Skocz do zawartości

mocno grzejąca się 8800gt

Recommended Posts

Sprawdzałeś czy regulacja obrotów działa prawidłowo??.

Ja mam tagana i wszystko śmiga jeszcze linie se przełącznikiem zwarłem.

Ogólnie nie masz tam kogoś żeby to na innym zasilaczu lub na kompie grafe sprawdzić??

zrób zdjęcie tych krzaków wydrukuj i podsuń im pod nos.

co do zdjęć to poszedłem dalej ,nagrałem nawet filmik od włączenia gry i pokazaniu ustawień i graniu to dokładnie 6,48minuty zwis ,

witam ponownie po wielu zabawach i testach zauważyłem że karta czasami sie tnie raz po razie żeby za jakąś chwilę pracować normalnie przez dłuższy czas :oops: niewiem czy to zbieg okoliczności ale bawiłem sie nawet w przekładaniu kabli z tyłu i zauważyłem że na ,,białym,,wyjsciu miałem zwisy a na ,,niebieskim,, nie :oops: ale jak napisałem ,,przypadek,, ,pożyczełem od kumpla starego galaxy 6800xt co prawda w najniższych ustawieniach ,grając na przemian w necie i samej grze nie miałem żadnego problemu ,zadnych artefaktów żadnych zwiech poza kiepską jakością :) ,tak czy siak jutro karta jedzie do serwisu . dziękuje wszystkim za sugestie i podpowiedzi ,zobaczymy co będzie za 3 tygodnie ;)

• 3 tygodnie później...

witam ,dzisiaj wchodze na stronkę sklepu mianowicie na dział serwisu zaglądam ,,Sprawdzanie realizacji serwisu,, patrze a tam SERWIS ZEWNETRZNY/USTERKI NIE STWIERDZONO OS/10/5713/09 OS14798 2009-11-02, troszke podirytowany dzwonię do sklepu pytam czy aby napewno i wjaki sposób ją sprawdzili? uprzejmy miły pan poimformował mnie że karte sprawdzili w sklepie dodatkowo wysłali ją do serwisu i niby nic ,wiec napąknełem mu o wejsciach z tyłu karty ,, niebieskim i białym,,że przy testach zauważyłem że tylko na białym choć to tylko zbieg okloliczności miałem właśnie takowe problemy,i tu miły pan uświadomił mnie że,, niebieskie,,wyjscie jest,, pierwsze,, a białe wykorzystujemy tylko do drugiego monitora i podkreślił też że przy nowych sterach przy podłączeniu do białego wejscia występują różne problemy :( , i co wy na to ? koledzy :) . jutro może dojdzie karta pobawimy sie zobaczymy?

Czy przypadkiem

Niebieskie = dsub

Białe = DVI ?!

Jeśli tak to g### prawda. Karta musi działać z cyfrowym złączem i możesz się tego domagać. Nie po to została w nie wyposażone i nie po to ludzie kupują monitory z cyfrowymi złączami by podłączać je poprzez analogowe złącza!

Dzwoń i postrasz ich różnymi instytucjami. Jeśli rzeczywiście nie działa złącze cyfrowe tak jak powinno to karta ewidentnie nie jest zgodna z umową ponieważ przy zakupie właśnie (nie)obecność takiego złącza mogłaby przyczynić się do (nie)kupienia karty.

Pomijam kwestie tego iż w specyfikacji jak byk jest zaznaczone DVI i skoro tam jest to nie dla picu i MUSI działać.

Czy przypadkiem

Niebieskie = dsub

Białe = DVI ?!

Jeśli tak to g### prawda. Karta musi działać z cyfrowym złączem i możesz się tego domagać. Nie po to została w nie wyposażone i nie po to ludzie kupują monitory z cyfrowymi złączami by podłączać je poprzez analogowe złącza!

Dzwoń i postrasz ich różnymi instytucjami. Jeśli rzeczywiście nie działa złącze cyfrowe tak jak powinno to karta ewidentnie nie jest zgodna z umową ponieważ przy zakupie właśnie (nie)obecność takiego złącza mogłaby przyczynić się do (nie)kupienia karty.

Pomijam kwestie tego iż w specyfikacji jak byk jest zaznaczone DVI i skoro tam jest to nie dla picu i MUSI działać.

faktycznie facet mnie ,,okiwał,, wszedłem na stronke i pisze jak WÓŁ ,jutro jak przyjdzie karta i bedą te same kwiatki to się przejade po nich...

no witam po wielu testach tak po krótce wyszło na gamer huda ,bez niego wszystko oki z włączonym zwiecha niestety ,wiecej napisałem w ,,działe do expertów,,http://www.benchmark.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=39&t=5709 i teraz niewiem co robić ? czy dalej reklamować karte? czy sobie odpuscić? w sumie karta bez gamer huda jest stabilna takty w 2D obniża czyli wszystko oki poza współpracą z nieszczesnym gamer hudem , z góry dzieki za sugestie i podpowiedzi

a po co ci ten program ?? Tylko po to żeby podnieść napięcia?? Jeżeli taktowania 3d nie ma a tylko są 2d to reklamuj. Ja sie nie przejmuje tym ze mój gtx275 nie ma kontroli napięć resztę mogę robić w rivatuner lub evga precision. Z tego co wiem przy nowszych sterownikach Gamer hud i tak nie pracuje, a siedzieć na nowych z niższym oc też sie opłaca. Skoro sterowniki są bardziej optymalne do gier.

a po co ci ten program ?? Tylko po to żeby podnieść napięcia?? Jeżeli taktowania 3d nie ma a tylko są 2d to reklamuj. Ja sie nie przejmuje tym ze mój gtx275 nie ma kontroli napięć resztę mogę robić w rivatuner lub evga precision. Z tego co wiem przy nowszych sterownikach Gamer hud i tak nie pracuje, a siedzieć na nowych z niższym oc też sie opłaca. Skoro sterowniki są bardziej optymalne do gier.

z taktami jest wszystko oki zmieniają się bez gamer huda , z tego co tu u Ciebie czytam to widze że jest to problem komfliktu sterów z hudem a nie samego sprzętu, czyli już wszystko wiem :) dzieki wszystkim za porady i sugestie