mICh@eL 335 Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 po co ci procek miałes i7 na 4ghz po co ci więcej? ja na boxie robie 4,1ghz zaraz będzie blok morze zrobie 4.2 stabilnej pracy 24/7No widzisz, MJ na dobrym WC robi 4GHz, a tym na cieniutkim BOXie 4.1GHz Strach myśleć co by było, jakbyś zwodował swojego Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 odpal na tym boxie prime95 to zobaczymy czy wytrzyma --- Koniec OT. Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 4.1 WŁĄCZYŁEM nie testowałem 3,9 wszystkie testy !!!!! box!!! jak by nie patrzeć woduje go bo zwodowanego miałem phenom II sprzedałem d-teka kupie blok gtz i7 drugą chłodnice i pierdoły (xchanger 240) blok ek na płyte i top na pompke bede miał w środe -czwartek za tydzień (nie w ten) bedzie sie działo obudowa lian li ;] jutro otworze okno wieczorem i puszcze go na 4.2 15c zrobi swoje w zimie na zero i na wodnym dopiero bedzie fajnie haha http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=707536 Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No tak ale jaką masz temperaturę przy tych 4,1ghz na boxie? Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Hej ludzie widzę że wam się wydaje że Liquid Cooling jest tylko do podkręcania ? Nie zapominajcie też że Liquid składa się przede wszystkim dla kultury pracy komputera. Cóż z tego że wyciągnie 4.1 GHz na BOX który będzie przeszkadzał ( Przynajmniej mi ) swoim hałasem ? MICh@eL - Z reguły procesory od AMD kręcą się gorzej niż te od Intela Multijumper - Czy naprawdę 4.0 GHz nie wystarcza ci do codziennej pracy ? Czy kupujesz nowego procka żeby poszpanować w testach Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Multijumper ci na razie nie odpisze bo ma długi urlop ale chyba jemu właśnie chodzi o to żeby mieć lepszy wynik i jak to on pisał "więcej cyferek", dlatego chciał zmienić OCZ 1600 CL7 na jakieś ramy 2000-2133... Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 MICh@eL - Z reguły procesory od AMD kręcą się gorzej niż te od Intela 1) Piszemy "mICh@eL" albo po prostu Michał - inne wariacje są surowo zabronione 2) Który czterodzeniowiec Intela dociągnął do 7GHz http://www.benchmark.pl/aktualnosci/AMD_Phenom_II_X4_955_przekroczyl_bariere_7_GHz-20826.html Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 szewa umiesz czytać?? zwoduje go bo mam zamuwione wszytko już ale mi cie żal boxa mam na chwile a temp to rdzenie 52-48 procesor 38 przy 4.1 i przy 3,9 (na tym drugim gram i robie testy max temp 4rdzeni 100% 75c) Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 MICh@eL - Z reguły procesory od AMD kręcą się gorzej niż te od Intela 2) Który czterodzeniowiec Intela dociągnął do 7GHz :cenzura: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/AMD_Phenom_II_X4_955_przekroczyl_bariere_7_GHz-20826.html Sądzę, że chodziło o podkręcanie w domowych warunkach (bez ujemnych temperatur) i trzeba tu przyznać, że Intel zawsze się w tych warunkach lepiej kręcił. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Sądzę, że chodziło o podkręcanie w domowych warunkach (bez ujemnych temperatur) i trzeba tu przyznać, że Intel zawsze się w tych warunkach lepiej kręcił.Masz rację, ale ja mu tylko pokazałem wyjątek od "reguły" Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Sądzę, że chodziło o podkręcanie w domowych warunkach (bez ujemnych temperatur) i trzeba tu przyznać, że Intel zawsze się w tych warunkach lepiej kręcił.Masz rację, ale ja mu tylko pokazałem wyjątek od "reguły" Jeżeli o wyjątki chodzi to masz racje, i7 kręci się "tylko" do 6.15GHz . Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jak się wyłączy 2 rdzenie to i7 poszedł wyżej niz amd tylko nie pamiętam ile Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nie chodziło mi o rekordowe podkręcanie, chodziło mi o domowe podkręcanie bez azotu szewa umiesz czytać?? zwoduje go bo mam zamuwione wszytko już ale mi cie żal boxa mam na chwile a temp to rdzenie 52-48 procesor 38 przy 4.1 i przy 3,9 (na tym drugim gram i robie testy max temp 4rdzeni 100% 75c) Nie mówiłem o tobie bo dobrze wiem że zamawiasz już blok na CPU i Box jest rozwiązaniem chwilowym ... Mówiłem ogólnie ... Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja tez mam chwilowo boxa mam nadzieję ze za tydzień juz mój i7 będzie siedziec pod wodą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts