DjStar 25 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Warto dodać, że wersja materiałowa jest 100 zł tańsza niż wersja skórzana. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Daruj sobie eko skórę. Po roku się rozpadnie. Od ponad roku używam fotela z "eko-skóry". Siedzisko i oparcie wyglądają jak nowe, a spędzam na nim dość często pół dnia bez dłuższej przerwy. Sporo znajomych, widząc go u mnie, kupiło identyczne lub bardzo podobne - wszyscy są bardzo zadowoleni, a to dość często dziady o gabarytach większych od moich. Jak ktoś kupi badziewie za 100 zł to oczywiste, że rozpadnie się pod wpływem pierwszego pierda, ale dość często fotele z "eko-skóry" są dużo lepszej jakości niż taniocha ze skóry naturalnej, gdzie zamiast skóry licowej wykorzystuje się dwoinę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) to już lepiej troszkę dopłacić i wybrać wersje tego fotela z IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40103100/ 10 lat gwarancji. Czy ktoś ma taki fotel i może powiedzieć jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu? I jak z tą gwarancją bo chyba dość ograniczona? Sam muszę wymienić i myślałem po taniości kupić fotel z jyska http://jysk.pl/biuro/krzesla-biurowe/plus/krzeslo-biurowe-billum-czarne Edytowane 22 Lutego 2016 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Od ponad roku używam fotela z "eko-skóry". Siedzisko i oparcie wyglądają jak nowe, a spędzam na nim dość często pół dnia bez dłuższej przerwy. Sporo znajomych, widząc go u mnie, kupiło identyczne lub bardzo podobne - wszyscy są bardzo zadowoleni, a to dość często dziady o gabarytach większych od moich. Jak ktoś kupi badziewie za 100 zł to oczywiste, że rozpadnie się pod wpływem pierwszego pierda, ale dość często fotele z "eko-skóry" są dużo lepszej jakości niż taniocha ze skóry naturalnej, gdzie zamiast skóry licowej wykorzystuje się dwoinę. Tak z ciekawości, jaki to fotel? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 czy ktoś ma taki fotel i może powiedzieć jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu? Miałem go kilka lat temu i wspominam niezbyt dobrze. Jeśli masz zwierzaka i/lub ważysz więcej niż zgrzewka piwa - raczej bym odradzał. Łapie sierść i nie jest zbyt wytrzymały. Cytuj Link to post Share on other sites
880moto 39 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 tego fotela z jyska bym nie polecał , siłownik od fotela pada , a gąbka na siedzisku jest wygnieciona Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 jaki to fotel? http://www.wszystkotanie.pl/product-pol-113-Skorzany-fotel-biurowy-Eden-VIP-bezowy.html Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) @Bartol Mam ten fotel od prawie 3 lat. Siedziska praktycznie nie ma. Spłaszczone do twardej dechy i obecnie mam podłożony gruby koc. Do tego skrzypiał niemiłosiernie podczas odchylania się, ale pomogło rozebranie całego mechanizmu, wyczyszczenie, nasmarowanie i ponowne skręcenie. Prócz tego rączki są z tandetnego plastiku, który można zdrapać palcem. Kupiłem go za 30€ nowego, więc nie narzekam za tą cenę, ale sam fakt, że na dłuższą metę jest po prostu słaby. Edytowane 22 Lutego 2016 przez CyborgDE Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Czy ktoś ma taki fotel i może powiedzieć jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu? I jak z tą gwarancją bo chyba dość ograniczona? Odnośnie markusa masz tutaj moją opinię i kawałek dalej następne... http://forum.benchmark.pl/topic/38294-twoje-stanowisko-pracy-czyli-pokaż-przy-czym-siedzisz/?p=2091369 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Widzę, że generalnie pozytywne opinie, które gryzą się z wypowiedzią Nowaja. siłownik od fotela pada , a gąbka na siedzisku jest wygnieciona wiem wiem, bo teraz mam ten fotel ale wytrzymał może ze 2 lata w całkiem dobrym stanie później tak jak opisałeś jednak za takie pieniądze nie jest zły. Wolę coś z takiej siatki niż skóry bo nie mam klimy w pokoju a siedzenie na skórzanym w letnie dni raczej niezbyt komfortowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Zwróć uwagę, że pozytywne opinie dotyczą: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40103100/ a nie tego badziewia z Jysk'a. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Warto Waszym zdaniem dopłacić do skórzanego Markusa? Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Biafra 16739 Napisano 22 Lutego 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Wesoła kraina Biafry. W tym roku nowe lokum więc to już pewnie końcowe stadium ewolucji tego konkretnego pokemona. http://i.imgur.com/lSrAitR.jpg http://i.imgur.com/538ZUEl.jpg 17 Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 pokemona Piękny pokemon <3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Podstawka pod tablet domowej roboty? Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Kupiona tak jak ta na słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
navka 28 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Można źródełko bo mi się mega podoba? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 To stojak na laptoka od chińczyka. Stojak na słuchawki robił znajomy znajomego jakiś czas temu kiedy jeszcze nie było tak łatwo targać podróbki wszystkiego od chinola. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Trzeba bylo trochu posprzątać, bo g27, jedyne co zostało to kable do uporządkowania pod stołem. Mam nadzieję, że to jak na razie koniec budowy stanowiska komputerowego, choć kto wie... http://i.imgur.com/bQC04af.jpg 6 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Te kable... Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 No ja też w sobotę stawiam skrzynie na biurku i zastanawiam się co z kablami zrobić. Coś co by zakryło - ma ktoś jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Kubuś ma doktorat z cable management, więc u niego pytajcie. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) U Ciebie to w ogole zagadka bo masz szklane biurko. IMO to albo korytko i po scianie, albo po stelazu od biurka. U siebie powkrecalem uchwyty na rurki pcv + opaski na kable. Edytowane 24 Lutego 2016 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Czekamy, aż XXI wiek zaoferuje nam kable kameleony Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 24 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Juz sa oploty reagujace na swiatlo badz temperature zmieniajace kolor A co do biurka szklanego i kabla to mozna do blatu od dolu przymocowac jakies pudelko biale (albo czarne) i w srodku jakies listwy zasilajace trzymac, mocowanie do sciany lub przykleic na biale tasmie piankowej a jeszcze lepiej na bialych tasmach rzepowych velcro i problem zalatwiony. Od pudelka wzdluz sciany (mocoeanie do biurka jak pudelka lub mocowanie do sciany a wtedy dac kątownik zamiast plaskownika aby ukryc kable) jakis plaskownik poprowadzic bialy ktorym kable prowadzimy dalej a przymocowac je do listwy (plaskownika) mozna na wiele sposobow. Np przez samoprzylepne *otwierane koleczka* po 2zl/szt...itd itp Edytowane 24 Lutego 2016 przez Vieworld 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts