Skocz do zawartości

Asus Maximus Formula III BOX

Recommended Posts

Przez ułamane piny procesor nie będzie współpracował z tą płytą. To samo miałem w płycie MSI(ułamane chyba 3-4 piny) po podłączeniu procka i wszystkiego uruchamiał się komp i nic poza tym (czarny ekran i resety). Płyta raczej do niczego sie nie nadaje,

Edytowane przez viacom

Co ty bredzisz człowieku. Skąd ty to wiesz wogóle? Bez problemu działał na niej Core i5 750 podkrecony do 3.6GHZ. Gdybym sprzedawał uszkodzona płyte to bym napisał tak w aukcji. Debilne komentarze zachowaj dla siebie. Masakra.

Co do tego jak piny zostały ułamane. Ciężko stwierdzić. Prawdopodobnie podczas wymiany procesora. Mimo to płyta działa bez problemu. Jest w pełni sprawna. Mówiąc szczerze nawet niezauważyłem tej wady i nawet nie wiem kiedy to się stało. Dopiero kolega zwrócił na to uwage.

Pozdrawiam

Edytowane przez ZakuTS

To jest ten sam mobas a początkowo poleciał za 200 zł bodajże %-)

Tu link :

http://forum.pclab.pl/topic/766427-Core-i7-870-i-Asus-Maximus-III-Formula-OKAZJA/page__p__10216125&#entry10216125

Oczywiście te 2 piny nie robią różnicy i jest w 158 % sprawna, ale wszyscy się jej pozbywają %-)

Edytowane przez RAKU 44

Oczywiście płyta sprawna. Padłem ofiarą oszustwa. Użytkownik Oska81 sprzedał mi płyta z gwarancją i bez żadnych problemów. Jak sie później okazało żadna z tych rzeczy nie była taka jaka miała być. Teraz żadam częsci zwrotu pieniędzy zresztą za niedługo opisze tego oszusta tutaj na forum i na PClab bliżej.

Nie mniej płyta w pełni sprawna. Daje gwarancje rozruchową. OCzywiście rozważe każda rozsądną propozycje.

Pozdrawiam

Temat wygląda tak koledzy.ta płyta na samym początku należała do mnie,ja ja kopiłem już taka od jakiegoś 30letniego gościa który to sam uszkodził,kupiłem ja od niego za 210zł z przesyłka z zamiarem naprawy socketu,ale ze potem kupiłem w dobrej cenie taka sama sprawna,to tą sprzedałem na Allegro jako uszkodzona,jakiemuś młodemu chłopakowi, oczywiście wiedział o tym ze piny są uszkodzone,ponieważ nie ukrywałem tego,sprzedałem płytę jako uszkodzoną,ten zaś kolega który kupił ja ode mnie sprzedał użytkownikowi oska81,gdzie potem ten zaś sprzedał ową płytę jako sprawna,i z rzekomo gwarancją,jakiej nie było nawet za czasu ja ja ja miałem :D hehehe i z procesorem i5 bodajże 750 za kwotę 900zł :)

I oto cała historia tej płyty,która zaczynawszy od mojej osoby przeszła przez pól Polski prawie...

Co do kolegi Oska81,gwarancja o jakiej rzekomo mówił ze płyta ja posiada,była jego wymysłem i

kłamstwem,więc kolega kupujący proca i owa płytę za 900zł został przez oske oszukany.... :)

OTO CAŁA PRAWDA I FAKTYCZNA HISTORIA TEJ PŁYTY GŁÓWNEJ :)

Dłuuuuga chistoria... :) Ale prawdziwa :D

Edytowane przez Nextassy

ja od tego goscia z pc laba wzialem z tego zestawu procek posredniczyl oska i wszystko bylo ok wymienilem sie z nim karta za doplata hd 5850 na gtx 470 troche czekalem na karte ale przyszla co prawda nie od niego i okazalo sie ze idzie z serwisu bo byla ponoc wymieniona jako zwrot za gtx 465 ( dziwna sprawa bo jak przychodzi zwrot za karte ktorej nie ma na stanie to albo jest to kasa albo nowy lepszy model a nie jakas uzywka ) lecz dziala i zadowolony jestem. a co do maximusa to prawda bo Nextassy mieszka dwa bloki ode mnie i oferowal mi wtedy ta plyte ale ja jechalem jeszcze na AMD. przy zakupie konsultowal sie ze mna i podjal ryzyko kupna tej plyty z checia naprawy socketu gdyz znalazl taka firme ktora jest w stanie to wykonac.

Oczywiście. Naprawa socketu nie jest konieczna gdyż płyta działa normalnie. Dlatego nie jest sprzedawana jako uszkodzona. Sprawa Oski81 zostanie opisana na forum bliżej. Prawdopodobnie dziś wieczorem gdyż ten oszust nie kłapi sie do tego by oddać mi nawet część pieniędzy. Niestety miałem pecha.

Karta bez uszkodzonych 2 pinów i z gwarancja byłaby warta jakies -420zł

Sprzedaje dlatego iż miesiąc temu dałem za nią mniej wiecej razem z procesorem 880zł a obecnie potrzebuje pieniedzy. Tak czy siak chciałem ją kupić bo chciałem zoabczyć jak działa i spisuje się płyta za tyle pieniedzy a cena około 420zł była ceną całkiem niezłą i wiedziałem że jak ją odsprzedam to na tym nie strace.

Jak się okazało płyta ma defekt a ja sie dowiedziałem o tym 3 tygodnie po kupnie. W tym czasie miałem ja własnie z tym core i5 750 i działała perfekcyjnie.

Biorąc pod uwage że płyta jest w pełni sprawna to ceny rzędu 200-250 za ta płyte są śmieszne... Ale wiadomo 2 piny na pewno wpływaja na cene płyty.

Jestem wstanie zagwarantować sprawność płyty dając gwarancje rozruchową.

Pozdrawiam

Edytowane przez ZakuTS

Słuchaj, nie możliwe, ażeby płyta była 100% sprawna. Bo te piny jednak za coś są odpowiedzialne. Może działać, ale na bank nie jest na 100% sprawna.

Kiedyś miałem taką płytę msi na p45 z bodajże 2 lub 3 pinami krzywymi. Działała normalnie itp itd. Ale jak się kompa obciążyło to niestety nie wyrabiała.

Płyta na stoku działa sprawnie,ale po OC procesora jakiegokolwiek i zwiększeniu napięcia już nie będzie działać stabilnie :)

W sumie uszkodzona płyte którą każdy właściciel sprzedawał za cenę oscylującą w granicach 200zł zaczynając ode mnie bo na początku była moja i ja tez taką kupiłem w podobnej cenie,chcesz sprzedać za 325zł??

Rozumiem że nie chcesz być na niej dożo stratny,ale nie dostaniesz za nią i zostałeś oszukany...

W twoim wypadku teraz sprawa wygląda kiepsko,ale tak czasem bywa...

Jak można sprzedawać coś uszkodzonego i pisać że jest dobre i wołać taką kasę... ta płytka powinna wylądować na allegro w dziale USZKODZONE i to jeszcze od 1zł może ktoś dałby za nią 200zł a że zapłaciłes wiecej to trudno poprostu zostałeś oszukany.

A jak już tak ładnie opisujesz, że ktoś jest oszustem to teraz przeczytaj opis aukcji i powiedz mi czy to nie jest oszustwo ?? ja kupując taka płytę kupował bym dla możliwości OC a nie ładnego koloru wiec ta płyta jest uszkodzona, jeśli pierwszy właściciel pisze że po podkręceniu nie jest stabilna przez te piny.

Edytowane przez matizab
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...