Skocz do zawartości

Recommended Posts

5 Ghz to nic takiego ja 5.2 moge miec stabilne nawet Pewnie jak bym się ostro wziął za to i poswięcił troche czasu to i 5.3 by dało rade ale mi się nie chce już

To pochwal się temperaturami przy takich ustawieniach ;) Stawiam, że przy 5GHz proc już gotuje zupę stąd Twoje 4,6 ;)

Moje 5 chodzi na temperaturach ~65-69°C w testach, w systemie i podczas grania dużo mniej więc ja mogę pozwolić sobie na stałe 5 - a w sumie więcej też wyciągam. 

Edytowane przez jellybe4r

To pochwal się temperaturami przy takich ustawieniach ;) Stawiam, że przy 5GHz proc już gotuje zupę stąd Twoje 4,6 ;)

Moje 5 chodzi na temperaturach ~65-69°C w testach, w systemie i podczas grania dużo mniej więc ja mogę pozwolić sobie na stałe 5 - a w sumie więcej też wyciągam. 

Mam chłodzenie takie wodne coś Cooler Master Sejdon i wcale nie mam wysokich temperatur przy 5.1Ghz 78 C max testowane było 30 minut na OCCT chłopcze 

A 4.6 mam bo po co tak mocno napinać procka? do gier starczy w zupełności 4.5 np

cos mi się nie chce wiżyć że twoje 5 ma 69 C no chyba że w samym smarku a weź włacz OCCT na 30 minut to zobaczymy wtedy

Nowaj - > no tak mi się napisało sorry kompakt ale daje radę

Edytowane przez Premek1983

Mam chłodzenie takie wodne coś Cooler Master Sejdon i wcale nie mam wysokich temperatur przy 5.1Ghz 78 C max testowane było 30 minut na OCCT chłopcze 

A 4.6 mam bo po co tak mocno napinać procka? do gier starczy w zupełności 4.5 np

cos mi się nie chce wiżyć że twoje 5 ma 69 C no chyba że w samym smarku a weź włacz OCCT na 30 minut to zobaczymy wtedy

Nowaj - > no tak mi się napisało sorry kompakt ale daje radę

W dziale chłodzenie jest mój temat nt. IHS - są podane temperatury. Wyrażenia "chłopcze" jest nie na miejscu, nie atakuję Ciebie. Po prostu poddaję w wątpliwość rzekomy wynik na twoim chłodzeniu. 

Ja nie mam nic do ukrycia, testy w linx przedstawiłem, twoja kolej (:

W dziale chłodzenie jest mój temat nt. IHS - są podane temperatury. Wyrażenia "chłopcze" jest nie na miejscu, nie atakuję Ciebie. Po prostu poddaję w wątpliwość rzekomy wynik na twoim chłodzeniu. 

Ja nie mam nic do ukrycia, testy w linx przedstawiłem, twoja kolej (:

Ale o co ci chodzi ? czemu wątpisz w mój wynik przecież w 3dm13 jest screen że mam 5.150

tak samo tu na pierwszej stronie jest w rankingu mój wynik poz. 30

Nie bede teraz robił testów bo mi się nie chce i nie mam czasu w nastepny weekend zrobie jak tak bardzo ci zalezy oki :)

czemu wątpisz w mój wynik przecież w 3dm13 jest screen że mam 5.1

To akurat nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Równie dobrze mogłoby tam widnieć 0,66 Mhz lub 63,4 Ghz. 3DMark ma tendencję do przekłamywania wyników w obie strony. 

Ale o co ci chodzi ? czemu wątpisz w mój wynik przecież w 3dm13 jest screen że mam 5.1

tak samo tu na pierwszej stronie jest w rankingu mój wynik poz. 30

Nie bede teraz robił testów bo mi się nie chce i nie mam czasu w nastepny weekend zrobie jak tak bardzo ci zalezy oki :)

No a co z tymi temperaturami na 5.1? (: ich tam nie ma, moim zdaniem stąd się bierze twoje standardowe ustawienie na 4.6. Przecież osiągając ~5.1 przy niskich temperaturach wcale nie robisz nic złego i możesz tak pracować na co dzień (: Ty nie możesz a ja tak :P

dobrze jeak chcesz to zrobie teraz test na 5.1 ghz z temperaturami

ty na 5.0 miałeś przy teście 69 C zobaczymy ile jak będę miał na 5.1 oki ?

Nie chcę miec na co dzień bo wtedy strasznie wiatrak chłodznia mocno kręci i to słychac a na 4.6 mam ciszej

Proszę bardzo link

na 4.6 mam absolutną ciszę na 5.1 troche już suszy a na 5.2 jak suszarka zaczyna jak długo jest stres np w battlefiled 4 bo jeszcze kanapka robi swoje

a tu wynik

http://www.3dmark.com/3dm11/7848070

bez oc kart

4.8 jeszcze też cicho ale po co mi az tyle wole 4.6 to wystarcza

Proszę bardzo link

na 4.6 mam absolutną ciszę na 5.1 troche już suszy a na 5.2 jak suszarka zaczyna jak długo jest stres np w battlefiled 4 bo jeszcze kanapka robi swoje

a tu wynik

http://www.3dmark.com/3dm11/7848070

bez oc kart

4.8 jeszcze też cicho ale po co mi az tyle wole 4.6 to wystarcza

A możesz zrobić podobny test w linx i pochwalić się temperaturami? Tak po 10-15min pracy? (: 3dmark oczywistym jest, ze nie wygrzewa procesora (:

No ale po co nie chce mi się. Poza tym mam większy physisx na 4.6 niż ty na tym 5.0 i co ?

http://www.3dmark.com/3dm11/7851801

Daj sobie już spokój ...

zauważyłem że na najnowszych sterach mam mniejszy graphics score, ciekawe po co ? hehe