Skocz do zawartości

Recommended Posts

@SG gpbrc ma różnicę w taktowaniu CPU i tym całym Physics Score, który nie wiem dlaczego tak się waha. Taktowanie na GPU mamy podobne, jak nie takie same w boost :D U mnie memorki wyżej poszły, dlatego mam ciut większy Graphic Score :)

Jestem ciekaw co ma gpbrc że tak mu poszła ładnie ta sztuka.

Asus DCU2OC Release date 16 Sierpień 2012 Rewizja A2 na UEFI BIOS ze strony asusa bo wcześniej był oryginalny Legacy Bios. SG odblokowałeś napięcie do 1.21 bo u mnie jakoś nie dałem rady ?. Coś słabo dla pojedynczej karty SG ja robie ponad 9300 g score bez podnoszenia zegarów przy ofsecie min. napiecia +25 albo +38

Taktowanie na GPU mamy podobne, jak nie takie same w boost :D

W booście było jakięś 1336-46 a granica dla mojego asusa to 1356 nawet jak suwak dam o 20mhz więcej to ponad 1356 nie idzie pewnie ograniczone przez bios i napięcie

Edytowane przez grbprc

No jak u mnie max co osiągam to 1200 MHz na rdzeniu (w booście). DCU2O (choć na pudle widnieje "OC"). Gdzie tą datę znajdę? Grafiki był zakupione w proline 4-5 miesięcy temu. Nie zdziwiłbym się jak by się okazało że im nowsze tym słabiej latają  :-> . Napięciem bawiłem się w MSI AB i w Asus OC-cośtam i nic. To zmienia jedynie minimalną wartość napięcia. Pytałem się Wojtka na PW to mi wytłumaczył. Podobno możemy uzyskać te 1,21 bo Asus montuje właśnie taki kontroler napięcia. Nawet dostałem poradnik:

http://gpuhell.blogspot.com/2013/05/jak-podniesc-napiecie-boost-do-wartosci.html

Kto pierwszy? :)

Memek natomiast specjalnie nie kręciłem. Nie osiągnąłem jeszcze wartości maksymalnej bo patrząc po klatkach na żywo nie bardzo widziałem różnicę. Pobawię się jeszcze.

Igor widzę i-siedem daje radę. 6000 pkt fizyki przy 2,8 GHz (pewnie ze 3,0 w turbo), a u mnie 7000, ale przy 4,4 GHz...

Swoją drogą CPU też ma wpływ na Graphics Score, a moja i-piątka niestety ale zawsze będzie traciła.

Tu na przykładzie wyników Konia:

http://www.3dmark.com/3dm11/6574371

http://www.3dmark.com/3dm11/6041781

SG podnosiłem napięcie do 1.21V, zmieniałem "Power limit" na ponad 130% i nie dało to u mnie efektów, nawet 5MHz... %-) Zauważyłem jedynie, że im wyższy Power limit, tym częściej karta boostuje GPU na maksymalne taktowanie. Mam wersję 660Ti bez "OC", kupowałem jakoś w czerwcu-lipcu :)

Edytowane przez piterrrxd

P8931 with NVIDIA GeForce GTX 660 Ti(1x) and Intel Core i5-760 - link - SoundsGreat

P13325 with NVIDIA GeForce GTX 660 Ti(2x) and Intel Core i5-760 - link - SoundsGreat

Udało mi się zdjąć zabezpieczenia. To są słabe sztuki. Pojedynczo maks 1256 MHz, w tandemie 1242 MHz, ale w graphics score 760'tki pokonane! :)

• Popieram 1

SG w pojedyńczej karcie może i pokonałeś lecz nie wiele, ale ja nie zdejmowałem zabezpieczeń

Natomiast w SLI nadal mnie nie pokonałeś bo ja mam 19279

Gdyby tylko udało mi się odblokowac power limit tak jak to zrobiłem własnie w 660Ti kiedyś to by nie miały szans te 660Ti.

Kiedys się jeszcze pobawię ale teraz mi się nie chce

Pozdro...

Edytowane przez Premek1983

A ja oczywiście znowu źle spojrzałem  :facepalm: . Podgonię jeszcze pamięci (przynajmniej spróbuję).

Ale jak by się trafiły takie dwie sztuki jak piterra i gpbrc co robią po 1350...? :) Z resztą w pojedynczej one odchodzą 1000 pkt od 760'tki.

edit

Do Bestów GPU score dodałem konfiguracje z dwoma kartami... nie wiem czy to dobrze czy źle. Mam mieszane uczucia.

Ale jak by się trafiły takie dwie sztuki jak piterra i gpbrc co robią po 1350...? :)

grbprc jak coś haha :D No jak byś miał nasze sztuki to podejrzewam że ponad 20k graphics score byś zrobił. W 3d11 stabilne 1336 na 1346 to 3 test crashuje a w fire stike 1356 jak narazie bez żadnych modów. Sam jestem ciekawy jak by to wyglądało z biosem na 1,21. Hehe jak kupię maxwela a ty dalej będziesz na tym sli siedział to może ci wyśle moją sztuke na testy, pogadasz z piterem i może też da radę :P Kurcze jak już dodałeś multi kartowe wyniki to dodaj też wyniki z 3 i 4 kartami.

Edytowane przez grbprc

3 i 4 to ciekawostka. Śmietnik się zrobi. 

Kolejna rzecz - w SLI zawsze trzeba odjąć 13 albo i 26 MHz względem pojedynczych sztuk - nie jest stabilnie (i własnie Keplery się podkręca co 13 MHz, nie co 10, bo on w tedy i tak przybliża do wielokrotności 13'tki, pewnie z jakimś przecinkiem). Aczkolwiek właśnie udało mi się w końcu przebić wynik Premka (o 3 pkt xD ). Pamięć dała się OCnąć o 700 MHz przy SLI. Walczę o 1256 na rdzeniach ale za diabła - wysypuje mi się przy trzecim teście (a w singlu działają). 

Za nick przepraszam. ;)

edit.

P13344 with NVIDIA GeForce GTX 660 Ti(2x) and Intel Core i5-760 - link - SoundsGreat

• Popieram 1

P12252 with AMD Radeon R9 290(1x) and Intel Core i5-3570K - link - jellybe4r

AMD Radeon R9 290(1x) - Graphics Score 13994 - link - jellybe4r

Póki co standardowe taktowanie karty graficznej - niedługo zmienię cooler GPU, podkręcę ile fabryka dała i zaktualizuję wynik ;)

http://images65.fotosik.pl/569/ac1c769a65423fd2m.jpg

@dominik9903

tak, 5 ;)

Edytowane przez jellybe4r
  • Popieram 1