XrafeX 0 Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam jakiś czas temu pisałem o spalonym zasilaczu i dwóch dyskach twardych jak się okazało to było z winy zasilacza ale dobrze dyski mi wymieniono w serwisie na zasilacz czekałem 3 tygodnie (dostałem nowy). W miedzy czasie dokupiłem trzeci dysk, kartę muzyczną Creative i dodatkowy wentylator xigmateka do Midgarda. Postawiłem win7 pro poustawiałem w biosie jak być powinno zrobiłem 2 testy w 3dmark potem w orthosie następnie włączyłem grę deadspace i już na starcie na filmiku coś strzeliło w obudowie był to zasilacz. Myślę pewnie mam pecha jakaś wadliwa szt. Dwa dni później oddałem go na serwis dostałem nowy od reki i wiadomo co się stało. Rece mi już opadają nie wiem czy mam inwestować w nowy zasilacz lepszej marki czy to winna jakiegoś podzespołu. Mogę dodać, że pierwszy rasurbo trzymał ok 2 miesięcy na tej konfiguracji doszły tylko te 3 elementy do budy. Poza tym gdy zasilacz był w serwisie komputer chodził na zasilaczu megabajt 350w(podobno bardzo kiepski zasilacz) i nie było problemu oczywiście mowie o idle wszystko co potrzebowało większej mocy restartowało komputer ale nic nie paliło. phenom II x4 550 gtx 275 3x seagate 12.7200 4gb ddr2 1066 gb ga-ma790x-ud3p 5x wentylatorów creative x-fi titanium Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Może stary Megabajt pokopał resztę sprzętu? Kiedyś tak miałem, że stara płyta Gigabyte działała tylko ze starym Codegenem. Ślub wzięli sobie. Gdy wsadziłem Chiefteca - nic. Musieli wziąć ich i rozwieść. 3 tygodnie to trwało. Płyta wróciła i już działała z Chiefem. Dlatego podłączanie takich bombowców do nowego sprzętu to naprawdę wielkie ryzyko. Wiesz co zrób? Powiedz, że chcesz inny model, albo zwrot kasy, bo ten już Cie irytuje. Dostaniesz nowy i będziesz wiedział na czym stoisz. Cytuj Link to post Share on other sites
XrafeX 0 Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Czy ja wiem ten zasilacz ma już pare dobrych lat i przeżył trzy niezgorsze zestawy, nigdy nie było z nim problemow... Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Weź kasę od nich i kup Corsair VX550. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts