bolso 5 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Macie może jakiegoś linka do strony na temat zaklinania jednej statystyki u mistycznki? Bo coś nie mogę poradzić sobie z tym. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Tzn ?? Co chcesz "przeprać" u mistyczki ?? Ja tam gram czasami ale myślę czy sezonu nie dokończyć by 2 nowe wersje transmogryfikacji dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
bolso 5 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Tzn ?? Co chcesz "przeprać" u mistyczki ?? Od razu zaznaczę, choć nie powinno być różnic, że gram w ROS na X360, a zwykłe D3 bez dodatku na PC i po prostu jeszcze mało grałem w ROS aby zrozumieć ta mistyczkę. Posiadam Maximus i jedną z dodatkowych wartości jest: 1,5% szans na ogłuszenie. Jako, że mistyczka ma możliwość zmiany tej wartości to pomyslałem, że może na tą chwilę wylosuje mi lepszą "inną" wartość - jak siła czy % obrażeń od jakiegoś żywiołu. Wybrałem tą statystykę i nacisnąłem aby to zmienić. Oczywiście wartość jaka wyszła to 1,7% tej samej statystyki. Teraz jak chcę zmienić tą wartość, tak wiem, że jest zablokowana, to pojawiają mi się "mozliwości" jakie mogą wystapić dla tej zmiany. Ja się pytam dlaczego nie miałem tej informacji na samym początku? W ten sposób bym wiedział, że spośród tych, które mnie interesują nie ma na tej liście i bym wogóle tej statystyki nie ruszał. Więc myślałem, że jest jakiś tutek co i jak można zmienić (oczywiście losowo), tak abym niepotrzebnie sobie nie zablokował statystyki która i tak nic by mi nie dała wartościowego. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Na PC zawsze przed "praniem" możesz kliknąć ? Po prawej stronie. Pokaże Ci to możliwe staty z wartościami od do. Cytuj Link to post Share on other sites
bolso 5 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Na PC zawsze przed "praniem" możesz kliknąć ? Po prawej stronie. Pokaże Ci to możliwe staty z wartościami od do. Jak wspomniałem gram na X360. I tu również widzę staty (jeśli o te chodzi): np szansa na ogłuszenie 1,5% możliwe wartości [1-4%] Chodzi mi o to: czy nie mozna wiedzieć na co istnieje szansa na zmianę bez zatwierdzania danego affixu? Załóżmy ten miecz ma: szansa na przywołanie demona, + obrażeń od ognia, + do siły, + XXX, + wspomniane 1,5% do ogłuszenia. Ja najechałem na 1,5% do ogłuszenia ale nie wiedziałem czego się spodziewać: chciałbym gniazdo lub szybkość ataku, a w ten sposób jak kiknąłem na tą statystykę nic nie było wiadomo, dopiero po "wypraniu" mam teraz informacje na co istnieje szansa na zamianę i niestety tylko to mogę już zmieniać na affixy które są do bani. Jakbym wiedział, że zamiana ma mi dać tak kiepski wybór statystyk, to może bym chciał zamienić affix XXX i może z niej była by szansa na lepsze parametry (szybkść, gniazdo). Czy może to tak nie działa? A jakbym np + do siły chciał wymienić na + do zręczności, to istnieje taka szansa, czy dostałbym możliwość jedynie na zamrożenie czy porażenie. Tego nie mogę pojąć, czy staty po "wypraniu" są uzależnione od pierwotnej wartości i czy są wybierane z grupy danych affixów (siła, zręcznośc itp) czy z całej bazy (załóżmy 200 i potem pojawi się 20 mozliwości). Edytowane 10 Października 2014 przez bolso Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Źle rozumujesz. Lista na co możesz zamienić pojawia się zawsze po naciśnięciu ikonki odpowiedniej. Losujesz staty z tej listy. Możesz naweć wyrolować 2x to samo albo o innych wartościach. Jeżeli chcesz dziure to musisz tak długo rollować aż wypadnie ci affix z nazwą socket (gniazdo). Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Na pc wygląda to tak, przy każdej właściwości masz znak zapytania, po kliknięciu w niego rozwija się dodatkowe menu ze wszystkimi możliwościami zmiany danego affixu http://gamezilla.komputerswiat.pl/media/2013/329/1717878/d3ros003.jpg Na konsolach z tego co patrzyłem po necie to takie menu powinno się rozwinąć automatycznie po wybraniu chcianego affixa Cytuj Link to post Share on other sites
bolso 5 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Ok, dzięki za podpowiedzi. Już znalazłem. Na X360 klawisz "X" służy do wyświetlenia wszelkich możliwych zmian. Ja po prostu za szybko za pierwszym razem nacisnąłem "A" 2 razy, zamiast 1, aby tylko wybrać daną statystykę, a nie już ją zmieniać. Rozumiem, że jeśli wyświetlą się statystyki do zmiany to tylko w tym obrębie właściwości - ZAWSZE - będzie można wylosować, tylko będę rolować aby uzyskać ewentualne lepsze staty? Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Lepsze, gorsze. Jednak racja będą rolowane z tej listy + stat który zmieniasz. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Od piątku 31.10 do poniedziałku 3.11 100% Więcej Gold i EXP http://www.diablofans.com/blizz-tracker/topic/57914-100-bonus-gold-find-and-exp-happy-halloween Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Ci co grają to wiedzą o tym bo battle.net launcher o tym krzyczy. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 http://i59.tinypic.com/2mrwb3s.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Gratuluje 300 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) patch 2.1.2 Edytowane 8 Listopada 2014 przez PatrykT Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 PatrykT jakiego Ty masz battletaga ? ja Cie mam w znajomych ?? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Chyba nie mamy się w znajomych , appletag#2307 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 A to Cię mam .. a przynajmniej miałem. Dołącze chyba na nowy sezon bo teraz mam wrażenie że już końcówka .. do końca roku może zrobią Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Uważam, że w grudniu ruszy aktualizacja na PTR Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Gra ktoś na PST? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ja na razie nie gram nawet na normalnym serwerze ale z tego co czytałem to nowa aktualizacja wypada zacnie dla DH Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Dla DH i Maga Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A chciałem barbem grać .. no cóz jakoś sobie poradzi Cytuj Link to post Share on other sites
savater 21 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ale wraca uwielbiany i znienawidzony WW barb. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Pomógłby mi ktoś wbić pare lvli na postaci sezonowej ? Chciałbym wbić 70 żeby dostać hełm, a mam dopiero 24 ;/ Kazdę 5 lvli się liczy Cytuj Link to post Share on other sites
arkowski 17 Napisano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Pomógłby mi ktoś wbić pare lvli na postaci sezonowej ? Dodaj mnie UblalaPung#2528. Będzie jakieś urozmaicenie, bo już nudne Diablo się robi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts