macwod 1 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 witam wszystkich forumowiczów . chciałem poruszyć temat rosnących cen elektroniki na polskim rynku. jak myślicie z czym jest to związane?? chwilowy okres ?? czy może początek dużego kryzysy w eruropie?? kupować teraz czy może lepiej poczekać aż wszystko znowy stanieje ?? zapraszam do rozmowy :-) Cytuj Link to post Share on other sites
Pasjonat 366 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 http://www.kurs-dolara.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam ten sam problem. Chciałem kupić ale się wstrzymałem. Zmartwię Cię jednak. Nie przewidzisz tego jak zachowa się kurs dolara w najbliższym czasie. Jedni mówią że odbije im się taki wysoki kurs czkawką i stany bardzo mogą stracić na sile pieniądza. Inni że taka sytuacja może potrwać nawet parę miesięcy. Cóż, po tych podwyżkach nagle okazało się że to co chciałem kupić przestało być dla mnie opłacalne. Albo dozbieram więcej albo odpuszczę sobie kupowanie nowej platformy w tym i kolejnym miesiącu. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Sytuacja na rynku nie jest teraz ciekawa, ceny bardzo podskoczyły. Mi jeszcze z kupnem kompa udało się w ostatniej chwili, teraz to bym nieźle przepłacił A wszystko uzależnione jest od kursu dolara i euro, a nic nie zanosi się na to żeby w najbliższym czasie jakoś mocno poleciały w dół. Do tego jeszcze kosmiczne ceny dysków twardych spowodowane powodzią w Tajlandii. Ja tak myśle że najwcześniej to gdzieś koło maja-czerwca coś coś się zmieni. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja jestem tego zdania ze nie ma na co czekac,chcesz kupic to kup najszybciej jak mozesz. Cytuj Link to post Share on other sites
intervojager 2 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jeśli wzrost cen jest wynikiem inflacji złotego-kupować. W lutym Euro stanieje-będą pchać myl z Niemiec do Polski. A koszty siły roboczej w Chinach idą wolno w górę. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 czekaj az zdrozeje jeszcze bardziej, taki kraj ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Czekaj do wakacji Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 I to jest chyba jedyna opcja. Albo kupować teraz, bo tak na serio to nie wiadomo co się będzie działo na przestrzeni przyszłych kilku tygodni, miesięcy. Może być tak jak jest teraz a równie dobrze może być gorzej bo na to że będzie lepiej to w najbliższym czasie bym nie liczył. Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Nie ma co czekać, jak zaleje fabrykę kart graficznych to będzie po ptakach Cytuj Link to post Share on other sites
tanakov 15 Napisano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Odwieczny dylemat... Ja też zastanawiałem się czy czekać ale szczerze mówiąc chyba nie ma na co... Za pół roku będzie jeszcze gorzej bo zaczną pojawiać się nowe konstrukcje i produkty i tak pojawi się pytanie dołożyć czy kupić to co mieliśmy w planach.. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez tanakov Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Dolar zaczął słabnąć względem ostatnich tygodni, ale nie liczyłbym, że ceny spadną. Na ten rok prognozowane jest ;odbicie się' dolara, więc zakupy lepiej zrobić jak najszybciej, zanim dolar się jeszcze bardziej umocni. Do tego ekonomiści pobrzękują o 'drugiej fali kryzysu', więc może być jeszcze tylko gorzej. I umacniane się złotówki niewiele zmieni, a szkoda. Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 SIEDZMY I PLACZMY Cytuj Link to post Share on other sites
torres0221 19 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tak na prawdę, to co dzieje się na giełdzie to jest loteria. Nikt nie przewidzi DOBRZE tego co stanie się np. z dolarem. Pięć dni temu dolar było po 3.5 zł, dziś jest po 3.3 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
michtoma 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Też jestem zdania, że najlepiej kupować i się nie zastanawiać. Ja kupiłem tydzień temu, jutro dostanę nowego kompa i nie żałuję. Czekałem od początku grudnia na obniżkę cen w styczniu i nic z tego nie wyszło, a ceny ciągle rosną Edytowane 19 Stycznia 2012 przez michtoma Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts