czolgic 1 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) witam montuje zestaw wlasnie i jak kupowalem ram to nie wiedzialem ze bede kupowal tansza plyte glowna i teraz nie wejdzie mi na nia noctua nh-d14. ramy to corsair vengeance 1600mhz blue, plyta glowna asrock h61m u3s3, narazie zamontowalem boxowe chlodzenie temp 47c. co teraz ? probowalem zdjac radiatory ale sa mocno przyklejone probowac na sile ? troche sie boje ze uszkodze, jak to wtedy z gwarancja bedzie ? nie po to wywalalem 300 stowy zeby na boxie siedziec. Wkurw na maxa dobra zdjalem radiatory :) to teraz juz wiem gwarancji nie stracilem plomba jest na radiatorach , to teraz z innej beczki jaka bedzie temp tych ramow jak beda pod takim ,,bydlakiem'' siedziec bez radiatorow ? Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez czolgic Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Będą ok, ramy bez oc mało się grzeją. Mogłeś na początku spróbować na dalsze sloty je przemieścić a nie odrazu zdejmować radiatorki. Cytuj Link to post Share on other sites
czolgic 1 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 nie no ja pier zaraz mnie cos strzeli, no kur zdjalem radiatory zamontowalem plyte noctue patrze a tutaj grafa nie wejdzie, no zajebicie zakladam radiatory i boxa noctua zaraz za okno pojdzie wentylatory tylko zostan Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Kolego drogi. Po co kupowałeś tak wielki radiator bez sprawdzenia czy on CI wejdzie do komputera? Może nawet obudowy nie zamkniesz przez jego wysokość? Trzeba było kupić mniejszego a o zbliżonej wydajności Venomousa X który powinien wejść na każdą płtyę. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 radiatorów raczej bym nie polecał ściągać, dlaczego? efekt tutaj: forum.benchmark.pl/topic/45995-czy-ram-zadziala-bez-jednego-banku-pamieci/ Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja na początek wszystko wymierzyłem u siebie co do mm i musiałem zrezygnować z zakupu noctu-y, i kupić coś węższego prolimatech armageddon, wydajność niewiele słabsza, a o wiele mniejszy, z tym, że ja wiedziałem , że mi noctua nie wejdzie, bo mam jedne z wyższych radiatorów na ram-ie teraz mam na styk z ram-em i obudową, do grafu tak z centymetr, może dwa, trochę nieodpowiedzialnie sobie kupować od razu chłodzenie do cpu, przed złożeniem całego zestawu, no ale zawsze można zwrócić, lub sprzedać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts