Skocz do zawartości

Recommended Posts

A czemuż to ? Jaki problem do SLI Asusa 4 GB kupić, akurat startowo 980 MHz :P Aczkolwiek paczyłem na Zotaca AMP

Jak zrobisz SLI i jedna karta będzie miała 2GB pamięci a druga 4 GB to w SLI te 2 karty będą miały do dyspozycji 2GB, a nie 4 GB.

2GB na drugiej karcie będzie zawsze zmarnowane/niewykorzystane

właśnie jakby dać sli z 2 kart 2gb to i tak będzie 2gb do wykorzystania czy 4 ?, woojciech nie do konca twoja wypowiedz chyba zrozumiałem.

Jeśli dasz SLI z dwóch kart z których każda ma 2GB to będzie 2GB do wykorzystania ponieważ pamięć się nie sumuje. Ten sam obraz znajduje się w pamięciach obu kart jednocześnie.

Jeśli dasz SLI z dwóch kart z których jedna ma 2GB a druga 4 GB to i tak nadal będzie 2GB do wykorzystania. I to jest jeszcze gorsze rozwiązanie bo dodatkowe 2GB tej drugiej karty która ma w standardzie 4GB będzie się zawsze marnowało.

Edytowane przez Wooojciech1983
  • Popieram 1

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93080e867bcd07e4.html

Nie wiem czemu mam gorszy wynik od poprzedniego.Zainstalowalem dzisiaj afternurner 2.2.3 ktory pozwala na regulacje napiecia dla mojej karty.Karta w boost ma okolo 1313mhz dla 3dmark11 i pamiec ustawiona na 7008mhz.Wynik tak gorszy niz poprzedni.

Moze ktos mi to wytlumaczyc?

W heaven benchmark to ju widac roznice.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1679972ac3ed2676.html

Niezly wynik.

Widze ze masz swietna karte,

Edytowane przez jimhaumman

http://www.fotosik.p...867bcd07e4.html

Nie wiem czemu mam gorszy wynik od poprzedniego.Zainstalowalem dzisiaj afternurner 2.2.3 ktory pozwala na regulacje napiecia dla mojej karty.Karta w boost ma okolo 1313mhz dla 3dmark11 i pamiec ustawiona na 7008mhz.Wynik tak gorszy niz poprzedni.

Moze ktos mi to wytlumaczyc?

W heaven benchmark to ju widac roznice.

http://www.fotosik.p...2ac3ed2676.html

Niezly wynik.

Widze ze masz swietna karte,

10277, nieźle, moja ocś znowu wariuje i 10200 nie zrobi.

7950, zegary 1250 + boost i wynik 10000 na GPU ? Normalnie, wręcz przecietnie przy tych zegarach.

3dmark11 to jedno wielkie g....

Jak moge uzyskiwac wyniki gorsze o ponad 250 pkt po tygodniu od ich robienia na tych samych ustawieniach?

Teraz z dwa razy lepszym oc porownujac do tego co mialem tydzien temu dalej nie moge sie zblizyc do tych wynikkow co robilem tydzien w temu.

Wtedy mialem maks w boost 1233mhz i 6360mhz dla pamieci.

Teraz w boost mam 1333mhz i 6580mhz dla pamieci.

We wszystkich grach widze wzrost wydajnosci tylko spadek w 3dmark11...

To tylko cyferki ;) Rex, jest tutaj więcej dzieci smarkow ;) Ja sobie raz na tydzień lubie sprawdziec jak tam wyniki mojej karty, czy coś lepiej czy gorzej, po instalacji sterownikow na nowsze wzrosły możliwości OC z 124 MHz do 130 MHz na rdzeniu, wynik i tak słabszy niż robiłem tydzień temu, czyli 10270 na GPU, podobna sytuacja co kolega UP, niestety tak to już jest.

3dmark11 to jedno wielkie g....

Jak moge uzyskiwac wyniki gorsze o ponad 250 pkt po tygodniu od ich robienia na tych samych ustawieniach?

Teraz z dwa razy lepszym oc porownujac do tego co mialem tydzien temu dalej nie moge sie zblizyc do tych wynikkow co robilem tydzien w temu.

Wtedy mialem maks w boost 1233mhz i 6360mhz dla pamieci.

Teraz w boost mam 1333mhz i 6580mhz dla pamieci.

We wszystkich grach widze wzrost wydajnosci tylko spadek w 3dmark11...

Tak się może dziać. Spróbuj obniżyć OC pamięci. Przy pewnej wartości OC na pamięciach wyniki się zmniejszają. Mimo że 3Dmark się nie wywala to pamięci tak naprawdę sypią błędami i zmniejsza się przez to wynik.

Tak się może dziać. Spróbuj obniżyć OC pamięci. Przy pewnej wartości OC na pamięciach wyniki się zmniejszają. Mimo że 3Dmark się nie wywala to pamięci tak naprawdę sypią błędami i zmniejsza się przez to wynik.

widze ze nie przeczytaliscie mojego posta dokladnie.

zrobilem bencha w 3dmark11 tydzien pozniej przy tych samych zegarach co tydzien i mam wyniki mniejsze o ponad 200 punktow.

widze ze nie przeczytaliscie mojego posta dokladnie.

zrobilem bencha w 3dmark11 tydzien pozniej przy tych samych zegarach co tydzien i mam wyniki mniejsze o ponad 200 punktow.

kolego kochany, miałem dokładnie tak samo, po zaintalowaniu sterowników 306.23 moja karta początkowo przechodziła benchmark na zegarach +140 na rdzeniu bodajże, w ostatnich chwilach tych sterowników wyżej niż +124 odmawiała współpracy, mimo iż nawet kilka stron wcześniej zapodaje wynik 10270 PKT GPU przy zegarach +125. przy zegarach o 1 mhz mniej, już nie robiłą ponad 10200 tylko max 10170. Zaintalowałem najnowsze stery 306.97 bodajże, możliwości OC rdzenia wzrosły do +130 MHz, zobaczymy czy to się utrzyma, lecz karta nawet przy większych taktowaniach (130 na rzdeniu) robi mneij punktów niż przy 125 MHz na rzdeniu.

Nie wiem czy to jakaś wada, wydaje mi się że poprostu za częśto te smarki się wali i karta już się

"nudzi" :)

kolego kochany, miałem dokładnie tak samo, po zaintalowaniu sterowników 306.23 moja karta początkowo przechodziła benchmark na zegarach +140 na rdzeniu bodajże, w ostatnich chwilach tych sterowników wyżej niż +124 odmawiała współpracy, mimo iż nawet kilka stron wcześniej zapodaje wynik 10270 PKT GPU przy zegarach +125. przy zegarach o 1 mhz mniej, już nie robiłą ponad 10200 tylko max 10170. Zaintalowałem najnowsze stery 306.97 bodajże, możliwości OC rdzenia wzrosły do +130 MHz, zobaczymy czy to się utrzyma, lecz karta nawet przy większych taktowaniach (130 na rzdeniu) robi mneij punktów niż przy 125 MHz na rzdeniu.

Nie wiem czy to jakaś wada, wydaje mi się że poprostu za częśto te smarki się wali i karta już się

"nudzi" :)

Ja nie zmienialem sterow wogole.Testy teraz i tydzien temu robione sa i byly na tych samych sterach.Ja zmienilem tylko msi afterburner z 2.2.4 na 2.2.3,gdzie moge dodac +100mv na rdzen.Jest to tylko mozliwe dla dwoch kart msi gtx670 power edition i gtx680 lightining. Teraz na rdzeniu zamiast +75,dla pamieci +175 (dla afterburner 2.2.4) mam +170 dla rdzenia i +250 dla pamieci (z afterburnerem 2.2.3).

afterburnem 2.2.4 ma bokade napiecia ale starszy 2.2.3 nie ma dla mojej karty.

Jak pisalem wczesniej leje cieplym moczem na 3dmark11.Najawazniejsze ze jak wlacze wiedzmina 2 na maks. detalach to widze przyrost kilku klatek ktore sa wazne, bo decyduja o plynosci.Ogolnie przydalby sie sli do tej gry bo opcji takich jak fxaa to juz sobie nie wlacze i reszty tych zbednych dodatkow ktorymi tak szczyci sie nvidia.