everneq 1 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Gram w gry typu : Bo,Bc3,B3, i tym podobne Mam logitecha mx1100 ale te 1600DPI mi troszke powoli przeszkadzają dzisiaj gralem u kumpla na jego cudzie, Razer'rze' Mambą. cudoo. na myszke mam maxymalnie 300zl. może coś z tych ? -Razer Laser REFRESH -Alienware TactX Retail -RAZER DETHADDER -SAITEK Cyborg R.A.T. 7 -Logitech G700 Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Logitech g700. Cytuj Link to post Share on other sites
ChiCkenQ 80 Napisano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 -RAZER DETHADDER Dla mnie ideał zwłaszcza w wersji black edition, mat i guma, stonowana stylistyka, genialnie leży w dłoni. od siebie polecam razera. marsz do dobrego sklepu i przymierzaj w dłoni swojego klikacza. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Alienware bym sobie odpuścił, bo to Logitech G9x, bez wymiennych obudów - czyli lepiej wybrać G9x. G700 bardzo fajna myszka, dobry sensor, dobrze leży w dłoni, ale baterie wcina w niesamowitym tempie. Co do reszty myszek się nie wypowiem, bo nie miałem żadnej z nich, ale tak jak pisze ChiCkenQ - przed zakupem najlepiej wybrać się do jakiegoś sklepu i sprawdzić, która mysz najlepiej będzie leżeć w dłoni. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Zdecydowanie bierz Logitech G700 , ma najlepszy laser, 13 programowalnych przycisków, dobre oprogramowanie. Fakt bateria krótko trzyma, ale przecież możesz podłączyć też kabel. Dla mnie to masz idealna, gdyby nie ta bateria Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Logitech G700 lub G9X w zależności która lepiej leży w dłoni i NIE PATRZ NA ZDJĘCIA! tylko pojedź gdzieś do sklepu jak masz możliwość i sprawdź osobiście. na ilość guzików nie patrz, nie grasz w MMO. Ja pojechałem kupić g700, najarany jak szczerbaty na suchary, akurat były myszki demo w saturn media i ... okazało się że g700 zupełnie mi nie leży, kładę dłoń poziomo, na g700 nadgarstek jest przekrzywiony i wymuszony kształtem. obok leżał brzydal g9x. kładę łapę... i nie wiem czy dłoń leży na myszce logitecha czy na piersi Angeliny Jolie... ideał. Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja ze swojej strony polecam jakiegoś roccata - mam Kova [+] i jestem zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Lavaine 2 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Odradzam Razer Laser REFRESH. Sensor dobry i ogólnie bardzo fajna ale jak dla mnie za mała, nie ma na czym oprzeć ręki i choć mam ją 3 miesiące nie mogę się przyzwyczaić i dalej po dłuższym graniu boli mnie reka Cytuj Link to post Share on other sites
bogo023 0 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A4tech X7 - seria myszek dla graczy a tanio Mam x750 Snake i jest dobra jak dla mnie, a grałem wcześniej na niej dużo np. w CS:Source No ale skoro chcesz coś droższego to raczej na ten temat nie mam za dużego doświadczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Z tych wszystkich które wymieniłeś polecam G700, sam ją posiadam i myszka jest świetna. Początkowo obawiałem się tej sporej ilości przycisków ale w dłuższym użytkowaniu są bardzo przydatne. Mysz posiada świetny, laserowy sensor który spisuje się bez zarzutu. Świetną opcją jest także możliwość pracy w dwóch trybach przewodowym i bezprzewodowym, w tym drugim jest zdecydowanie lepiej ze względu na kabel który trochę spowalnia ruchy myszki. Jak bateria jest na wyczerpaniu podpinamy kabel i jedziemy dalej Poza tym możliwość przypisywania makr, tworzenia sporej ilości profili pod konkretną aplikację ( dopiero niedawno to rozpracowałem ). Mysz w połączeniu z dobrą podkładką zapewniającą swobodny poślizg spisuje się idealnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dla mnie ideał zwłaszcza w wersji black edition, mat i guma, stonowana stylistyka, genialnie leży w dłoni. od siebie polecam razera. marsz do dobrego sklepu i przymierzaj w dłoni swojego klikacza. Miałem DA. Dobra mysz, ale: - plastik (powinna być cała ogumowana) - plastik zbiera brud - szpary zbierają brud - preferuję inny kształt myszy (Ocz Behemoth, Qpad 5k), choć DA nie był pod tym względem taki zły - debilne umiejscowienie przełącznika DPI Cytuj Link to post Share on other sites
everneq 1 Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 a co sądzicie o tej ? bardziej bajerancka ale swoje DPI tez ma. http://www.ceneo.pl/11313204 Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Z tego co widzę na zdjęciach to jest to mysz dla osób oburęcznych, więc o ile nie jesteś leworęczny polecam poszukać czegoś wyprofilowanego dla praworęcznych, bo po prostu taka mysz będzie wygodniejsza przy dłuższych sesjach. Z tym, że jak już wcześniej pisali przedmówcy - przed zakupem wybierz się do jakiegoś sklepu gdzie mają sporo gryzoni i porównaj, który Ci bardziej pasuje, bo może być tak, że wybierzesz myszkę, którą sporo osób poleca, a która akurat Tobie nie będzie pasować. Cytuj Link to post Share on other sites
everneq 1 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 spoko, zrobie tak na dzien aktualny uzywam logitech mx1100 tylko ona dostaje ścin kiedy jest najbardziej potrzebna w b3 ; / :PP Cytuj Link to post Share on other sites
siccc 0 Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 ja osobiscie mam R.A.Ta i po zakupie w ciemno nie zawiodlem sie , dolozylem 50 zl jeszcze do podkladki steelseries i poprostu marzenie. W pierwszej chwili mialem zakupic razera ale gdy poszedlem do sklepu zrobic przymiarke , jak ten plastki zaczol mi chrupac w dloni odrazu odlozylem ... i nie mam zamiaru do tego wracac . Razer jest przereklamowany ! Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mój za bardzo nie trzeszczał, ale tak jak pisałem - jakim trzeba być debilem, żeby zaprojektować zmianę dpi na spodzie myszy? No i ten plastik - poci się od niego łapa, nie pomaga w trzymaniu myszy, jest nieprzyjemny w dotyku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts