marhaba 0 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Co trzeba zmienić w tym komputerze, żeby gry jako tako chodziły dobrze? W grze League of Legends nawet na low detalach z wyłączonym V Sync jest 11 FPSów (do 20, ale ogólnie, 9, 11, 14). Zasilacz 450 watowy, nie mam pojęcia jaki na razie. Karta: Radeon HD 4850 GDDR5, nówka ze sklepu. Procek: C2D E4300, 1.8 Ghz Pozostałe informacje o kompie: http://www.alfaris.net/up/79/alfaris_net_1327776753.jpg http://www.alfaris.net/up/79/alfaris_net_1327776759.jpg Co trzeba zmienić w nim? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Dalar 28 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Wysoka temperatura rdzeni procesora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 O jej te temperatury to w idlu? Bo temperatura procesora jest zdecydowanie za duża nawet jak na stres. Jakie chłodzenie na procku? Kiedy pasta nakładana. Nie wiesz nic czy może czujnik nie jest uszkodzony? Bo w sumie na to bym stawiał. Sprawdz temperatury np programem HWMonitor podczas gry. A no i podaj model zasilacza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 po pierwsze proc i chłodzenie na nim,jaka płyta główna??? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marhaba 0 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) tu kopia screenów, gdyby padły z topicu: http://i41.tinypic.com/546mwn.jpg http://i41.tinypic.com/9kmgyt.jpg A co do HWMonitor, tam też dziwnie zachowuje się temp. Zaraz po odpaleniu programu w wersji portable była temp. niemal 100 stopni. Po chwili odczyt był -26, ale obok 100 stopni C itd i bez zmian. (i bez odpalonej gry). Zapytałem znajomego o pastę chłodzącą, kiedy zmieniał i O_o w ogóle. A procesor ma kilka lat, ze 4, 5 może max. A chyba co roku wypadałoby kupić ze te kilka dych pastę byle jaką i z głowy? Zasilacz nadal nie wiem jaki jest, poza 450 wat, ale dowiem się jeśli to ważne. A ta płyta główna to tak jak na screenach wyżej: asustek p5g41-m. To chyba to? A karta graficzina niedawno zakupiona z dołączoną grą Dirt 3. Jutro, ewentualnie pojutrze pastę zakupi i zrobi porządek z prockiem. Ale jeśli jeszcze coś wiecie, to piszcie. Czy ogólnie sam procesor i inne podzespoły spełniają wymagania tej gry League of Legends? Czy może jakaś rzecz jest już śmieciem i warto kupić nową, lepszą? Ogólnie to procesor za bardzo nagrany jest i przez to tnie kompa? Tak? (w poniedziałek dam odpowiedź, czy problem się rozwiązał, bo wtedy pastę kupi) Edytowane 28 Stycznia 2012 przez marhaba Cytuj Link to post Share on other sites
goghe 5 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Masz mało FPS'ów bo procesor jest ustawiony na 1.2 GHz (patrz Typ Procesora). Ja też tak miałem wbiłem w bios i na E2180 zamiast 6x200 ustawiłem 10x200. I mam 2.0 . Zrób to samo, tylko że u ciebie 9x200 ;] Edytowane 28 Stycznia 2012 przez goghe Cytuj Link to post Share on other sites
marhaba 0 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Masz mało FPS'ów bo procesor jest ustawiony na 1.2 GHz (patrz Typ Procesora). Ja też tak miałem wbiłem w bios i na E2180 zamiast 6x200 ustawiłem 10x200. I mam 2.0 . Zrób to samo, tylko że u ciebie 9x200 ;]ten program everest tak wyświetlał... wystarczyło odpalić panel sterowania, dodaj usuń programy, czy cokowiek, by komp zaczął pracować i nagle zmieniało się z 1200 za prawie 1800 Mhz... A podkręcić procka i tak się nie da, bo płyta główna marna i na to nie pozwala. Dawniej miał lepszą, na której miał procka podkręconego sporo, ale popsuła się i musiał kupić nową, kupił pierwszą z brzegu. Ciekawe czy ta pasta pomoże. (jeśli ktoś z was jeszcze widzi ewentualnie inne powody, to niech napisze (a sam komp miał dzisiaj instalowany świeży system. Zero antywirusów, niczego. Stery pobrane ze strony ATI. Win 7 32 bit. A i tak słabo chodzi, lekko tak jakby się przycina przy robieniu czegokolwiek, a jak coś się wczytuje to tak z lekkim lagiem. Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Masz mało FPS'ów bo procesor jest ustawiony na 1.2 GHz (patrz Typ Procesora). Ja też tak miałem wbiłem w bios i na E2180 zamiast 6x200 ustawiłem 10x200. I mam 2.0 . Zrób to samo, tylko że u ciebie 9x200 ;]Istnieje coś takiego jak SpeedStep. Procesor w idle "zwalnia" czyli zmniejsza mnożnik pod obciążeniem taktowanie będzie normalne, nic nie trzeba zmieniać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Muli, bo się przegrzewa. Temperatura jest za wysoka, więc obniża się taktowanie, a zatem i wydajność. Podaj model zasilacza i zrób porządek w obudowie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marhaba 0 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 niepotrzebnie odświeżam temat, ale muszę to zrobić, gdyby kiedyś ktoś miał podobny problem i przez google tu trafił: wystarczyło kompa przeczyścić porządnie i już na max detalach gra chodziła na najwyższej, możliwej rozdzielczości. Dziękuję wam bardzo za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts