Skocz do zawartości

Tak na szybko czy GF GTX 570 czy Radeon 7850 co lepsze ?????

Tak na szybko czy GF GTX 570 czy Radeon 7850 co lepsze ?????   

111 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrać opinię są bardzo podzielone

Recommended Posts

effendi360, gtxxor - macie, buraki:

http://i41.servimg.com/u/f41/14/71/02/97/wydajn10.png

Nie macie zielonego pojęcia o sensowności i opłacalności zakupu...

Następnym razem poczytajcie trochę zanim zaczniecie debilnie klepać w klawiaturę i pisać, że ktoś się "nie zna" %-)

Nara malepety.

Edytowane przez Ave20
  • Popieram 1

Vostal: http://www.in4.pl/index.htm

Używam go od ponad 5 lat, mój nick Hiob - jakby kto pytał ^^

Wykres z testu HD7850 i HD7870. http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=750

Co się tyczy merytoryki testów, możecie sobie polemizować, że benchmark tu, benchmark tam, to Wam nie pasuje, to się nie podoba - póki całość testów przeprowadzana jest w ten sam sposób dla wszystkich kart z tabeli, wyniki są miarodajne

Za chwilę pojawi się gtxxor i będzie pisał, że vortal jest opłacany przez UFO, bo zależy im, na spowolnieniu rozwoju technologicznego gatunku ludzkiego %-)

BTW: a "wyzywanie" to tylko odpowiedź na epitety ze strony effendi360, gtxxor :] Jak to się "skończy", kompletnie mnie nie obchodzi póki idiotom udowodnię, że są idiotami, a ilość ich postów na tym forum nie ma kompletnie żadnego znaczenia w odniesieniu do poziomu ich wiedzy z zakresu świata IT %-)

Edytowane przez Ave20
  • Popieram 1
Gość effendi360

Zacytuj mi pajacu tak na marginesie gdzie ja k^%^@ napisałem w tym temacie że ten radeon jest lepszy od 570. Mój pierwszy post dotyczył tylko tego, że Asus DCU jest hooojowy, bo było już kilku tutaj z ta kartą i problemami z chłodzeniem. To ty zacząłeś się pierwszy rzucać jak wesz na powrozie, obrażając wszystkich po kolei i robiąc z siebie boga IT głupi cwelu.

Ave20 , nie napinaj się tak człowieku... :)

Nie napinam się, a jedynie dostosowuję się do wypowiedzi Bolka i Lolka (effendi360 i gtxxor). Od samego początku uważają się za super znawców, piszą że gó**o wiem, bo mam na forum 200 postów - jakby to o czymś świadczyło, a jak wywalić im przed pyski tabelę z wynikami, to nagle nikt nic nie polecał, nikt nic nie pisał. ŻAL ^^

Morda boćwo - już wystarczająco się upokorzyłeś %-) Edytowane przez Ave20

W zależności od tego pod jaką platformę AMD/Intel. Jeżeli masz zamiar jedną z tych kart wsadzać pod AMD, to mniejszym złem będzie HD 7850. Natomiast w kwestii wydajności lepszym wyborem będzie GTX570 od MSI, ale i różnica w cenie wyższa, a niewiele wyższa HD7870, który już znacząco jest wydajniejszy od GTX'A570.

Edytowane przez Lowrey

Upokarza to się ten, co twierdzi że ASUS to dobra jakość :)

Bu hahaha. Co, zmiękła Ci rura ? Już nagle nie GTX570 jest do du*y ? Żałosny jesteś. Wystarczy wyłożyć kawę na ławę, to jedyne co możesz z siebie wydusić, to jedno marne zdanie i argument, który podsunął Ci effendi360, bo sam się skończyłeś ?

Gdzie jest teraz Twoje 2000 postów na forum, ha ? Faktycznie, u Ciebie są one wyznacznikiem powszechnie prezentowanego debilizmu. Gratuluję i czekam na Twój kolejny "popisowy numer" ;)

Edytowane przez Ave20

Za sam ton wypowiedzi masz załatwionego bana jak tylko któryś z modów wróci... więc naciesz się flejmowaniem tego forum, bo niedługo się to skończy. Na bmk zawsze panowała względna kultura i ład, wpada jeden gimbus i rozpierd*** wszystko, a potem ktoś znajduje nasze forum w googlach, czyta twoje wypowiedzi i piętą przez plecy się żegna.

Za sam ton wypowiedzi masz załatwionego bana jak tylko któryś z modów wróci... więc naciesz się flejmowaniem tego forum, bo niedługo się to skończy. Na bmk zawsze panowała względna kultura i ład, wpada jeden gimbus i rozpierd*** wszystko, a potem ktoś znajduje nasze forum w googlach, czyta twoje wypowiedzi i piętą przez plecy się żegna.

No, nieźle to sobie wymyśliłeś, szkoda tylko, że robisz tutaj to samo od lat %-) Edytowane przez Ave20

Po pierwsze ilość postów może mieć znaczenie, ale w wielu przypadkach nie ma żadnego.

Po drugie nie wiem kto dał Ci moda, bo nie odznaczasz się ani kulturą, ani sposobem wypowiedzi. Nie ma tutaj miejsca dla takich jak Ty.

Ostatni mój post w tym temacie do ave20, bo jak troll nie ma co jeść to zdycha z głodu. Zapewnię Ci taką śmierć tutaj. Paptki. :*

Edytowane przez Ethreivis

Po pierwsze ilość postów może mieć znaczenie, ale w wielu przypadkach nie ma żadnego. Jedni w miesiąc nabijają 800 postów, a inni przez dwa lata 2895. Po drugie nie wiem kto dał Ci moda, bo nie odznaczasz się ani kulturą, ani sposobem wypowiedzi. Nie ma tutaj miejsca dla takich jak Ty. Ostatni mój post w tym temacie do ave20, bo jak troll nie ma co jeść to zdycha z głodu. Zapewnię Ci taką śmierć tutaj. Paptki. :*

Na PCF panuje kompletnie inna atmosfera :] 1. modzi są online, 2. ludzie nie puszą się z powodu ilości postów, 3. panuje kultura wypowiedzi, więc nikt nie musi się spuszczać do poziomu bucy jak gtxxor, 4. jak ktoś chce sie wyszumieć, ma od tego Reset.

Tutaj nie ja jestem burakiem :] Patrze na historię wypowiedzi gtxxor i juz przy ok 30 poście wprowadza użytkowników w błąd, gdzie na PCF już miałby warn za gó*****y poziom wiedzy, a jeszcze doradza innym. Ja chociaż popieram to faktami, testami, których najwidoczniej gtxxor nawet nie potrafi skomentować.

A troll'em, to niestety widać kto jest - 2 dni temu miałem +13 na koncie, dziś, 34...MAGIA ! Albo zwyczajnie mam rację, albo faktycznie ilość wypowiedzi nie ma znaczenia - jakby nie było, świadczy to jedyna na korzyść moich argumentów, a nie Waszego sarmackiego pijaru %-) Najwidoczniej ludzie mają już Was tutaj dość i świeża krew musi przebijać się tak jak robię to ja. Inaczej starzyzna i tak będzie chować się za tym że się zna, bo....bo tak....albo zwyczajnie za ilością postów.

BTW: "Paptki" ? Co ty...homo ? Zapomniałeś jeszcze kwiatka dodać...

Bywaj

• Popieram 1

Ave20 konkurujesz z nimi czy co?Jak się wypowiadasz to chyba po to żeby pomóc forumowiczom a nie wyraźić swoje zdanie jaki to gtxxor lub effendi nie jest ...

Daj sb spokój , wyciągnij rękę na zgodę i tyle :P

Ale mi wielki problem, założyć sobie drugie konto i klepać plusy samemu sobie co jestem przekonany, że robisz. %-)

Bo ja to Ty %-) Liż du**ę dalej gtxxor +1 jego wypowiedzi. Jesteście siebie warci %-)

Ave20 konkurujesz z nimi czy co?Jak się wypowiadasz to chyba po to żeby pomóc forumowiczom a nie wyraźić swoje zdanie jaki to gtxxor lub effendi nie jest ... Daj sb spokój , wyciągnij rękę na zgodę i tyle :P

Rękę ? Daj spokój...Z boćwami nie trzymam, ale fakt, dam im spokój bo wyłysieją %-) Edytowane przez Ave20

Uwielbiam to myślenie... podkręć 560Ti będziesz mieć 570, podkręć 570 będziesz mieć 580... podkręć 580... będziesz mieć? No właśnie co... Zajebistą kartę ... "zajebiściejszą"... Tak można do usranej śmierci... 7950 po sporym OC dogania 7970, a ten drugi po sporym OC jest już bezkonkurencyjny dla niej... 7850 to karta przede wszystkim nowsza technologicznie i należy to brać pod uwagę, że choćby support w kwestii poprawek do sterowników będzie trwać dłużej... Weźmy za przykład taką 480, na dzień dzisiejszy to bardzo dobra karta ... dalej można ją zaliczać do najwyższej półki. Niestety producent powoli o niej zapomina i gdy ta ma problem w jakimś tytule stosowna łatka się już raczej nie ukarze... bo zarówno nV jak i AMD ATI wspierają jedynie 2 najnowsze serie ... Update dla starszych kart to jedynie formalność. Ja tam bym brał Radosława, malutki - cichutki... GTX 570 to wiertara, a w niereferencyjnej wersji za tysiaka to możesz co najwyżej używanego Gainwarda dostać, co kwestii hałasu wcale nie rozwiązuje... w dodatku wykonany on jak z przetopionych butelek po Coli. Co ci po dodatkowych 5-6% wydajności? Kosztem komfortu użytkowania NIE WARTO.

Bardzo śmieszne. Mam GTX-a 460 i nie mam żadnych problemów ze sterownikami w nowych grach. Według Ciebie to już działać nie powinno. :D Jeśli są problemy ze sterownikami, to właśnie z nowymi kartami.

Edytowane przez Saiya-jin

Ewidentna nadinterpretacja... Po prostu załóżmy że za pół roku ukazuje się jakaś tam gra "X". Część kart nVidia (różnych serii) ma problem z wyświetlaniem w niej cieni. Jak myślisz do jakich serii ukażą się stosowne aktualizacje? W pierwszej kolejności do najnowszej... i o to tu chodzi.

Nadinterpretacja jest Twoja, ilu jest jeszcze takich którzy używają kart 8800GT lub podobnych i nie mają problemów ze sterownikami? 570ka nie jest jeszcze starą kartą, nie popadajmy w jakąś paranoję.

Obie karty są ok i godne polecenia imho jedyny plus 7850 to zdecydowanie mniejsze zapotrzebowanie na energię, z kolei plusem 570 jest Physx, wydajność obie karty mają podobną. Jakbym wybierał wziąłbym po prostu tańszą 8).

Nadinterpretacja jest Twoja, ilu jest jeszcze takich którzy używają kart 8800GT lub podobnych i nie mają problemów ze sterownikami? 570ka nie jest jeszcze starą kartą, nie popadajmy w jakąś paranoję. Obie karty są ok i godne polecenia imho jedyny plus 7850 to zdecydowanie mniejsze zapotrzebowanie na energię, z kolei plusem 570 jest Physx, wydajność obie karty mają podobną. Jakbym wybierał wziąłbym po prostu tańszą 8).

Dla tych ktorzy maja słabsze zasilacze lepsza jest 7850 bo nie ponosi ze sobą potrzeby wymiany PSU. dla tych ktorzy problemu z PSU nie mają (czytaj zasilacze 600W np.) GTX 570 jest równie dobrym wyborem jak 7850.

Jednakże ja bym wziął w tym przypadku jednak Radka 7850 mimo że zasilacz nie ograniczał by mnie co do mozliwości zakupu GTX-a 570.