Skocz do zawartości

KEPLER Nvidia GeForce GTX 680: 28 nm

Recommended Posts

Nie ma to jak kupić nową kartę, która po pierwszym uruchomieniu nie wstawała, a jak już raczyła to artefakty, auto-restarty itp. Najlepsze jednak było wysłanie karty na dwa miechy, oni jej nawet nie ruszyli, poprosiłem żeby mi ją odesłali (po ok 10 dniach od telefonu, na mój koszt oczywiście) i sprzedałem ją ze stratą 300zł.

To jest dzisiejszy asus, nie wiem co sie stalo, bywalo lepiej z ta firma, ale GPU, najbradziej te kanapki, to glosne jak....kumple maja i narzekaja na nie strasznie. Co do tych gwarancji, to zalezy gdzie, ja np przesiaduje w Anglii, to wysylam do nich bez problemowo i odsylaja spowrotem jak nie nowke lub zrobioną, mialem 2 przypadki, jeden z mobo drugi z GPU.

Testuje już od 2 dni 680GTX, pierwszy szok to była cisza z kompa.. naprawdę nie ma porównania, po wejściu do jakiejkolwiek gry nie ma już tego "startu odrzutowaca" :). Co do wydajności nie wiedziałem jakiego przeskoku oczekiwać z 8800Ultra, oczekiwałem ze bedzie duży ale tego to się nie da nawet opisać, crysis 2 fullHD ... pierwsze uruchomienie, chwila niepewności... gra się załadowała ... iiii min 50, średnio zaś 60-95FPS!!! a to mowa o dodatkowym modzie autorstwa MaldoHD gdzie 90% tekstur w grze została wymieniona + teselacja i POM na wszystko. Oj waro było, jesze bardziej ze 680gtx asusa wyrwałem za 1900zł po znajomości :). Sama karta sprawia mega wrażenie wizualne, aż szkoda ją chować w obudowie kompa :). Swoją drogą zaskoczyła mnie jeszcze jedna rzecz, nie oczekiwałem różnic w grach jeśli chodzi o jakość samego obrazu, jak się zdziwiłem gdy nagle wszystko w głebi pola gry stało się wyrazistsze, naprawdę zupełnie nowa jakość wszystkiego :)

Nie ma to jak kupić nową kartę, która po pierwszym uruchomieniu nie wstawała, a jak już raczyła to artefakty, auto-restarty itp. Najlepsze jednak było wysłanie karty na dwa miechy, oni jej nawet nie ruszyli, poprosiłem żeby mi ją odesłali (po ok 10 dniach od telefonu, na mój koszt oczywiście) i sprzedałem ją ze stratą 300zł.

co za model kupiłeś ?

ten asus rzeczywiście jakiś nie normalny jest, sprzęt za tysiąc złotych powinien spełniać jakieś standarty jakościowe...

jakim cudem to w ogóle trafia do sklepów, widać w Polsce ASUS popularny to buble zaczynają wysyłać

Mnie osobiście produkty asusa nigdy nie zawiodły. Na ileś tam produktów zawsze komuś coś nie będzie działać. Ktoś sobie myśli że np kupi coś od Gigabyte'a i np sprzęt nigdy nie zawiedzie ?

poprosiłem żeby mi ją odesłali (po ok 10 dniach od telefonu, na mój koszt oczywiście) i sprzedałem ją ze stratą 300zł.

to uszkodzoną kartę sprzedałeś ?

Mnie osobiście produkty asusa nigdy nie zawiodły. Na ileś tam produktów zawsze komuś coś nie będzie działać. Ktoś sobie myśli że np kupi coś od Gigabyte'a i np sprzęt nigdy nie zawiedzie ? to uszkodzoną kartę sprzedałeś ?

To oczywiste, że zdarzają się takie przypadki, ale najwięcej wpadek ostatnio ma ASUS.

to uszkodzoną kartę sprzedałeś ?

Nawet było 3 chętnych na nią.

Jedna z bardziej rzetelnych stron:

motherboardsorg

Metro 2033

1600p

GTX 670OC -22 fps

GTX 680 -33 fps

1080p

GTX 670OC -41 fps

GTX 680 -51 fps

Battlefield 3

1600p

GTX 670OC -39 fps

GTX 680 -58 fps

1080p

GTX 670OC -54 fps

GTX 680 -70 fps

Czyli rozrzut w FPS jest i tak widoczny, przy czym 670 to była wersja GIGABYTE'A znacznie podkręcona a 680 to stock. Po wyśrubowaniu 680 różnice były by jeszcze bardziej zarysowane. Dodatkowo nie wiadomo jak będzie z podkręcaniem 670 (tak chwalonym) skoro sample 680 które zostawały rozsyłane do redakcji kręciły się znacznie lepiej niż u użytkowników. Moim zdaniem lepiej od 670 wybrać radeona HD79XX.

Coś duże rozbieżności między tym, a większością innych serwisów IT... Przydałyby się relację (nie)szczęśliwców posiadających tę kartę.

Z natury jestem nieufny, szczególnie jeśli chodzi o testy kart graficznych; pozwolę sobie nie przybliżać genezy tego sceptycyzmu.

I to mnie właśnie niemiłosiernie irytuje... Człowiek pożąda obiektywizmu, to pierwsza sprawa, zaś druga to sample wysyłane redakcjom, a wersje produktu finalnego które dosyć często różnią się nieco od siebie.

Edytowane przez Cri5t

Prawda leży pośrodku... część serwisów sympatyzuje AMD, część nVidii... od dawna tak było.

Jeszcze do tego wypadałoby dodać, że pewne marki w pewnych serwisach wypadają zawsze najlepiej - zauważyłeś ? A rzeczywistość i karty trafiające do klientów nie potwierdzają tego.

Przecież o to w tym chodzi, przeglądasz test - "ta dobra to ją wezmę", a potem na serwis i szczyt "kurwicy".

Trzeba przeżyć, aby uwierzyć. Wiesz ile tracę zdrowia, jak klient przychodzi mi z kuzynem "informatykiem", który się "zna" i mi wmawia, że coś jest lepsze bo tak napisali w portalu takim a takim i się kręci lepiej bo tak tam napisali.

Edytowane przez Yacko

To jest nic... do mnie kiedyś przyszedł klient, który zobaczył że na forum komputerowym ktoś podkręcił pod wodą jakoś tam wybitnie mocno GTX 280 i chciał go reklamować koniecznie, bo jego tyle nie robił (referent).

Testuje już od 2 dni 680GTX, pierwszy szok to była cisza z kompa.. naprawdę nie ma porównania, po wejściu do jakiejkolwiek gry nie ma już tego "startu odrzutowaca" :). Co do wydajności nie wiedziałem jakiego przeskoku oczekiwać z 8800Ultra, oczekiwałem ze bedzie duży ale tego to się nie da nawet opisać, crysis 2 fullHD ... pierwsze uruchomienie, chwila niepewności... gra się załadowała ... iiii min 50, średnio zaś 60-95FPS!!! a to mowa o dodatkowym modzie autorstwa MaldoHD gdzie 90% tekstur w grze została wymieniona + teselacja i POM na wszystko. Oj waro było, jesze bardziej ze 680gtx asusa wyrwałem za 1900zł po znajomości :). Sama karta sprawia mega wrażenie wizualne, aż szkoda ją chować w obudowie kompa :). Swoją drogą zaskoczyła mnie jeszcze jedna rzecz, nie oczekiwałem różnic w grach jeśli chodzi o jakość samego obrazu, jak się zdziwiłem gdy nagle wszystko w głebi pola gry stało się wyrazistsze, naprawdę zupełnie nowa jakość wszystkiego :)

Posiadasz Asus Gtx 680 :)? I jak wszystko ok?

niby dlaczego? Mialem plyte glowną wszystko ok bylo , Asus SAbertooth P55 i bylo ok, a zawsze sie przypadek wtrafi kazdego modelu ze moze byc bubel. Kompletnie nie widze w twojej wypowiedzi dlaczego warto odpuścić sobie . Poza tym pełno osób ma tą karte na zagranicznych forach i wszystko jest ok.

Edytowane przez sevku22