytka powinna wylądować na allegro w dziale USZKODZONE i to jeszcze od 1zł może ktoś dałby za nią 200zł a że zapłaciłes wiecej to trudno poprostu zostałeś oszukany. A jak już tak ładnie opisujesz, że ktoś jest oszustem to teraz przeczytaj opis aukcji i powiedz mi czy to nie jest oszustwo ?? ja kupując taka płytę kupował bym dla możliwości OC a nie ładnego koloru wiec ta płyta jest uszkodzona, jeśli pierwszy właściciel pisze że po podkręceniu nie jest stabilna przez te piny. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez matizab Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Aukcja wycofana. O tym że płyta nie działa poprawnie przy jakiś wyskoich napieciach dowiedziałem się właśnie z tego postu. Dobrze że się dowiedziałem o tym wczas. Link to post Share on other sites
QubaKpl 1842 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 I kto miał racje cwaniaczku ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts