Skocz do zawartości

Przewiewna obudowa do 400zł

Recommended Posts

@T.luk

A czy polecałbyś coś ze stajni Thermalright, typu TR-FDB-1600 (120mm)? Czy silverstone ma jakieś z PWM?

Szczerze? FDB-1600 wydają mi się jakieś takie..."ociężałe" (a ponadto mają chyba wyższe napięcie startu niż standardowe wentylatory). Z Thermalright podobają mi się modele TY-140 / TY-141 oraz TY-150 a z Silverstone to AP121 / AP141 ale to tylko na przód / spód obudowy i po zmniejszeniu obrotów :)

Mam pytanko do użytkowników Arc midi.

W jaki sposób czyści się w niej filtry na froncie i górze ??? Trzeba wyrwać całe panele czy tak jak w corsair 600T lub Regnum L50 gdzie można same filtry wyjąć ???

Mi tam zawsze wystarczyło "przejechanie" odkurzaczem po tych filtrach :) Oczywiście jak chcesz, to top jest demontowalny :)

Chyba nie, bo na stronie producenta pisze:

<p> </p>

<p><a href="http://www.fractal-design.com/?view=product&amp;prod=57">ARC Midi Tower</a></p>

<p> </p>

<p> </p>

<p><strong>Cooling system</strong></p>

<ul>

<li>Fan controller for 3 fans included</li>

<li>1 front mounted Fractal Design 140mm fan @ 1000rpm included</li>

<li>1 rear mounted Fractal Design 140mm fan @ 1000rpm included</li>

<li>1 top mounted Fractal Design 140mm fan @ 1000rpm included</li>

<li>Additional 5 fan slots available for optional fans; <span style="color:#ff0000;"><strong>one 140mm in front</strong></span> (,a nie 120/140mm in front), one 120/140mm in bottom, two 120/140mm in top and one 140/180mm in side panel</li>

<li>Top panel can mount either 3x 120mm fans, 3x 140mm fans or 1x 180mm + 1x 120/140mm fans</li>

</ul>

Edytowane przez Dazuo

zresztą to widać po rozmiarze że te plastikowane zatrzaski nie obsługują mniejszych wentylatorów ani większych

nie rozciągają się ani nie zwężają, jedynie możesz sobie przykleić 2x120 do tego przodu ARCa,

Jestem posiadaczem 500R od miesiąca - buda świetna, tylko szkoda, że z boku i z góry nie ma filtrów przeciwkurzowych. Bardzo się w środku kurzy, tym najdrobniejszym kurzem, który wszędzie włazi. Gdybym wiedział to wcześniej brałbym Regnum L50. Ma wszędzie filtry, jest tańszy i szczerze mówiąc G mnie obchodzi, z jakiego jest plastiku, jak wygląda, bo i tak mam budę pod biurkiem i poza frontem nic więcej nie widać. Bierz coś, co ma filtry i 3-4 wentyle. A jak Ci zostanie kasy - zmień wentyle na cichsze, nie sądzę, by air penetratory czy magmy były niezbędne, na BeQuietach czy Noctuach przewiew też będzie wystarczający, nie żyjemy w czasach pentium 4, które grzały jak porypane.

Jestem posiadaczem 500R od miesiąca - buda świetna, tylko szkoda, że z boku i z góry nie ma filtrów przeciwkurzowych. Bardzo się w środku kurzy, tym najdrobniejszym kurzem, który wszędzie włazi. Gdybym wiedział to wcześniej brałbym Regnum L50. Ma wszędzie filtry, jest tańszy i szczerze mówiąc G mnie obchodzi, z jakiego jest plastiku, jak wygląda, bo i tak mam budę pod biurkiem i poza frontem nic więcej nie widać. Bierz coś, co ma filtry i 3-4 wentyle. A jak Ci zostanie kasy - zmień wentyle na cichsze, nie sądzę, by air penetratory czy magmy były niezbędne, na BeQuietach czy Noctuach przewiew też będzie wystarczający, nie żyjemy w czasach pentium 4, które grzały jak porypane.

Yuman twoja recka bardziej się przydała jak te inne wszystkie recenzje na portalach , gdzie ta buda ottrzymuje wysokie noty.

Czyli albo brać ARC Midi Tower albo Regnum L50....

Sporo jest tego kurzu ? Nie kupiłbyś byś jej drugi raz ?

Regnum L50 posiada:

-Filtr przeciw kurzowy dla wentylatorów montowanych u góry obudowy

-Filtr przeciw kurzowy pod zasilaczem z dostępem od zewnątrz

-Filtr przeciw kurzowy dla wentylatora montowanego na spodzie obudowy z dostępem od zewnątrz

-Filtr przeciw kurzowy na otwory wentylacyjne na bocznym panelu

Edytowane przez serafin1