Quantinum 0 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam, to mam pytanie odnośnie ustawień karty dzwiękowej w grze. Gram w różnych ligach esportowych na scenie COD4. Jak w CS, potrzebny jest dobry dzwięk. Sprzęt mam najlepszy z możliwych. PC360 + Asus Xonar. Pytanie jak ustawić to? Czy dać w sterowniku Xonara Headphone czy 7.1? I jak wybiore 7.1 to w grze dać standadowe ustawienia (wtedy by wzięło je z karty.dzw.) czy może ustawić headphone + stereo w grze? I jeszcze o co chodzi w PCM? Mam do wyboru kilka opcji : 48Khz, 96Khz i 196Khz, która najlepsza aby mieć jak najdokładniejszy dzwięk w grze? Pozdrawiam, quanti Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 nic z tych rzeczy 2 channels, PCM 96Hz, Headphone - tyle, cała reszta badziewi ma być zgaszona Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 2 challens = stereo? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) @Quantinum nie brakuje tobie wzmocnienia na tych słuchawkach? Ujemny miał z nimi problem i nie był do końca zadowolony. A co do ustawień, to w sumie do grania nic nie potrzeba. Możesz co prawa się pobawić Dolby Headphone czy 7.1 Virtual Speakers na słuchawkach, ale mnie to tak średnio się podobało możne i efektownie, ale przy tym zniekształca całą przestrzeń. sample rate mam ustawione 48khz z panelu sterowania karty, na 3x różnych Xonarach nie odczułem żadnej różnicy zmieniając na wyższa wartość. Edytowane 3 Marca 2012 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A co do ustawień, to w sumie do grania nic nie potrzeba. Możesz co prawa się pobawić Dolby Headphone czy 7.1 Virtual Speakers na słuchawkach, ale mnie to tak średnio się podobało możne i efektownie, ale przy tym zniekształca całą przestrzeń. sprawdziłem ten szajs z ciekawości kompletnie nie wiadomo co i gdzie za to brzmienie jak w studni - super Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 @up twierdzisz że pc360 + xonar to szajs? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Jemu chodził o tryb Dolby, który do gier nie sprawuje się dobrze, choć są tacy co go włączają. U mnie niema problemu z lokalizacją czegokolwiek w CS:Source , ale pod-głos to fakt nienaturalny, jak i niskie tony, więc tych efektów nie używam do grania. Edytowane 3 Marca 2012 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
VanHell 2 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Coś mi się zdaje ,że nawet niektórzy posiadacze Xonara nie wiedzą o jego możliwościach. http://www.overclock.pl/articles/show/id/404,co-mi-w-komputrze-gra-czyli-sb-recon3d-vs-xonar-dx Wybierz w Xonar Audio Center : channels :8 ,PCM 192 kHz , PCM Dolby Headphone , DSP włącz na zielono GX i ciesz się przestrzennym dźwiękiem "na wypasie" w swoich ulubionych grach. Możesz sobie dodatkowo wybrać rodzaj głębi DH1 DH2 DH3 lub włączyć po prostu ustawienie GAME. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 i będzie miał emulowaną dudniącą kupę, a nie "dźwięk na wypasie" Cytuj Link to post Share on other sites
VanHell 2 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 i będzie miał emulowaną dudniącą kupę, a nie "dźwięk na wypasie" To już oceni sam . Nie powiem komu i gdzie dudni kupa bo poprzedniego posta admin wykasował nie wiem czemu.Może za to ,że trafiłem w czuły pkt. Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 gdzie jest opcja 8 channels? Cytuj Link to post Share on other sites
VanHell 2 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 No jak gdzie ? W tym panelu do ustawiania , pierwotnie masz 2channels , zmień na 8. Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 http://imageshack.us/f/820/8chann.jpg/ Gdzie tu widzicie 8 challens? Cytuj Link to post Share on other sites
VanHell 2 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/406/8ch.jpg/ No tu ..o... Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ty masz d1 a ja dx. czyli co, ja nie mam tej opcji? Cytuj Link to post Share on other sites
VanHell 2 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Masz chyba sterowniki z dołączonej płyty co ? Sterowniki trzeba pobrać ze strony Asusa ponieważ te stare nie obsługują DX11. D1 i DX to to samo więc nie może być różnic. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 To już oceni sam . Nie powiem komu i gdzie dudni kupa bo poprzedniego posta admin wykasował nie wiem czemu.Może za to ,że trafiłem w czuły pkt. To jesteś głuchy, albo masz pierdziawki za 10 zł, a nie słuchawki - dlatego dla ciebie nie ma różnicy między kupą a kupą - bo twoje słuchawki tylko kupę potrafią zagrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Quantinum 0 Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Masz chyba sterowniki z dołączonej płyty co ? Sterowniki trzeba pobrać ze strony Asusa ponieważ te stare nie obsługują DX11. D1 i DX to to samo więc nie może być różnic. Dałbys linka do tych sterowników z 8chan. ? Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Od kiedy w słuchawkach potrzeba czegoś więcej niż czyste stereo? Gram od tylu lat na moich Technicsach i jest idealnie, te dolby i inne pierdoły tylko pogarszają odsłuch... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 prawda, ale cóż, jak ktoś jest skażony marketingiem to może mieć odmienne zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Dokładnie, poza tym topowi gracze CS i CS:S grają tylko w stereo, a pozycjonowanie jest często lepsze niż w dźwięku "3D", ale to też zasługa senek za 400-700zł Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a pozycjonowanie jest często lepsze niż w dźwięku "3D", Właśnie w dobrym stereo można usłyszeć spektakularną przestrzeń "3D" wszech ogarniającą stereofonią . Bijące bezlitośnie wszystkie 5.1, czy 7.1. Szkoda, że producenci gier wylali się na ścieżki dźwiękowe w grach . Dlatego to tak stanęło w miejscu, tylko jakieś efekty od czasu do czasy ktoś promuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts