Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Piszę ten temat bo: - nie jestem haterem apple - chcę napisać parę słów Tak wiec zacznę... Posiadam 3GS'a. Jak go kupiłem to miałem banana na twarzy... KIEDYŚ... I szczerze zacznę od słów, że kupno iP to tak samo jak kupienie niemieckiego auta - potem będziemy żałowali kupna. Ja teraz żałuję, bo miałem do wyboru: a) poczekać jeszcze 3 miesiące i kupić SGS II b) kupić Samsung'a Ace c) kupić wspomniane iP używane Wolałbym wybrać opcję A, ale kolega jakiśtam co ma iP 4 powiedział bierz apple, nie będziesz żałował... Oczywiście pod względem gier apple dalej się trzyma, 3GS niby nie był złą propozycją. Z tym, że chwilę pograłem i ten telefon mi się znudził. Niby jest wiele aplikacji itd. tylko co mi z tego skoro nie mogę kompletnie nic zrobić z systemem. DOSŁOWNIE NIC. Patrzę sobie na androida, wszyscy piszą że to źle napisany system. No ba, patrzę sobie na ZTE z romem i kręconym procem. Na SRAPPLE nawet nie mogę go podkręcić, a prędkość CPU jest niższa od nominalnej. Dość często przeglądam internet i dopóki nie zacząłem tego robić i bardziej intensywnie używać tego "symbolu hejterstwa" to na niego nie narzekałem. Inni powiedzą, kup iP 4/4S. A SKĄD MAM BRAĆ NA TO PIENIĄDZE? Przeglądanie internetu to masakra, nie wiem co z tym złomem jest, ale dlaczego jak przesuwam powiększone strony to widzę szare pola i mimo szybkiego wifi? iP wczytuje te strony makabrycznie wolno... Ekran też jest za mały, dla mnie zwłaszcza. Wolę jakiegoś GIANTA od HTC. A klawiatura to w ogóle na safari jesień średniowiecza. Rekordowa zmiana z literek na liczby trwała minutę. Menedżer zadań to pomyłka. Nie można było zrobić ikony do niego? JAK MOŻNA BYŁO TEGO NIE ZROBIĆ? Dlaczego muszę wciskać home 2 razy? To żenujące... Niby ifinite blade i super modern combat chodzą na iP super... U mnie się tnie. Mortal kombat na dotykowcu to pomyłka także... Tradycyjny pad FTW. iTunes, no nie to już dno... Komunikacja bluetooth - brak Aparat jest słaby, ale to mi wisi No i cena za używkę... Kupiłem swojego w czerwcu za 885 zł. Stan jest masakryczny, obudowa skrzypi, wyświetlacz zalany i bateria pada co 4 dni. Dzisiaj przyszedł kolega co ma Samsunga Galaxy mini, pobawiłem się nim i powiem jedno. iPHONE? NIGDY WIĘCEJ! I na koniec mem, bo Galaxy mini na tle iP mnie dobił: http://i1113.photobucket.com/albums/k509/Himer/pobrane.png Wybaczcie, ale to co zobaczyłem na swe oczy mnie dobiło. I jeśli ktoś powie, że animacje na na androidzie się tną to szerzy HEREZJE! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 W sumie ciekawa opinia, na pewno takie się przydają na forum. Z apple jedyna styczność to ipod, który daje radę, służy tylko do muzyki Osobiście mam androida i dla mnie to najlepszy system, nie miałem styczności z iOS ponieważ nawet jakbym chciał, to mnie nie stać Ceny są zbyyyt duże iPhone, mając dać tyle kasy wziąłbym coś z najwyższej półki samsunga czy htc... Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) weźcie zamknijcie ten temat bo spiny systemowe to lekka żenada. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez andrev Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Po prostu mnie do androida zachęca jego otwartość na modyfikacje, a nie same jego działanie. iOS tego mi nie oferuje i w dodatku jest problem z simlockiem i dość czesto nie mam na nim sieci. Cena 4S to ponad 3000zł. Ja nic do apple nie mam, ale ten telefon to czysty wyzysk. Jego produkcja jest sporo tańsza, a cena o ponad połowę wyższa. Kiedyś marzyłem o apple, ale przejechałem się na tym wózku i jest lipa po paru miesiącach. Jak ktoś powie, że ten OS się nie tnie itd... to chyba jestem odosobnionym przypadkiem, gdzie nic nie działa tak szybko i sprawnie jak to posiadacze apple zwykle mówią. A sama reklama samsunga jak dla mnie jest dobra, fenomen tego telefonu jest ogromny tylko jest zasadnicze pytanie PO CO GO KUPOWAĆ? W dodatku nie można dołożyć pamięci, i nie mogę nic zapisywać na tym telefonie i mogę tylko zdjęcia zrobione z niego zgrać, reszta jest niewidoczna. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 885zł a za trzy miesiące mogłeś mieć SGS2 To one tak spadły z ceny? Swoją drogą to iphone nie kupuje się za ostatnie pieniądze,są to smartfony dla ludzi z kasą których stać zmieniać go co rok. Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Nie, nie miałem wtedy tyle kasy, ale gdybym poczekał to miałbym tyle, aby kupić SGS II Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Akurat bawiłem się SGS2 i szczerze współczuje że go nie kupiłeś.Poniżej iphone4 to już starocia z badziewnym wyświetlaczem. Ja jeżeli już namawiam kogoś na iphone to zawsze uprzedzam że to nie jest telefon dla skąpych i oszczędnych,że sam zakup telefonu to nie wszystko bo trzeba go jeszcze naładować aplikacjami z appstore,które nie mało kosztują. Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 No widzisz, życie. Fenomen nadgryzionego jabłka był silniejszy ode mnie. Soft jest stabilny, oczywiście jest to czynnik pożądany jednak jego możliwości modyfikacji są żadne. Popatrz sobie na biednego Blade'a, wgrywasz roma i już jest szybszy, a w swoim 3GS nie mogę tego zrobić bo się nie da. Jak to kolega zachwalał, iP niby szybki jest. Teraz wiem co to za szybkość... Samsungi za 500zł lepiej radzą sobie z andkiem, wadą są gry w takim wypadku, bo grafika tam jest słaba na tle 3GS'a. Cytuj Link to post Share on other sites
venice 21 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 To co napisałeś jest conajmniej śmieszne. Mam wrażenie, że jesteś frustratem i podżegaczem. Bo przepraszam - chcesz mi powiedzieć, że kupując iPhone'a nie wiedziałeś, że iOS to zamknięty system? Bo jeżeli wiedziałeś to po wuj się cisnieniujesz - sam sobie jesteś winien. To samo tyczy się reszty bolączek jakie opisujesz. Nie sprawdziłeś, nie czytałeś - i teraz rozpacz matki nad zesranym dzieckiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Na używanie iphone moim zdaniem jest góra 2 lata,potem trzeba zmienić na nowszy. Akurat dzisiaj w pracy bawiłem się 3GS i tak w kilku testach (gry,internet,przewijanie zdjęć) porównałem go do swego 4s to była poprostu masakra.Powolność działania to jedno,ale wyświetlacz-te blade kolory i słabo czytelny tekst na necie to już świadczy o tym że to staruszek. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Nalovp Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Widzę, że kolega venice bardzo miły jest... Ten temat miał na celu wymianę poglądów, ale chyba coś nie wyszło. Jak napisałem wczesniej nic do apple nie mam, ale na litość to co oni oferują za tą cenę jest nieadekwatne. To co dostałem za te 885zł jakiś czas temu jest niczym. Obecnie akurat pracuję(dorabiam) i jak ukończę motocykl to na pewno kupię coś z gamy samsung/HTC, bo dostanę więcej za rozsądną cenę. Oczywiście wiem, że iOS jest zamknięty, ja uważam to za wadę takie jest moje zdanie. Jak nie to niech ktoś zrobi rom'a pod iOS, ja chcę swoje 833MHz z 3GS'a, a nie 600... Cytuj Link to post Share on other sites
venice 21 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Chłopcze, ameryki nie odkryłeś, więc po co taki temat? Chyba tylko po to, żeby starsi koledzy pośmiali się trochę z naiwności i sfrustrowania nastolatka. Edytowane 7 Grudnia 2011 przez venice Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 kolega venice powiedział ci prawde i ty nie wiem po co założyłeś ten temat , żeby sie spinać ?? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Oboje odkryliście amerykę - TUSKA WINA. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Co prawda to prawda, ale może nie skreślaj Apple przez wpadkę i to właściwie Twoją, bo kupiłeś dziadka. Miałem w rękach iP4 i jest błyskawiczny w obsłudze, gry chodzą elegancko, a wyświetlacz (jak dla mnie) bije te samoledy, bo ostrość aż krzyczy. Następnym razem napisz do nas, doradzimy coś.. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Bo iP to tylko telefon z funkcja grania w kilka ograniczonych gier. Nie mozna za wiele wymagac od urzadzenia zrobionego dla przecietnego kowalskiego - to tak jak z Toyota Yaris. Uznaje tylko jako nietrafne porownanie do zakupu niemieckiego auta. Podsumowanie: http://greqone.pl/forum/store.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 GreQonE, "Czy zmieniłes juz dzis rom na swoim samsungu ?"? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie mam zadnego samsunga, chyba ze mowisz o telewizorze Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja tam lubie apple:) Jak samsung zrobi ladny tel bez plastikow z metalem to kupie chocby na pare miesiecy aby miec porownanie. Cenie sobie jablka za wykonanie. Spojnosc. Facetime itp... Z innej beczki jakbys kupil stare bmw i mial z nim problemy to nie wyrabiaj sobie opinii o calej firmie... Albo kup nowego huindaya z korei z gwarancja Peace Big Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 GreQonE, "Czy zmieniłes juz dzis rom na swoim samsungu ?"? Nie mam zadnego samsunga, chyba ze mowisz o telewizorze GreQonE ma HTC HD2 z największym gównianym ekranem na rynku,chyba że już zrozumiał że to szajs i go zmienił. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Zmienilem juz dawno na DZ. Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A ja mam Nokię N8 i z niecierpliwością czekam na Symbiana Belle, ale chyba się nie doczekam... Fajnie jakby Play miał Galaxy Note'a w jakiejś ludzkiej cenie. Swoją drogą to do Apple'a ja nic nie mam. Miałem przez kilka miesięcy iPoda Touch 4G i przyznam, że to świetne urządzenie. Jedyne co mnie wnerwiało w iOS 4.x to zagłębianie się za każdym razem w te cholerne opcje aby coś włączyć/wyłączyć. Poziom optymalizacji aplikacji i samego systemu to jest coś nieosiągalnego dla Androida NIGDY. Chętnie przytuliłbym iPhone'a z ekranem powyżej 4 cali Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Chętnie przytuliłbym iPhone'a z ekranem powyżej 4 cali generalnie jak się przytulac to tylko do mięciutkiej czwóreczki no może jeszcze być jędrna zdrowa młoda trójeczka Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja bym chętnie przytulił Twoje 2 ostatnie cuda Najchętniej Maćka bo mój TF starcza i zadowala mnie w zupełności Miałem okazję kilka razy pracować na iMacu 27 tylko, że z i3, ale i tak gniecie wszystko swoim komfortem. A tak to na zajęciach mamy Maćki tylko, że jeszcze z C2D i ekranem '17. Szału nie ma, ale przynajmniej mam pewność, że mi PSa nie wywali podczas pracy Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Chętnie przytuliłbym iPhone'a z ekranem powyżej 4 cali dokładnie. Większy wyświetlacz i trochę niższa cena. Ale może tak ma być, na tym też polega dizajn. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts