Skocz do zawartości

Dziwna przypadłość ekranu

Recommended Posts

Mam dziwny problem. Podczas logowania windows 7 home premium 64 bit w momencie gdy na ekranie jest napis " ZAPRASZAMY" i gdy ten screen już znika to nie znika on płynnie tylko (trudno to opisać słowami) widać takie kreski pionowe podczas znikania. Nie wiem czy chodzi o odświeżanie czy o DVI do którego mam podpięty monitor. Swieża instalacja windowsa sterowniki 12.3. Radeon Gigabyte 7850 OC. Core i5 2400. Pomożecie? Nie wiem może się czepiam o głupote ale denerwuje mnie to :)

Hmmm ostatnio miałem podobny problem u kolegi, ale na starszej maszynie... Też były kreski przy ekranie logowania do Windows i okozało się, ze nawaliła grafika, ale na poczatku sprawdziłbym sterowniki. Zainstaluj starszą wersję driverów, odpal benchmarka na GPU i zobacz czy tam nie wyskakują Tobie różne kwiatki :)

Dzieki za zainteresowanie:) No właśnie widzisz jestem prawi, że pewny że to nie jest winna sprzętu. Karta w grach w benchmarkach sprawuje sie znakomicie. Nie chodzi o to ze sa kreski tylko ze jak animacja znika to nie jest ona płynna znika tak szybko ale taka jakby widac fale tylko, a na krawedziach te kreski.

Może to tak powinno być ale szczerze nie chce mi sie wierzyć :)

póki co instalowałem najnowsze plus 12.4 preview. Ale jest to samo. W sumie to nie wiem o co kaman. Odświeżanie 60hz rozdzielczosc 1080p stery do monitora zainstalowane. Dysk ssd corsair force 3. dvi na karcie i dvi w monitorze. Karta nówka sztuka wyglada na sprawną żadnych artefaktów w grach 3dmark przechodzi procek niepodkrecony. Gdyby bylo cos nie halo to jakiś BSOD lub coś podobnego a tak wszystko w należytym porządku. Sprawdzałem czy może jakieś delikatne zwarcie na płycie ale wszystko ładnie podłączone. Ekran powitalny znika tak troche lagując nie ma płynności