Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tzn ?? Co chcesz "przeprać" u mistyczki ??

Od razu zaznaczę, choć nie powinno być różnic, że gram w ROS na X360, a zwykłe D3 bez dodatku na PC i po prostu jeszcze mało grałem w ROS aby zrozumieć ta mistyczkę. Posiadam Maximus i jedną z dodatkowych wartości jest: 1,5% szans na ogłuszenie. Jako, że mistyczka ma możliwość zmiany tej wartości to pomyslałem, że może na tą chwilę wylosuje mi lepszą "inną" wartość - jak siła czy % obrażeń od jakiegoś żywiołu. Wybrałem tą statystykę i nacisnąłem aby to zmienić. Oczywiście wartość jaka wyszła to 1,7% :) tej samej statystyki. Teraz jak chcę zmienić tą wartość, tak wiem, że jest zablokowana, to pojawiają mi się "mozliwości" jakie mogą wystapić dla tej zmiany.

Ja się pytam dlaczego nie miałem tej informacji na samym początku? W ten sposób bym wiedział, że spośród tych, które mnie interesują nie ma na tej liście i bym wogóle tej statystyki nie ruszał.

Więc myślałem, że jest jakiś tutek co i jak można zmienić (oczywiście losowo), tak abym niepotrzebnie sobie nie zablokował statystyki która i tak nic by mi nie dała wartościowego.

Na PC zawsze przed "praniem" możesz kliknąć ? Po prawej stronie. Pokaże Ci to możliwe staty z wartościami od do.

Jak wspomniałem gram na X360. I tu również widzę staty (jeśli o te chodzi): np szansa na ogłuszenie 1,5% możliwe wartości [1-4%]

Chodzi mi o to: czy nie mozna wiedzieć na co istnieje szansa na zmianę bez zatwierdzania danego affixu?

Załóżmy ten miecz ma: szansa na przywołanie demona, + obrażeń od ognia, + do siły, + XXX, + wspomniane 1,5% do ogłuszenia.

Ja najechałem na 1,5% do ogłuszenia ale nie wiedziałem czego się spodziewać: chciałbym gniazdo lub szybkość ataku, a w ten sposób jak kiknąłem na tą statystykę nic nie było wiadomo, dopiero po "wypraniu" mam teraz informacje na co istnieje szansa na zamianę i niestety tylko to mogę już zmieniać na affixy które są do bani. Jakbym wiedział, że zamiana ma mi dać tak kiepski wybór statystyk, to może bym chciał zamienić affix XXX i może z niej była by szansa na lepsze parametry (szybkść, gniazdo).

Czy może to tak nie działa? A jakbym np + do siły chciał wymienić na + do zręczności, to istnieje taka szansa, czy dostałbym możliwość jedynie na zamrożenie czy porażenie. Tego nie mogę pojąć, czy staty po "wypraniu" są uzależnione od pierwotnej wartości i czy są wybierane z grupy danych affixów (siła, zręcznośc itp) czy z całej bazy (załóżmy 200 i potem pojawi się 20 mozliwości).

Edytowane przez bolso

Źle rozumujesz. Lista na co możesz zamienić pojawia się zawsze po naciśnięciu ikonki odpowiedniej. Losujesz staty z tej listy. Możesz naweć wyrolować 2x to samo albo o innych wartościach. Jeżeli chcesz dziure to musisz tak długo rollować aż wypadnie ci affix z nazwą socket (gniazdo).

Na pc wygląda to tak, przy każdej właściwości masz znak zapytania, po kliknięciu w niego rozwija się dodatkowe menu ze wszystkimi możliwościami zmiany danego affixu

http://gamezilla.komputerswiat.pl/media/2013/329/1717878/d3ros003.jpg

Na konsolach z tego co patrzyłem po necie to takie menu powinno się rozwinąć automatycznie po wybraniu chcianego affixa 

Ok, dzięki za podpowiedzi.

Już znalazłem. Na X360 klawisz "X" służy do wyświetlenia wszelkich możliwych zmian. Ja po prostu za szybko za pierwszym razem nacisnąłem "A" 2 razy, zamiast 1, aby tylko wybrać daną statystykę, a nie już ją zmieniać. Rozumiem, że jeśli wyświetlą się statystyki do zmiany to tylko w tym obrębie właściwości - ZAWSZE - będzie można wylosować, tylko będę rolować aby uzyskać ewentualne lepsze staty?

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...