Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców - ósma edycja

Recommended Posts

BTW, Czy musicie sami zafundować RAMy , bo sponsor daje tylko te trzy główne elementy :P A na tej płycie głównej są już DDR3, bo to AM3 jest ;)

Redakcja zafunduje wszystko to, czego będzie wymagała rozbudowa komputera - także spokojna czaszka.

Do kiedy można zgłaszać kandydatury?

Do końca obowiązywania ankiety, ale z wiadomych względów im szybciej tym lepiej.

Aaaa... nie naleze do zadnej GRUPE, kliki i innych kolek wzajemnej adoracji

Stęskniony za Runiem, Funiem i innymi patałachami aktywnymi w dzień ogłoszenia nowej edycji USB.

Tak aktywnym się należy i basta, możesz sobie nazywać G.R.U.P.E. jak chcesz to i tak nic nie zmieni.

Aaaa... nie naleze do zadnej GRUPE, kliki i innych kolek wzajemnej adoracji

Stęskniony za Runiem, Funiem i innymi patałachami aktywnymi w dzień ogłoszenia nowej edycji USB.

Tak aktywnym się należy i basta, możesz sobie nazywać G.R.U.P.E. jak chcesz to i tak nic nie zmieni.

Żeby nie było wątpliwości mój post w nic nie uderzał (apropo G.R.U.P.E) :P też uważam, że aktywni powinni być wspierani. Są jednak też inne czynniki niż aktywność, o tym też trzeba pamiętać ;)

Żeby nie było wątpliwości mój post w nic nie uderzał (apropo G.R.U.P.E) ;) też uważam, że aktywni powinni być wspierani. Są jednak też inne czynniki niż aktywność, o tym też trzeba pamiętać

Prawda jest tylko jedna, aktywni na wszelkie sposoby (recki, poradniki i praca na forum) oni mają pierwszeństwo :!: a nie kolo z liczbą postów 4~200 i PC'tem trupem.

Te czasy już mineły, na szczęście.

Żeby nie było wątpliwości mój post w nic nie uderzał (apropo G.R.U.P.E) :P też uważam, że aktywni powinni być wspierani. Są jednak też inne czynniki niż aktywność, o tym też trzeba pamiętać

Prawda jest tylko jedna, aktywni na wszelkie sposoby (recki, poradniki i praca na forum) oni mają pierwszeństwo :!: a nie kolo z liczbą postów 4~200 i PC'tem trupem.

Te czasy już mineły, na szczęście.

No i podpisuję się ręką i nogą ;)

Choć szczerze mówiąc ktoś z mniejszą liczbą zasług (nie mówię zerową, bądź niewielką) i słabszym kompem powinien być chyba jednak stawiany na pierwszym miejscu przed kimś, kto ma 2 kompy, co jeden to lepszy :D Tak mi się wydaje :P

@down: :P

Choć szczerze mówiąc ktoś z mniejszą liczbą zasług (nie mówię zerową, bądź niewielką) i słabszym kompem powinien być chyba jednak stawiany na pierwszym miejscu przed kimś, kto ma 2 kompy, co jeden to lepszy

Mam trochę inne zdanie :P ale musimy kończyć offa bo nam jeszcze co utną te "złe" zielone ;)

Cóż... akcja kusi, więc chętnie się zgłoszę - tak dokłądnie to mój domowy komputer. Specyfikacja

AMD Athlon 5000+ podręcony na 3,15GHz + Chłodzenie - Pentagram Karakorum

AsRock A780GXH\128M

Patriot 800MHz LLK CL4 4x1GB

Seagate Barracuda 7200.11 500GB & WD Caviar Blue 500GB

Radeon HD3850 256MB

Chieftec GPS-450W

Dlaczego śmiem prosić o głosy? 9 recenzji (następne 6 w drodze), 23 rozwiązane problemy i koło 140 postów na forum + 84 komentarze. Nie będę mówił, że to dużo, ale nie można nazwać mnie nieaktywnym użytkownikiem. ;)

Chciałbym wymienić flaki, bo dzisiaj w ramach przygotowywanej recenzji testował procka i załamałem się wynikami :D Wymiana jest raczej konieczna a z braku kasy muszę składać na Athlona II 240. Do tego jakakolwiek wymiana czegokolwiek w przyszłości może być utrudniona z powodu właśnie rozpoczynających się przeze mnie studiów (biotechnologia, jeśłi ktoś ciekaw) a taki 4 rdzeniowiec starczyłby mi zapewne na najbliższe 3-5 lat a i tata ucieszyłby się majac okazjępograć w Risen na full detalach :P

Dobra, dobra, już schodzę na ziemię :P Jeśli ktoś zechce na mnie zagłosować, będę dozgonnie wdzięczny.

heh, proc by się przydał, waliłbym jakieś 2,5 więcej projektów na boincu/wcg, albo i więcej :P

Ale reszta nieprzydatna...grać specjalnie nie gram, a projektów na amd gpu malutko i żaden z wcg. Jeśli miałbym na kogoś głosować to na takiego osobnika co ma dość starego szrota, a jednak potrzebuje czegoś lepszego ;)

Długo czekaliśmy i wreszcie mamy ; ) 8 edycja ...

Kandydatura:

Sprzęt:

Athlon xp 2400+ (2Ghz),

Kingston 1Gb Ram,

Sapphire Radeon 9550 128/128,

Płyta główna Ecs k7vta3,

Dysk Samsung 80 Gb.

Jak widać mój sprzęt już ma dawno za sobą lata świetności :P, nowy komputer znacznie poszerzyłby moje horyzonty . Użytkownikiem benchmarka jestem stosunkowo niedługo , dołączyłem do strony w czerwcu. Ten czas pozwolił mi na dodanie kilku , mam nadzieję ciekawych, recenzji. Teraz to trochę przygasł gdyż musiałem się oddać wirowi nauki ;). Ale nie długo znów coś napiszę ...

Pozdrawiam Ent3x :P.

to i ja się zgłoszę, a co mi tam :P

konfig kompa:

1) procek - AMD Athlon 64 3000+

2) mobo - Gigabyte GA-K8NF-9

3) pamięć RAM - Corsair DDR 2GB (chyba 400 MHz)

4) dysk twardy - Samsung 250 GB na ATA (nie pamiętam modelu, nie chce mi się go wyciągać; na gwiazdkę minie 3 lata od jego kupna, więc nie jest to F3 :P )

5) grafika - Palit Radeon 2600 XT GDDR3

6) obudowa - jakiś Tracer (sorry, no-name) biedny i dość brzydki

7) zasilacz - Mode Com Feel (nie wiem czy 3 czy ile), ale 400W

;) jakiś CD-ROM z odzysku i DVD Lite-On'a (nie narzekam)

nie będę tutaj się chwalił zdjęciami, bo nie ma się czym chwalić...

coponiektórzy pewnie się zorientują, że zmieniłem kartę graficzną - to prawda, miałem ją w całkiem korzystnej cenie, więc wymieniłem

niestety jest ona trochę przez procka ograniczana, dlatego też zgłaszam się do USB8 w celu modernizacji...

dlaczego ja? to jest bardzo dobre pytanie...może dlatego, że się nie udzielam w newsach / reckach, mam parę pkt za poradnik (ostatnich punktów mi jeszcze nie przyznano) no i mam troszkę postów na forum + "aż" 2 pochwały

nie wiem co zrobię ze starymo częściami po ewentualnej wygranej, najpewniej jak ktoś zechce to sprzedam / oddam; na pewno sobie zostawię dysk...

dziękuję za wszystkie oddane na mnie głosy, to tyle z mojej "prezentacji"

pozdrawiam wszystkich

Odkąd kompa mi spaliło i musiałem szybko kupić zastępczy to nie będę ukrywał, że nie mogłem się doczekać kolejnej odsłony USB...

Jednak ja tu widzę "zmieniamy sprzęt" a nie "ulepszamy"...

Czy to jest dobre? Nie wiem. Ale co ma powiedzieć taki "fan" Intela, który liczył na jakiś upgrade?

Osobiście jestem przy nadziei, w końcu nagrody nie są byle jakie ;)

Co za marudy :P

Od paru edycji USB co chwila ktoś marudził: "znowu Intel, po co Intel, kiedy AMD" a teraz?

Pojawił się AMD/ATI i kolejni marudzą "ahhh czemu procesor AMD" :D

Ja bym tylko pomarudził że mogłaby być ATI z serii 5xxx :P

Można by się dowiedzieć jak się sprawuje w normalnym użytkowaniu.

...edit...

czy w ankiecie USB można zgłosić samego siebie? ;)

To ja zgłoszę swoją kandydaturę ;) Zawsze uważałem, że ten konkurs to jedna, wielka ściema. Tak jak napisał ktoś wyżej "grupa trzymająca władzę, kolesiostwo i coś tam". Jednym słowem żal.pl. Najbardziej potrzebujący użytkownicy nie mają szans na upgrade, oby tak dalej benchmark już od dawna schodził na psy

To ja zgłoszę swoją kandydaturę :P Zawsze uważałem, że ten konkurs to jedna, wielka ściema. Tak jak napisał ktoś wyżej "grupa trzymająca władzę, kolesiostwo i coś tam". Jednym słowem żal.pl. Najbardziej potrzebujący użytkownicy nie mają szans na upgrade, oby tak dalej benchmark już od dawna schodził na psy

Rozumiem że to tzw. zagrywka na psychologiczna :D

Może się ktoś zlituje i jednak Ciebie wybierze udowadniając brak istnienia "G.R.U.P.'y trzymającej władzę" ;)

:P

seryoga nie ma żadnej ściemy - użytkownicy głosują i kto dostanie najwięcej głosów wygrywa. Jeśli chcesz mieć na to wpływ to głosuj.

Po wygranej osoby która nie zrobiłą dla serwisu kopletnie NIC postanowiliśmy coś z tym zrobić, zgadaliśmy się w kilka osób i wybieramy jednego kandydata na którego głosuje cała grupa, żeby user który się udziela miał większe szanse. Mamy do tego prawo, a jeśli ci to przeszkadza to twój problem.

Wolę zagłosować na kogoś aktywnego ze średnim kompem niż na kogoś kto prawie nic nie robi i ma rzęcha.

Teraz zasady sie trochę zmieniły i redakcja sama wybierze zwycięzcę z TOP10, więc nic nie jest pewne. Szczerze to mi się to nie podoba, lepszy był pomysł z wyborem TOP10 przez redakcję na podstawie zgłoszeń na forum i potem głosowanie na jednego z tych dziesięciu userów.

To ja zgłoszę swoją kandydaturę ;) Zawsze uważałem, że ten konkurs to jedna, wielka ściema. Tak jak napisał ktoś wyżej "grupa trzymająca władzę, kolesiostwo i coś tam". Jednym słowem żal.pl. Najbardziej potrzebujący użytkownicy nie mają szans na upgrade, oby tak dalej benchmark już od dawna schodził na psy

Co poniektórzy nic nie wnoszący w życie portalu uczepili się tego co napisałem apropo grupy trzymającej władzę, mimo że w nic nie uderzałem -_- zlitujcie się i nie wykorzystujcie tego tekstu. a "żal.pl", jak to popularnie jest mówić wśród przebojowych 13 latków to jest ktoś kto przychodzi, w żaden sposób nie jest aktywny, nie pomógł nikomu, a twierdzi, że jemu należy się bardziej. Nie tędy droga.

Teraz zasady sie trochę zmieniły i redakcja sama wybierze zwycięzcę z TOP10, więc nic nie jest pewne. Szczeże to mi się to nie podoba, lepszy był pomysł z wyborem TOP10 przez redakcję na podstawie zgłoszeń na forum i potem głosowanie na jednego z tych dziesięciu userów.

_nick_ : sprawa jest bardzo prosta. :P Ustalcie wśród siebie w GRUPE, aby głosować na 10 (lub po prostu więcej niż jednego, np pięciu) najbardziej Waszym zdaniem aktywnych userów i liczyć na to, że te głosy rozłożą się tak aby wszyscy znaleźli się wśród tych, spośród których redakcja dokona wyboru :D Tzn każdy taki user dostanie od Was jednakową liczbę głosów. zawsze można jakoś kombinować :P

Szczeże

Szczerze ;) Mały błąd się wkradł. Mod powinien świecić przykładem! A zasady rzeczywiście są inne, niż wstępnie zakładano. Miało być na odwrót. Redakcja wybiera TOP10, użytkownicy zwycięzcę. No ale też dobrze wg mnie, będzie naprawdę niezły element zaskoczenia.

A tak przy okazji, proszę Was o jedno. Przestańcie mieć do siebie pretensje o ten konkurs. Zawsze tak samo, ktoś komuś musi zarzucić, że nie ma szans itd. Zgłosić może się każdy, więc w czym problem? Spokojnie :P Ja czekam na kolejne zgłoszenia, bo chcę oddać głos na kogoś sensownego. Mam już kilku kandydatów, ale się wstrzymam.

Ja też zawsze uważałem, że na wygraną najbardziej zasługują najaktywniejsze osoby portalu. Dobrze, że redakcja wybierze kandydata z najlepszej 10. Dzięki temu już na pewno żaden oszust się nie wemknie ;)

Na razie mam dwóch kandydatów, na których chciałbym zagłosować, tylko nie mogę się zdecydować :P

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...