Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Sprawa wygląda następująco. Ostatnio kupilem na okazji swietny monitor BenQ XL2420t. (120hz) Komputer mam od 3-4 lat,(gdy wtedy kupowalem był b dobry) poza monitorem nic w nim nie zmienialem, . NIestety juz w niektorych grach na max detalach grafika sie przycina, a chcailbym wycisnac z monitora co sie da ; ). Pytanie brzmi. Co musze zmienić w komputerze zeby gry sie nie przycinaly ?

Tutaj są moje części

Karta graficzna : GeForce 8800 GT

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E6850 3.00 GHz (2CPUs)~3.00 GHz

Pamiec RAM : 4GB

płyta główma: Gigabyte Technology P353-DS3

Z góry dzieki.

Pozdrawiam

Edytowane przez DJdamek

Ale jak napisał gtxxor

Szkoda pakować grafikę AMD, gdy ma się monitor ze wsparciem dla nV3DVision... fakt, faktem ja mam taki sam... ale ;P

wiec czy jest sens ?

z kart graficznych GeForce GTX 560 wygląda ciekawie. Nada sie ?

Edytowane przez DJdamek

560 to rebrandowany 460 (tyle że podkręcony, ot wielkie mi halo), moim zdaniem to niezła karta ale nie warta swojej ceny - bo równie dobrze można kupić tańszego 460 1GB i masz dokładnie to samo. Zaoszczędzone pieniądze dorzuć do okularków 3D Vision (weź te przewodowe, bo tańsze) i filmy są miodzio :)

szczerze nie przepadam za filmami 3D, znaczy mozna czasami obejrzec i efekt fajny ale np. w kinie wole normalnie w 2D ogladac ;p

bardziej chdzi mi o karte graficzna do gier.

i klolejne pytania. czym sie roznia firmy tych samyuch kart graficznych ? jak np.jest ta sama karta graficzna firmy (np.) ZOTAC i ASUS??

czy wartko kupic GF 560 zamiast 460 1 GB ? (karta ma starczyc jeszcze na dlugo a chce zeby np. takie diablo III na max detalach plynnie dzialalo)

i czy chlodzenie do procka jest niezbedne ??

Asus GTX560Ti - tylko że daruj sobie wersję TOP, SOC itd, bo to tylko podkręcone - sam sobie to zrobisz. Asus koło 800zł, inne firmy ciut taniej, ale do kręcenia to tylko Asus z DC II

EDIT: Zresztą teraz nie ma co gadać o kręceniu bo procek za słaby, ale karta zawsze zostanie...

Edytowane przez Vorthess

nie polecaj mu Asus z DC II bo tam nie ma niczego ciekawego, chłodzenie mało efektywne i głośne, sekcja zasilania kiepska w porównaniu do innych firm,

gtx560 ti jest najlepsza od nvidi w tej cenie, ale jeśli nie będziesz korzystać z 3D to amd będzie lepsze

jeśli chodzi o dalsze rozbudowę to na pewno Q6600 będzie dobrym wyjściem

Jaką masz płytę główną ?