Skocz do zawartości

Która obudowa bedzię najlepsza patrząc na stosunek jakości do ceny?

Recommended Posts

Panowie co wy piszecie Design też jest ważny , a filtry można przecież dokupić i jest ok. Gdyby tylko jeszcze firmy produkujące super praktyczne obudowy zwróciły troszkę uwagę na design to nie było by tego tematu.Ładny panel LCD ,nowoczesne wykończenie w fajnej kolorystyce,wersja z oknem bądź bez plus funkcjonalność= super obudowa.Czy USB 3.0 odczyta urządzenia w USB 2.0???

Panowie co wy piszecie Design też jest ważny , a filtry można przecież dokupić i jest ok.

Owszem ale jeden porządny filtr to koszt 10-15 zł a do Zalmanow Z9 trzeba kupić minimum 4 (dwa na górę i dwa na panel boczny). Sumarycznie zatem do ceny Zalmanów Z9 bardziej świadomy użytkownik będzie musiał zainwestować dodatkowych przynajmniej 40-60 zł a w cenie 250 zł to już naprawdę nieopłacalny zakup skoro za 290 zł jest już większy i bardziej funkcjonalny SilentiumPC Regnum L50 ;)

@ wallhack

Niestety ale HR-02 do Brutusów nie wejdzie. Masz tutaj listę wyższych coolerów CPU, które się zmieszczą :)

te filtry od Akasy wyglądają na za grube, co do ich skuteczności zatrzymywania kurzów nie mam wątpliwości

ale co do przepustowości powietrza, ten komentarz na stronie całkiem trafny,

Regnum L50 będzie najlepszym rozwiązaniem

Owszem ale jeden porządny filtr to koszt 10-15 zł a do Zalmanow Z9 trzeba kupić minimum 4 (dwa na górę i dwa na panel boczny). Sumarycznie zatem do ceny Zalmanów Z9 bardziej świadomy użytkownik będzie musiał zainwestować dodatkowych przynajmniej 40-60 zł a w cenie 250 zł to już naprawdę nieopłacalny zakup skoro za 290 zł jest już większy i bardziej funkcjonalny SilentiumPC Regnum L50 ;) @ wallhack Niestety ale HR-02 do Brutusów nie wejdzie. Masz tutaj listę wyższych coolerów CPU, które się zmieszczą :)

Ale co zawadza, wentyl czy heapipe'y? Bo wydaje mi się, że mógłby ten cooler pasywnie działać z wentylem od góry i z tyłu budy.

Tak, a Cooler Master Cosmos II jest obudową roku według redakcji Benchmarka i o czym to świadczy? ;) Wybacz ale tego typu "ustawione" rankingi są nic nie warte bo nie zwracają uwagi na szereg wad, które każda obudowa posiada a ponadto nie ma tam nic dla zwolenników ciszy ;)

Ale co zawadza, wentyl czy heapipe'y? Bo wydaje mi się, że mógłby ten cooler pasywnie działać z wentylem od góry i z tyłu budy.

Obstawiam i wentylator i heat-pipe'y. Naprawdę weź coś niższego jak np. Scythe Grand Kama Cross lub Noctua NH-L12 :)

No mugen raczej najlepszy. HR-02 sprawdziłem, że ma 162,05mm wysokości, tak więc nie ma szans. Łudziłem się, że wejdzie, bo w niektórych sklepach podają, że ma 160mm. Tak czy inaczej kupuję mugena. Nie wiecie, czy te metalowe końcówki heatpipów można zdjąć? Wolałbym, żeby jednak nic nie dotykało obudowy.

Napisano (edytowane)

Po rozmowie z kumplem informatykiem mocno zacząłem rozważać kupno SilentiumPC Regnum L50 Pure .Aczkolwiek , szkoda że nie dali w nim 5 wentylatorów jak w Zalmanie Z11 Plus Przy takiej obudowie i takiej cenie uważam,że powinno być ich 5. Na razie czekam na Zalmana Z9 U3 , ale ostatecznie wybiorę Regnum L50 Pure jeśli obniżą trochę ceny ,jeśli nie to wezmę Zalman Z9 U3 bo będzie w cenie ok 230-240 zł.

Pytanie! Czy jest miejsce W Regnum L50 na czytnik kart 3.5 cala gdyż mam takowy (wielkość stacji dyskietek) , widzę wejścia na napędy DVD , ale na czytnik kart chyba nie ma tak???

Edytowane przez domena
Gość t.luk

Ale co Ty tutaj w ogóle porównujesz? Zalmany Z9 / Z11 to prostu większe budżetowe obudowy (patrz waga, wyłamywane śledzie oraz brak filtrów na górze i z boku w modelu Z9) a Regnum L50 to najbardziej funkcjonalna obudowa w swoim przerzedza cenowym ;)