trybcio86 269 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam Mam dzis do zaprezentowania Wam swojego mod obudowy z czesci ktore wiekszosc z was moze znalesc w przydomowym inwentarzu Ja s swoim modzie wykorzystalem nastepujace rzeczy: - 20 cm ruru aluminiowej o sr 100mm (do piecyka gazowego, mozna uzyc rury wykorzystywanej do drenacji dziurkowana ) - wentylator swiecacy o dowolnej barwie swiatelek - wentylator 80mm na przud obydowy - kawalek plexi z ktorego zrobimy boczna pokrywe - pasek led z dowolnym kolorem swiatelek na 12v - pomysl i kreatywnosc Oto dwa efekty jeden skromniejszy drugi bardziej hardcorowy: Wersja Light : http://imageshack.us/photo/my-images/705/zdjcie0268pq.jpg/ Wersja Hardcore: http://imageshack.us/photo/my-images/528/zdjcie0267.jpg/ Mam nadzieje ze wam sie spodoba Mozliwosci w zaleznosci od obudowy moze byc wiecej ja mam jeszcze kilka pomyslow ale efekty zaprezentuje w przyszlosc:D Cytuj Link to post Share on other sites
aquadigger 70 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Wersja Light wygląda lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 To to jest po zmianie grafiki w kompie wkrotce postaraz sie zmodernizowac owa obudowe pod turbine w karcie Cytuj Link to post Share on other sites
Czajniczek 0 Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Wersja Hardcore powinna się nazywać Wiochcore ;D Light lepsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Mistrz łopaty powraca Czajniczek! Co ty nie paczysz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Machim 66 Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 @Up, czy ja wiem... W sumie to tylko 3 miesiące ;p Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Wiochcore mowisz taaa.... Akurat ta wersja miala zrobic to co miala i zrobila czyli obnizyc temp procesora przez besposrednie doprowadzenie powietrza z przodu obudowy i zastosowanie tej rury obnizylo ja o 5-7 stopni. Wiec zanim sie wypowiesz moze najpierw sie dowiesz co ten mod mial na celu Cytuj Link to post Share on other sites
AreoPL 18 Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Wiesz,fajnie to wygląda,ja już zamierzam jeszcze w tym miechu przemienić mojego Pc'ta Cytuj Link to post Share on other sites
pawelr18r 24 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ciekawe. A taki rodzaj doprowadzenia powietrza do CPU widziałem już w zaanwansowanych projektac AC. I naprawde to dzała. Coś takiego widziałem też w obudowie LL PC A-05FN co podnosiło skuteczność chłodzenia proca dość solidnie Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 no wlasnie o to mi tu chodzilo i powiem tyle ze lepiej by bylo uzyc plastikowej rurki np takiej ktorej uzywa sie do drenacji fundamentow budynkow ktora jest nadziurkowana. jak sami widzicie rurae 100mm jest ciezko zamocowac wiec przydal by sie jakis reduktor do wezszych rurek zeby to za wiele nie zajmowalo ale narazie zaniechalem dalszych prac nad tym pomyslem gdyz zakupilem przewiewna obudowe i potezne chlodzenie i narazie mi temperatury nie dokuczaja co nie oznacza ze kiedys nie powroce do tego typu rozwiazan stosuja moze jakis nowy pomysl Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts