Eklerek 642 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Dla mnie to jedna wielka lipa wyobrażacie sobie dobry zestaw pod AMD na boxie ? Czemu nie ma możliwości dopakowania chłodzenia ? <pozdro> A kto powiedział że nie ma takiej możliwości? Link to post Share on other sites
dosłowny 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Napędu dvd też niema, i jak tu zainstalować system do gier (czyt. windows). Jak wiem, nie ma wersji od ms na pendraka, tylko linux ma, a to system do gier nie jest. Po co dali myszkę i klawiaturę, jak wybór w komputroniku jest tragiczny? Myszka i klawiatura od a4 za 30 zł + 100% marża komputroniku, dobre. Jeszcze jedno, złożenie wydajnego komputera w komputroniku za 4 kafle jest strasznie trudne. W rozliczeniu wychodzi średniak za wygórowaną cene. Zobaczcie sobie zestaw za 3200zł na ....pure...pc... Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A kto powiedział że nie ma takiej możliwości? A kto Ci zagwarantuje, że jak dodasz chłodzenie redakcja nie uzna tego za nie ważny zestaw ? Wypowiedział się choć raz ktoś z red. na zadawane pytania przez userów ? Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Wypowiedział się choć raz ktoś z red. na zadawane pytania przez userów ? Mam nadzieję, że to było pytanie retoryczne... przecież to BMK 1 Link to post Share on other sites
Scenic 3 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Napędu dvd też niema, i jak tu zainstalować system do gier (czyt. windows). Jak wiem, nie ma wersji od ms na pendraka, tylko linux ma, a to system do gier nie jest. Po co dali myszkę i klawiaturę, jak wybór w komputroniku jest tragiczny? Myszka i klawiatura od a4 za 30 zł + 100% marża komputroniku, dobre. Jeszcze jedno, złożenie wydajnego komputera w komputroniku za 4 kafle jest strasznie trudne. W rozliczeniu wychodzi średniak za wygórowaną cene. Zobaczcie sobie zestaw za 3200zł na ....pure...pc... Da sie zainstalować windowsa 7 z pendriva;-) A co do podkładki i lepszego chłodzenia po prostu brak funduszy na to. 4000zł na ten sklep to malo:-) Ja sie zastanawiam nad cpu. Fx sa tanie mocniejsze Ogolnie słabsze w grze ale tutaj liczy sie tez karta.Poniżej 30 fps nie zejdą nigdy. Konkurenci sa słabo dostępni i prawie 100 drozej.Jednak fx wygrywają (jeśli chodzi o cena/wydajność ogólna Na allegro to zapewne jakis dobry x4 x6 by poszedł.Ale w komputerniku amd zawyza ceny ale to normalne promują nowe procesory. Ceny idą jednych w górę innych w dol.I jak tu utrzymać cenę;-) Wyśle jutro mój głos.Podam ceny na jutro i guzik mnie obchodzi czy podrożeje.Taki juz konkurs.Powini to uwzglęnic.Albo zrobić konkurs na 1 dzień a nie tydzień. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Scenic Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No ja przez te ceny bylem zmuszony wziac FX X4 4100, a chcialem sobie wziac Phenom II X4 955. No ale roznica 200 zloty na korzys FX jest spora. Jak juz wspominalem. W tym konkursie liczy sie kazda zl. Link to post Share on other sites
Scenic 3 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Juz jestem ciekawy kto wygra.:-) Sponsorem jest komputronik i amd.Wiec nic z poza radeonow nie wchodzi w grę.Tak samo,ze ściągną z innego sklepu jak nie bedzie dostępny. Nie ściągana,bo komputronik nie bedzie sponsorował innego sklepu;-) Edytowane 6 Grudnia 2011 przez Scenic Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Scenic no ja wysylalem przedwczoraj i przy kazdej propozycji podalem cene jaka byla tego dnia. Bo na pewno dzien zgloszenia maja podany. Link to post Share on other sites
Scenic 3 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Nikt tu sie raczej nie wypowie z redakcji. Cos w stylu "róbcie co chcecie"mnie wkurza jedną rzecz.Mniej więcej 1 produkt mam na wyczerpaniu.I co mam wróżyć czy sie wyczerpie:-P Moze do wróżki zadzwonić. Przy takiej dostępności i cenie nie da sie wszystkiego na zielono mieć. Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Napisałem do redakcji aby wypowiedzieli się w tym temacie, mam nadzieję, że rozpatrzą moją prośbę pozytywnie Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Napisałem do redakcji aby wypowiedzieli się w tym temacie, mam nadzieję, że rozpatrzą moją prośbę pozytywnie Za późno!! Żądam dymisji ze stanowiska za te opóźnienia Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moze ot ale do licha. Raku co ci spider zrobil, ze go tak nienawidzisz i dogryzasz mu na kazdym kroku. Link to post Share on other sites
reaperrr 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No comment... wziąłem do konkursu płytę główną, która była" dostępna na zamówienie", teraz patrze "Chwilowy brak towaru Termin dostawy nieznany". I weź tu bądź spokojny. Link to post Share on other sites
Scenic 3 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Strona tak szybko aktualizowana nie jest.Widzialem takie cos np.brak towaru nowy towar dostępny 5.12 a wtedy byl 5 :-) Wiec te na wyczerpaniu mogą byc wyczerpane w rzeczywistosci.:-) I jak tu wygrać.? Chyba nikt nie wygra.Nawet jak czekać do piątku z zgłoszeniem to zawsze moze byc błąd strony czy cos:-)+ A dane w sobotę mogą sie zmienic.+na wyczerpaniu mogą sie wyczerpac+ Aktualizacja na komputeroniku trwa troche.+ Trudny wybór komisji przy ponad 2000 zestawów jak na razie= du*a.;-) Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 technicznie jest ciezko przeczytac tyle tysiecy zgloszen. Link to post Share on other sites
reaperrr 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 technicznie jest ciezko przeczytac tyle tysiecy zgloszen. Po tym ich "genialnym" opisie zasad konkursu zapewne z 1,5 tys zgloszen maja z glowy. Link to post Share on other sites
Nakuu 2 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Bo na pewno będą najpierw czytać i odrzucać te powyżej 4k... pewnie wybiorą losowo jedno i jeśli mieści się w 4k to ok, jak nie to next Link to post Share on other sites
Lankers 1 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moim zdaniem i tak wynagrodzą tylko tych co maja najwiecej postow itp.. a nie uzytkownikow co zlozyli dobry sprzet ale maja 3 posty Link to post Share on other sites
Scenic 3 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Moim zdaniem i tak wynagrodzą tylko tych co maja najwiecej postow itp.. a nie uzytkownikow co zlozyli dobry sprzet ale maja 3 posty W regulaminie nie ma nic o postach wiec takie ocenianie byłoby bez sensu.Nigdzie nie ma o tym konkursie wiec tylko Ci którzy czytają behmarka w tym uczestnicza.;-) A konkurs jest dla wszystkich. Link to post Share on other sites
fancik 2 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Zapewne ograniczą się jedynie do przeglądania zestawów z określonymi kartami (np, tylko HD6970) i procesorami... To trochę przerzedzi te zestawy. Zresztą- zasady tego "konkursu" są tak ogólne, że obojętnie jakimi kryteriami będzie się kierować komisja, nie będzie można sie przyczepić... Poza tym, też skopałem sprawę... Niepotrzebnie ograniczyłem w konfiguratorze wyświetlanie podzespołów jedynie do kompatybilnych (wg. komputronika...)- nie wyświetliło mi masy dostępnych płyt pod AM3+, bo procesor dałem na AM3... <grrr> I tym sposobem mam dysk SSD na SATA3 i płytę z SATA2... E tam. I tak bym nie wygrał. BTW: A tak w ogóle, to witam wszystkich na forum- benchmarka regularnie przeglądam już od kilku lat, ale dopiero teraz się zarejestrowałem bo stwierdziłem- "O! Jakiś ciekawy konkurs!" Link to post Share on other sites
MisieX 2 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 masy dostępnych płyt pod AM3+To taki po mikołajkowy żart nie? Bo płyt z AM3+ jest całe 4, z czego konfigurator po zaznaczeniu "pokaż dostępne" zostawia aż jedną Link to post Share on other sites
fancik 2 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No dobra- masy, jak masy, ale wśród nich była taka, która lepiej by mi pasowała, niż ta którą wstawiłem ;] Link to post Share on other sites
Heniut 0 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Cześć, Zrobiłem sobie zestawik i co teraz? Mam wprowadzić wszystkie podzespoły w te pola http://screenshooter.net/8959155/Heniut48 tak? A jeśli nie to gdzie. Chciał bym też wysłać jakiegoś screena żeby nie było, że akurat wtedy jak onii będą sprawdzać to podzespoły nie będą dostępne @elo pierwszy post Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) Moim zdaniem i tak wynagrodzą tylko tych co maja najwiecej postow itp.. a nie uzytkownikow co zlozyli dobry sprzet ale maja 3 posty w konkursach benchmarka i tak zwykle wygrywaja Ci co sa nieznani w serwisie... Edytowane 7 Grudnia 2011 przez wujashek Link to post Share on other sites
szatans666 23 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 świetnie to mam jakąś szansę ... chociaż u nich to przynajmniej nie ma lipy i konkurs jest prawdziwy , a nie jakieś wyimaginowane osoby wygrywają w jakiś nie do konca zrozumiały sposób Link to post Share on other sites
Recommended Posts