Skocz do zawartości

Klawiatura do gier za 300zł

Recommended Posts

Witam ,zamierzam kupić klawiaturę do gier do maxymalnie 300zł znalazlem kilka modeli w tej cenie i nie wiem co wybrać :

Logitech G110

Rocat Isku

Microsoft sidewinder x6

Razer Lycosa

Cyborg V7

Klawiatura musi posiadać podkładkę pod nadgarstki i podświetlenie, może znacie inne modele w tej cennie czekam na wasze propozycje pozdrawiam.

Razer Lycosa ODRADZAM!

Ta klawiatura po prostu notorycznie się zawiesza do czego razer nie chce się przyznać.Grałem na niej dość długi czas i po przegraniu przez nią znacznej ilości wysoko rankingowych aren w wowie skończyła w kominku.Zamieniłem ją na Roccat Isku którą też Ci gorąco polecam.

Od biedy może być Logitech G11

Edytowane przez Mizuro
  • Popieram 1

Ok dziękuje wszystkim za wypowiedzenie się w tym temacie dostajecie po + wezmę rocat isku pozdrawiam.

Jeszcze jedno pytanie gdy wspomnieliście o klawiaturach mechanicznych , są naprawdę takie dobre? jest sens dopłacić do Razer Blackwidow Ultimate ?

Edytowane przez AvIaToR

Roccat Isku kupisz za 250zł ~ ,a BlackWidow Razera ULT za 450~ gdzie tu sens?

Gdybyś był hardkorowym graczem MMO i musiał mieć w Ch*j klawiszy na wszystkie macra i bindy.Porównując w takim wypadku Roccat Isku i Anansi Razera wtedy opłacało by się dać to 100zł.

Dopłacać 200 zł za zmianę klawiszy z memb(na których notabene gra się lepiej) na mech w porównywalnym jakościowo sprzęcie to śmiech na sali.

Edytowane przez Mizuro

Jeszcze jedno pytanie gdy wspomnieliście o klawiaturach mechanicznych , są naprawdę takie dobre? jest sens dopłacić do Razer Blackwidow Ultimate ?

Nie ma sensu, zdecydowanie za drogo, ponad 200zł więcej niż za zwykłą wersję a w zamian otrzymujemy regulowane podświetlenie, dodatkowe wyjścia audia i USB co znacznie pogrubia kabel. I najważniejsze są one głośne i to bardzo, dźwięk porównywalny jest z tym do maszyny do pisania. Ale komfort pisania jest wyższy niż na zwykłej klawiaturze, klawisze chodzą perfekcyjnie. Zero oporu, wystarczy lekko wcisnąć klawisz aby otrzymać reakcję, skok klawisza też jest wyczuwalny. Ja mam już swoją od ~ miesięcy i klawisze śmigają tak samo jak na początku :) Tylko każdemu kto planuje zakup takiej klawiatury będę radził żeby najpierw wybrać się do najbliższego sklepu i sprawdzić jak działają klawisze, bo ktoś kto nie miał styczności z tego typem klawiatur może się zdziwić. BlackWidow jako jedynka ma możliwość sprawdzenia jak działają klawisze bo w miejscu gdzie są strzałki ma na pudełku zrobione wycięcie.
  • Popieram 1

Zdecydowanie polecam Ci Roccat ISKU. Klawiatura ma bardzo szybką reakcję, świetne podświetlenie, tworzenie makr w locie, regulacja podświetlenia, i wiele więcej. Jeżeli już lycosę, to weź odświeżoną wersję o nazwie MIRROR, która ma połyskową powierzchnię.

Nie ma nic gorszego niż fortepianowa czerń, widać każdy odcisk palca, najmniejszą drobinę kurzu :/ Na swoim BW mam mam tylko wierzch obudowy zrobiony z fortepianowej czerni i trzeba czyścić codziennie a co dopiero jak cała klawa jest z tego zrobiona...

Edytowane przez rafal12322