Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.3dmark.com/3dm11/5457317

Dalej nie daję rade,czy 1220 rdzeń w hd 7970 to normalka czy słabo się kręci?pamięci na 1540

zastanawiam się nad drugim 7970 lub sprzedażąi kupnem 2x gtx670 tylko wydaje mi się że 2x gtx670 będzie słabsze

Edytowane przez decrypterie

Boże święty ludzie, macie włączone oszczędność energii i inne funkcję to schodzi do 1.8ghz a widać ten program nie "rozpędza proca", albo też rozpędza go ale wynik bierze akurat z momentu gdzie komp przechodzi znów w "oszczędność".

Boże święty ludzie, macie włączone oszczędność energii i inne funkcję to schodzi do 1.8ghz a widać ten program nie "rozpędza proca", albo też rozpędza go ale wynik bierze akurat z momentu gdzie komp przechodzi znów w "oszczędność".

Boga w to nie mieszaj

no właśnie nie mieszaj bo w Jego czasach nie było takiego sprzętu.

A co do waszego 1.8 to w biosie macie ustawione tryby turbo że jak potrzeba to wtedy daje z siebie max,musisz (cie)przestawić na stałe taktowanie i wyłączyć tryb turbo.

debilizm benchmark sam powinien brać z turbo -,- . A tak w o ogóle to bez turbo 3930k jest na 3,2ghz więc wciąż nie ogarniam skąd to moje 1,8

debilizm benchmark sam powinien brać z turbo -,- . A tak w o ogóle to bez turbo 3930k jest na 3,2ghz więc wciąż nie ogarniam skąd to moje 1,8

W idle (np. pulpit) jest 1.8 GHz, to normalne przy włączonym oszczędzaniu energii, nie masz się czym przejmować. U mnie na 2600K jest 1.6 GHz, czasami 3DMark też mi pokazuje 1.6 .Najważniejsze że w czasie testu physics taktowanie procka skaczę więc wynik jest wporządku, to tylko błędny odczyt. Jak chcesz bez sensu utrzymywać wyższe napięcie dla procka kiedy on nie pracuje i mieć przez to wyższe temperatury w idle ale prawidłowy odczyt w smarku to sobie wyłącz oszczędzanie energii w Biosie.

Edytowane przez Wooojciech1983
  • Popieram 1
no właśnie nie mieszaj bo w Jego czasach nie było takiego sprzętu.

A co do waszego 1.8 to w biosie macie ustawione tryby turbo że jak potrzeba to wtedy daje z siebie max,musisz (cie)przestawić na stałe taktowanie i wyłączyć tryb turbo.

Tryb turbo to Ty masz z 3.4ghz do 3.8ghz a 1.6 czy tam 1.8 to jest tryb oszczędności energii, powyłączaj wszystkie c1e, c3, c6 oraz speed step(to najważniejsze) wtedy to to zniknie, tryb turbo boost to zupełnie inna bajka... tylko nie wiem po co to wyłączać, nawet jak się robi OC to potem się dąży do tego żeby znaleźć odpowiednie napięcie właśnie z włączonymi wszystkimi trybami oszczędzania...

Edytowane przez Barsa