Skocz do zawartości

Geforce Gtx260

Recommended Posts

Witam przymierzam się do kupna geforca gtx260 do 300zł. I właśnie mam problem jaka jest różnica pomiędzy gtx260 a gtx260 216sp czy będzie ona zauważalna.a jak już to jaką wersję wybrać.Narazie spodobała mi się wersja od palita/evga.

edit: Zasilacz to Fortron Hexa 500w

Edytowane przez Raven1411

Akurat w swoim życiu użytkowałem 4x gtx260, 3 wersje 192 i jedną 216 core. Jeszcze do niedawna polecałem te karty bo wydajność jest naprawdę galanta ale teraz często padają i jest z nimi problem jeśli chodzi o awaryjność. Do 300zł polecam moją kartę z sygnaturki (Vertex 4850 1GB DDR5), nówka, teraz chodzą po 275zł w sklepach internetowych, po OC równa się z HD 4870, naprawdę polecam.

Edytowane przez Mariuscyna

Jeśli twój budżet maksymalnie wynosi 300 zł to dobrego niereferata cięzko będzie. Ja osobiście posiadam gigabyte GTX 260 216 SOC referat i było głośo i grąco więc zmieniełem chłodzenie na Prolimatech MK-13 i szczeże mówiąc to jest to jeśli . Mój znajomy ma Gainward GTX 260 216 niereferat z dwoma wentylami i fakt ma chłodniej ale tak samo jak nie gożej jeśli chodzi o głośność. Jednak jakbyś mógł naciągnąć budżet to polecał bym coś takiego http://allegro.pl/asus-gtx-260-core-216-55-nm-i2080386330.html . Ja chciałem takie chłodzenie ale drogie było więc jak by ci się udało kupić za 330 + koszt wysyłki to by był bardzo opłacalny zakup

Ten powyższy GTX z chłodzeniem Accelero faktycznie niezła spawa, będzie chłodno i chicho a 260ka nieźle się kręci. Ale nawet i bez tego wypasionego chłodzenia taki Gainward z 2 wentylami oferuje znośną kulturę pracy. Mam od 2 lat i nie narzekam. O ile nie grasz w fhd i nie masz ciśnienia, żeby każdą grę odpalać w ultra detalach, to te karty (przy odpowiednim procku) oferują naprawdę niezłą wydajność, jak za ok. 300 zyli. Mnie od jakiegoś czasu korci, żeby wininić grafę na nową, ale jak zasiądę do jakiej giery to sobie myślę, że na jaką cholerę mi więcej fps, skoro ten stary GTX 260 jeszcze całkiem przyzwoicie się trzyma.