Igoruss 5141 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam. Mojej siostrze ostatnio telefon upadł na chodnik i wypadła karta pamięci. Prawdopodobnie podczas upadku się uszkodziła bo ani telefon ani komputer jej nie wykrywają. Karta jako taka nie miała większej wartości pieniężnej ale siostra miała na niej dużo zdjęć i szkoda było żeby przepadły. Znacie jakieś sposoby na odzyskanie danych? Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Hyym, komp musiałby kartę wykrywać - wtedy możnaby pamięć odzyskać przeróżnymi programami, ale jak nie wykrywa to nie mam pojęcia co zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No właśnie kurde w tym problem... Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Jak komp jej nie wykrywa to będzie ciężko cokolwiek odzyskać. Jakby ją widział to można by spróbować Recuva coś odzyskać, ja tak z pena odzyskałem ~90% danych. Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Mi po włożeniu karty pokazywał się komunikat o konieczności formatu. W tedy pomógł mi program GetDataBack for FAT. Zobacz czy w tym programie będzie Ci widać kartę, jeśli jej nie będzie widać to ciężko będzie odzyskać dane z uszkodzonego mechanicznie nośnika. Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Jak uszkodzony fizyczne to wątpię że coś się da zrobić sprawdź ją Testdisk'iem może pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Niewiem czy na pewno to uszkodzenie mechaniczne, po prostu po upadku nic jej nie czyta. Ani telefon ani komputer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts