Obiektor 1 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Dostalem plytke jak w temacie i problem lezy w baaaardzo goracym chipsecie, boje sie bo podczas grania tak sie nagrzewa, ze nawet nagrzewa dosyc mocno karte graficzna i wszystko w okolo. czy te plyty tak maja czy dostalem felerny egzemplarz? jeszcze nic nie krecilem i chyba nie pokrece na tej mobo ;( Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jakie temperatury? daj screen z programu z Everest z zakładki czujnik Cytuj Link to post Share on other sites
Obiektor 1 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) w zakladce czujniki nic nie ma 2 to nawet jesli pokaze ze 50/60c to mnie to nie raduje wpadnij do mnie dotknij chipsetu na 2 sekundy gdy gram i sie parz Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Obiektor Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 heh to to samo jakbyś dotknął mojego 8800 Ultra:DPodaj pełną konfiguracje pc wraz z marką i mocą zasilacza Cytuj Link to post Share on other sites
kamil931207 11 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Screen z programu HWMonitor daj. Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Chipsety to moga spokojnie do 70st się grzać i to normalka, nawet w konstrukcjach za ponad 3k zł chipsety potrafią się przegrzać vide EVGA SR2 z kartami w SLI. Masz może na niej Buldka 8 modułowego? Cytuj Link to post Share on other sites
Obiektor 1 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) http://w934.wrzuta.pl/obraz/16Ixbe3Vlsi/ffdd zasilka ocz modxstream pro 600W Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Obiektor Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dla świętego spokoju możesz skierować jakiś nawiew na radiator chipsetu, ale temperatury nie są jakieś niepokojące - rozumiem iż zrzut podczas max obciążenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Obiektor 1 Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 moze i tempertaura jest dosyc niska ale mnie to nie pokoi gdyz nigdy od was tak goracych chipsetow nie mialem!!! czytalem o tej mobo, ze ma zly czujnik temp ale easy, bylbym nikim nie probujac ulepszyc tego co mam, a o to i moje rozwiazanie za 7zł kupilem NV Silencer5 chlodzenie grafiki i wylot obciolem o wieksza polowe i http://w66.wrzuta.pl/obraz/55zTX8lhDKY/14012012 Cytuj Link to post Share on other sites
Konsul Gigabyte 20 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Myślę że "wspomagacz" zbędny, ale fakt że im chłodniej tym lepiej. O temperatury nie trzeba się martwić jeśli w obudowie panuje wystarczający przeciąg. Cytuj Link to post Share on other sites
popo601 6 Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Na mojej płycie Gigabyte GA-870 UD3 można jaja smażyć temperatura przy NB to uwaga 84 stopnie nie ważne czy w windowsie czy przy max obciążeniu płyty gigabyte bez radiatorów na sekcji zasilania już tak mają moja poprzedniczka też miała gdzieś w okolicach 80 stopni także chyba zmienię MOBO na MSI albo ASUSA. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Nie tyle Gigabyte co AMD się lubią grzać. Cytuj Link to post Share on other sites
sapphire9550 2 Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 czy dostalem felerny egzemplarz? Nie, też tak mam na tej płycie. I tak jak mówi Wulfisko - jest to raczej wina AMD, że 970 tak daje czadu. Ogólnie jestem zadowolony z tej płyty, ale jednocześnie cieszę się, że ma 3 lata gwarancji, bo jednak chyba wysokie temperatury nie służą żadnemu urządzeniu, nawet jeśli jest "Ultra Durable". 8) Cytuj Link to post Share on other sites
skystar 3 Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Z tego co pamiętam płyty na Nvidii to dopiero były grzałki 80-90 stopni to nie był problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Rossonero1921 0 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 U mnie też mostek pomiędzy kartą a CPU się grzeje, jest bardzo gorący,, parzy podczas stresu, podchodzić lajtowo czy czas coś kombinować? Cytuj Link to post Share on other sites
szembor 4 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 W tym tygodniu kupiłem nowy zestaw pc. Płyta Gigabyte 970A-DS3 - mostek mega gorący wręcz parzy, nie da się dotknać. Póki co lecą BSOD'y ale to z różnych powodów, ustawiam bios, soft, robie testy itp. Zobaczymy jak będzie dalej. Nie pokoi mnie tylko podczas stres testu CPU na tej płycie pojedyńczy alarm, np odpale Super PI i na 7 cyklu zaczyna załączać się alarm na mb, pojedyńczy sygnał w odstepach kilkunasto sekundowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Obiektor 1 Napisano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 hehe temat odrodzony ? kazdemu komu sie grzeje a mu to nie odpowiada proponuje zainstalowac jakis maly coolerek na radiatorze Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 U brata w kompie radiator chipsetu na płycie Gigabyte GA-MA770T-ES3 też się grzeje, wręcz parzy jak się go dotknie. Płyta działa tak od dwóch lat i nic się z nią nie dzieje. Przedmuch w obudowie jest dobry, a wentylator można kiedyś dla świętego spokoju dołożyć. Płyta nie sypie żadnymi Bsodami. Mocowanie radiatora pozostawia wiele do życzenia bo wystarczy dotknąć go by się przechylił na drugą stronę, nie mniej wszystko na razie jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
knypsio123 10 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 A u mnie na ASRocku 970 Extreme3 temp. chipsetu nie przekracza 40 stopni. Moze to jest kwestia chlodzenia? Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Bo to jest kwestia chłodzenia chipsetu, np czy jest stabilnie zamontowane i czy całą powierzchnią styka się z chipsetem. Edytowane 9 Lipca 2012 przez nissky Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Zawsze możesz dać lepsze chłodzenie.Chipsety grzeją się nawet do 70stopni Jak nic sie ni dzieje, system jest stabilny to nie martw sie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rossonero1921 0 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Zmieniłem pastę pod mostkiem i jest o wiele lepiej, zyskałem kilka stopni do tyłu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts