Dazuo 88 Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 brutus. Ile jeszcze trzeba to pisać? Ewentualnie morzesz rozejrzeć się za zalmanem z11, bo z twoich wypowiedzi wynika, że preferujesz taki design... Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ponadto w Brutusie nie odpowiadaja mi rozstaw przyciskow od startu i resetu wole je mieć u góry obudowy,i tylko 2 wejscia usb z przodu. Obawiam sie ,że z moim Gigabyte 6950 będzie miejsca na "styk" ,zresztą ta obudowa ma opinie ciasnej.W związku z czym kupie jednak coś innego. Potrzebuję duzej przestronnej i chłodnej obudowy z ładnym designem.Najbiżej mi do Zalmana Z9 ,ale ponoć jakieś filtry by trzeba dokupić. Jakie to mialy by być te filtry i ile one kosztują? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wybacz ale: - w Brutusach masz ponad 300 mm na karty graficzne i zmieszczą się tam dość wysokie coolery CPU - zdecyduj się ostatecznie na budżet bo widzę, że Twoje wymagania rosną a budżet niekoniecznie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Mame uprosić i corsarza D800 kupuj Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Co tam 800D... http://angela.pl/p8578,phobya-wacoolt-ultrabig-watercase-black.html Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wracając. Jak chcesz kupić jakiś badziew to po co pytasz na forum i nie liczysz się z naszymi radami? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 A ona jest w zestawie z tym wszystkim co na fotach ? Bo jak tak to chyba bardzo opłacalny wydatek... Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 no nie... Jak on chce mieć przestronną obudowę to niech kupi taką jaapońską, co jest cała odkryta T.luk gdzieś ją ma na stronce Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 niech kupi chinola :wariat: a jak chce mieć porządną to brutusa lub zalmana z9 i dodatkowo filtry przeciwkurzowe ;) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ano, jest Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 To wygląda na okazję http://allegro.pl/obudowa-silentiumpc-gladius-800-pure-black-i2275486861.html Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 T.luk Właśnie o nią mi chodziło... Na pewno będzie miała sporo miejsca w środku na GPU + będzie 100% przewiewności. Drogi autorze - to będzie najlepsze rozwiązanie, szkoda, że trochę droga. Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 T.Luk świetna buda Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 nie, jest genialna, ale to jest 'buda', a nie buda... Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Liczę się z waszymi radami tylko napisałem już ,ze Design jest dla mnie ważny.Proszę mi nie narzucać z góry Brutusa , kupię go w ostateczności .Czy w cenie ok 200-230 zł nie ma nic ładnego i funkcjonalnego??? Tak naprawdę to większość towarów pochodzi z Chin ,a jakość zależy od procesu technologicznego w , którym ten produkt został wytworzony no i firmy , która się pod tym podpisuję .Daje to jakąś tam pewność. W środę podejmę ostateczną decyzję. Na dziś jeśli nic innego nie znajdę kupię zaakceptowanego przez forumowiczów Zalmana Z9 plus.Czy muszę coś do niego dokupić czy w stanie firmowym będzie ok?. Ps Brutus nie posiada samych pochlebnych opinii " Lichy przedni panel. Niebieska dioda zasilania "oczojebna" daje po gałach nawet w dzień. Porty USB na przodzie odwrócone dołem do góry - nie widać diody kontrolnej pendriva. Wyłamywane śledzie kart rozszerzeń - mi to akurat nie tak bardzo przeszkadza. Wentylatory nie najgorsze.Na + pomalowany środek i filterki przeciwkurzowe. Najfajniejsza w tej obudowie jest niestety tylko nazwa". takich opinii i gorszych jest trochę... http://www.purepc.pl/obudowy/obudowy_komputerowe_dla_graczy_test_modeli_do_300_zl?page=0,17 Test ten wskazuje jednoznacznie ,że Zalman Z9 Plus nie ma konkurencji. Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez domena Cytuj Link to post Share on other sites
karon 73 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Zalman nie jest zły tylko byś musiał dokupić filtry Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Uwierz mi, napisali to Ci ludzie, którzy w rzyciu jej nie widzieli, i myślą, że z nich koksy, jak napiszą jakiś minus. moim zdaniem 'oczojebna dioda' to kwestia gustu, można przecież nie podłączać do mobaska. wyłamywane śledzie to nie minus, bo i tak je wyjmujesz, więc mi by to nie robiło różnicy... Od zamontowanych wentylatorków nie ma czego wymagać w cenie +/- 100-150zł... Jeżeli już fajna jest tylko nazwa, to ten urzytkownik dopiero założył sobie internet w domu, przeczytał jedną gorszą reckę i taki niby boss pisze, że fajna jest tylko nazwa... , ale tak szczerze: czy znalazłeś jakąś reckę z niepochlebnym werdyktem? porty usb do góry nogami to może i minus, ale czy siedząc przy kompie sprawdzasz kontrolkę na penku, czy wchodzisz w mój komputer i w pena? Hahaha Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Jakie filtry musiałbym dokupić i dlaczego są potrzebne ,oraz jaki jest ich koszt i gdzie mogę kupić te filtry .Mowa o Zalman Z9 Plus Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez domena Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 filtry od akasa lub silverstone (koszt jednego 10-20zł) kup tam, gdzie będą wentylki, bo one wciągają kurz. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 w rzyciu Chyba w rzyci ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 nie.. heh, chodziło o 'w życiu'. hahaha Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Test ten wskazuje jednoznacznie ,że Zalman Z9 Plus nie ma konkurencji.A ten test potwierdza, że to obudowa-sitko Krótko mówiąc bez dodatkowych filtrów przeciwkurzowych możesz o niej raczej zapomnieć (chyba, że lubisz co tydzień sprzątać kompa? ). Cytuj Link to post Share on other sites
domena 2 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) t.luk chyba raz na rok . A co mi powiecie o tej okazji? patrzyłem w testach i też jest dość dobra niby.No i bardziej mi się podoba niż Brutus 410.Design akceptowalny. http://allegro.pl/obudowa-silentiumpc-gladius-800-pure-black-i2275486861.html Czym ta obudowa rózni sie od Brutusa 410. Podajcie mi proszę coś więcej o tych filtrach do Zalmana Z9 Plus ,gdzie ich szukać i jakie to one mają być konkretne linki najlepiej na Skąpcu albo Ceneo . Pozdrawiam i dziękuję za udzielanie się w temacie.Czy chodzi o takie coś http://www.cooling.pl/akasa-filtr-na-wentylator-120x120,produkt,149.html Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez domena Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Filtry: AKASA 120mm Lepszy i droższy SilverStone 120mm Ta obudowa (GD-800) też jest bardzo dobra, podobnie jak zalman z9 plus i brutus, z tym, że ona ma wiele filtrów, ciche wentylki w standardzie (z tym że mało wydajne.. ;( ) , port eSata, ale nie wiem czy Ci się to przyda. Teraz trochę od producenta: http://www.silentiumpc.com/wp-content/uploads/2011/09/silentiumpc_GD800_11n.jpg To jest załączone wyposażenie. http://www.silentiumpc.com/newsletter/gd800/gd800_newsletter_opcje_600.jpg A tu cechy obudowy. Poczytaj TUTAJ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Użytkownik Dazuo dobrze prawi, Gladius 800 to półka wyżej względem wymiarów, funkcjonalności i wyposażenia Dla mnie jedyną jej wadą jest tylko trochę cieńsza blacha względem niektórych współczesnych obudów a tak to funkcjonalnie naprawdę nadal trzyma poziom 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts