Skocz do zawartości

Zamienię 6950 2GB sapphire na 7950

Recommended Posts

Jak w temacie, oczywiście z dopłatą z mojej strony. Używany ok 3 miesiące

Wiem że ofert nie będzie zbyt wiele :)

Ewentualnie gdyby ktoś chciał odsprzedać jakiegoś 6950 2gb w atrakcyjnej cenie i okolic Lublina

Edytowane przez mattax

zgadza się, ale nie piekle się wole zapytać poza tym różne są przypadki. a może zmienię zdanie w międzyczasie i dokopię drugą 6950 2gb

Edytowane przez mattax

*dokopię...

Lepiej sprzedaj i nie baw się w SLI bo więcejz tym problemów. Tak jak radził Ci kolega, sprzedaj 6950, i kup używkę 7950, lub poczekaj na 7870, która w testacn na benchmarku w 3Dmark 11 jest lepsza od 6950. Koszt 7870 to ok. 1300zł, więc lepiej w nią zainwestuj.

*dokopię... Lepiej sprzedaj i nie baw się w SLI bo więcejz tym problemów. Tak jak radził Ci kolega, sprzedaj 6950, i kup używkę 7950, lub poczekaj na 7870, która w testacn na benchmarku w 3Dmark 11 jest lepsza od 6950. Koszt 7870 to ok. 1300zł, więc lepiej w nią zainwestuj.

kup używkę 7950

używkę

http://i41.tinypic.com/11kus1f.png

Sprzedaj 6950 i kup nową 7950

Edytowane przez Ethreivis
  • Popieram 1

oj tam, chodziło mi o 560...

A poza tym używaną 6950 jak będzie miał farta to sprzeda za max. 900zł, a nówkę 7950 od GB kupi za 1700zł Więc albo dasz mu 800zł

albo chłop nie kupi tej karty KROPKA

hehehe..

śmiszne :D

w UK nowa 7950 ok 1500 podobnie będzie niedługo w polandi, natomiast używkę 6950 też można atrakcyjnie zakupić

miałeś na myśli crossfire, moim zdaniem daję więcej możliwości niż robi problemów, dużo czytałem, aczkolwiek nie miałem okazji przejechać się jeszcze, więc czemu by nie spróbować za dużo do stracenia nie mam, a nie mam ciśnienia żeby mieć super wydajną i nową 7950, było by miło gdyby ktoś kto posiada 2x6950 wypowiedział się bądź podobną konfiguracje

1 pobór prądu

2 czasem trzeba samemu dokupić mostek

3 wysokie temp. pomiędzy kartami

4 zlecane drogie wodne chłodzenie

5 zajmują dużo wejść

6 zabierają dużo molexów

7 głośno w budzie przez wiatraki

8 psują cyrkulację powietrza w obudowie

9 większe problemu z napięciami przy OC

10 zajmują pół obudowy

11 koszt x2 (ew. 3, 4)

12 wymagają dużej obudowy, najlepiej bigtower

13 Wymianiać dalej?

• Popieram 1

1 pobór prądu 2 czasem trzeba samemu dokupić mostek 3 wysokie temp. pomiędzy kartami 4 zlecane drogie wodne chłodzenie 5 zajmują dużo wejść 6 zabierają dużo molexów 7 głośno w budzie przez wiatraki 8 psują cyrkulację powietrza w obudowie 9 większe problemu z napięciami przy OC 10 zajmują pół obudowy 11 koszt x2 (ew. 3, 4) 12 wymagają dużej obudowy, najlepiej bigtower 13 Wymianiać dalej?

wszystko mam mostek dużą bude gdybym nie spełniał warunków nie zastanawiał bym się nad tym mam dobrze wentylowaną budę przeciąg w środku, a po co mi wolne wejścia pci zeby sie na nie patrzeć? teraz wszystko na usb się robi i tak

nie wiem co masz na mysli no name 700W czy moj markowy 650W? wydaje mi się że mój spokojnie da rade widząc pobór dla 6950 max 200W

200x2 =400 +100 procek bez oc

mamy 500 sprawnosc zasilacza 80+

a wiec jakies 550, 50 zostaje wiec wychodzi ok

Edytowane przez mattax

Tak, ale grafika pobiera max 200 gdy nie grasz. Gdy wentyle szybciej pracują bierze nawet 300.

Żeś dowalił... Jak nie gra to taki HD6950 pobiera ze 20W... Tak więc w CF będą pobierały ze 40W, ale pominąć to to tak: Dwie takie karty w CF w max stresie (tzn nie w grze tylko w FurMarku) będą pobierały 360W+95W procek= 455W+ (max) 50 W na inne pierdoły (dysk,ram wentylatory itp.)= 505W. Zasilacz ma 650W o sporawności 80+ tak więc 650x0,8=520W. Tak więc biorąc pod uwagę że wszystkie wartości zostały zaokrąglone do góry a zasilacz ma sprawność nieco wyższą (80+) to może śmiało robić CF z HD6950.
  • Popieram 1

super odpowiedz :)

piotrek8x

gdybym miał fundusze wzią bym jakis 1kw i sie nie pier*** z tym ale po co przepłacać tak ?:)

w zaleznosci od możliwości i okazji dokupie drugą 6950 albo sprzedam i dopłacędo nowej 7950

zamiana nadal aktualna

Gość DANNY__79

:wariat:

"Zamienię 6950 2GB sapphire na 7950"

Tak to jest, jak się człowiek napali na nowość, ale przecież można i tak ...

6950 to bardzo dobre gpu, jeszcze wersja 2048 -- fiu, fiu %-)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...