Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 3

Recommended Posts

Nie chce się wtrącać a z tym dirtem to trochę się pośmiałem...A 350z tam to już w ogóle mistrzostwo programowania. Pamiętajmy że wygląd grafiki a jej strona techniczna to dwa różne aspekty. Mnie na przykład będzie rajcować napis AMG na klockach hamulcowych w M SLR w GT5... takie coś cieszy. Każdy kto grał w GT3 w czasie premiery potrafił powiedzieć szanowane polskie powiedzenie O kur*A. I głęboko wierzę że teraz też tak będzie. Jedno jest pewne w wyglądzie aut GT5 zrobi standardy do next next genów na 100% i tego wstyd będzie nie przyznać. Co do Dirta to jak można porównywać go do GT? Nie bardzo rozumiem to takie koło biorąc pod uwagę całość auta jakim jest GT5. Pozdrawiam sceptyków i życzę owców w Dirt 3 w dx11.

Wulfen, zaprezentowane przez ciebie zrzuty ekranu pochodzą z trybu Photo Mode. Co prawda Photo Mode z wersji sklepowej został usunięty, dlatego my gracze nie możemy się z nim zapoznać.

Tryb Photo Mode ma na celu pełne wykorzystanie konsoli na potrzebę wykonania jednego ujęcia, jaki i sekwencji powtórki. Podobnie jest w przypadku Forza Motorsport 3, i wielu konsolowych gry (np. Fifa 10). Z realnym gameplayem nie ma to za wiele wspólnego. I dziwie się tobie, że próbujesz wmówić ludziom, że jest inaczej. W końcu 99% z nas, z osób piszących w tym temacie ma PlayStation 3.

Wulfen ty jesteś naprawdę jakiś inny wrzucasz jakieś marketingowe rendery, Sony sobie robi jaja, chcą, ukazać niby wielki potencjał konsoli . Co do samej gry, to ja sam uważam ze lepszej wyścigowej gry raczej nie będzie, a tobie zalecam udać się do lekarza, bo maż jakiś epizod maniakalny, z tego można się wyleczyć.

Wulfen ty jesteś naprawdę jakiś inny wrzucasz jakieś marketingowe rendery, Sony sobie robi jaja robi , chcą zwykłem ściemnianiem, ukazać niby wielki potencjał konsoli . Co do samej gry, to ja sam uważam ze lepszej wyścigowej gry raczej nie będzie, a tobie zalecam udać się do lekarza, bo maż jakiś epizod maniakalny, z tego można się wyleczyć.

Popatrzy na problem inaczej. Kto by z nas nie chciał posiada możliwości przefiltrowania widzialnego obrazu, do naszych wcześniejszych oczekiwań. Zapamiętany render "nakładasz" na oglądaną właśnie animację, dzięki czemu obraz jest zawsze najwyższej jakości.

Wulfen oczywiście nie wiedziałeś, że zaprezentowane przez ciebie zdjęcia zostały dodatkowo obrobione w programie graficznym? GIMP 2.6.6.

Zbiór filmików (480p) z Gamescom 2010. Gran Turismo 5.

Ja wolę Formuła 2010. Zdecydowanie lepsza. Z checią bym zagrał, ale to dlatego że lubię F1, natomiast z Gran Turismo miałem tylko okazję zagrać na PSP. Wyglądała ładnie , ale jazda nie sprawiała mi zbyd dużej frajdy. Co do grafiki, nie twierdzę że jest brzydka, ale na pewno nie wygląda tak pięknie jak na tych screenach. Na targach można sobie zagrać na jakiś ulicach, i na początku widnieje sceneria, nieładna, potem jest już lepiej. Ale jak zobaczyłem Formułę, no to się napaliłem. MIodzio. ;)

Obie gry łączy ta sama cecha, że poziom trudności będzie dostosowywany do potrzeb gracza, i to nie byle arcade.

Nie ma absolutnie żadnej gry która mogłaby konkurować z gt5

Pokaż mi jeden tytuł który oferuje chociaż połowe tego co gt5.

czekam

GT4 :pajac:

Ta gra i tak nie musi mieć super świetnej grafiki - np. GT2 grafika na dzisiejsze czasy to padaka, a gra wciąż świetna ;)

Fakt DiRT 2 na dx11 jest już ładniejszy

Widziałeś różnice DX9/11? :P

A DiRT nawet z tą swoją grafiką(która świetna to też nie jest) nie ma tego co ma seria GT

Właściwie to nie powinniśmy porównywać tych gier :D

Dokładnie.To są same rendery więc TY przestań ściemniać.Mało Ci promilus w kość dał?.Chyba tak.

nie wiem co to jest promilus ale to są fotki robione z replayów przez ludzi idioto. proszę cie przestań się kompromitować i siać dezinformacje.

Co do filmiku jest jedno małe "ALE". Cytując YT: "100% unofficial"

owszem jest to zlepek z innych trailerow, replayów

Sama rozgrywka na 201% nie wygląda tak jak na tych fotach.

ależ właśnie specjalnie wrzuciłem screeny z gameplaya robione przez ludzi żeby nie było znowu gadania: "to rendery" jak widać do niektórych nie może dotrzeć ze to tak wygląda mimo ze na oczy gry nie widzieli.

Wulfen ty jesteś naprawdę jakiś inny wrzucasz jakieś marketingowe rendery, Sony sobie robi jaja, chcą, ukazać niby wielki potencjał konsoli .

nastepny idiota. jeszcze raz powtorze to nie sa fotki zrobione przez polyphony a przez ludzi z forum gametrailers z 2 letniego gt5: prologue

Wulfen, zaprezentowane przez ciebie zrzuty ekranu pochodzą z trybu Photo Mode. Co prawda Photo Mode z wersji sklepowej został usunięty, dlatego my gracze nie możemy się z nim zapoznać.

Nie to nie jest photomode bo photomode w progogue nie ma. To są fotki zrobione replayow.

I dziwie się tobie, że próbujesz wmówić ludziom, że jest inaczej.

przecież mówiłem ze fotki które dałem 2 strony temu są z photomode. natomiast teraz dałem bezpośrednio z replaya bo idioci zaczęli gadać ze gt5 wygląda cienko i tylko na podrasowanych screenach wyglada dobrze(choc na preawde podrasowane jest TYLKO aa).

nie rozumiem jak można mieć takie klapki na oczach by pomimo robienia zdjęć bezpośrednio z telewizora dalej twierdzić ze to rendery.

GT4 ;)

Ta gra i tak nie musi mieć super świetnej grafiki - np. GT2 grafika na dzisiejsze czasy to padaka, a gra wciąż świetna

gt4 nie oferuje nawet polowy tego co gt5.

gt5----------------gt4

1000 samochodów---gt4 ok 700

70 tras- nie pamiętam ile w gt4

genialne kokpity w premium cars--w gt4 brak

oszałamiająca grafika------tutaj nawet nie musze nic pisac

16 aut na trasie---w gt 4 tylko 6

1080p---w gt4 480p i chyba w wersji amerykańskiej 720p

60 klatek-- gt4 tyle samo

NASCAR----w gt4 brak

F1

Gokart------gt4 brak

WRC

EDYTOR TRAS!!!---gt4 brak

Zmienne warunki pogodowe----gt4 brak

Zmienne pory dnia w tym noc-----gt4 brak

Sygnalizacja długimi światłami-----gt4 brak

Efekt wiatru wpływający na kurz, dym itp.----gt4 brak

Ślady opon---gt4 brak

B-Spec Mode

Obsługa wszystkich najlepszych kierownic na rynku

Model pełnej symulacji PRO---znacznie lepszy niz gt4

Tryb Standard dla niedzielnych graczy---w gt4 tylko 1

Miażdżący photo mode----znacznie gorszy w gt 4

Zrzucanie replay’ów na YT-----gt4 brak

GT TV---gt4 brak

Online z spectator mode---gt4 brak?

Zniszczenia-gt4 brak

Dachowanie---gt4 brak

Odpadające drzwi itp. w autach premium

Łooooł ale normalnie wykład zrobiłeś.Brawo aż mnie zdumiło ;) .Pormilus jest użytkownikiem,który wie więcej od Ciebie na temat konsol i ma rację.Jak ci wykładzik zrobił na temat mocy konsol to po dłuższej dyskusji nie wiedziałeś co napisać.Ja nie jestem idiotą fanboyu bo sam z siebie robisz idiotę pisząc takie wypociny.Screeny są zmodyfikowane na potrzeby trailera i screenów promujących grę.Wszyscy już wiemy, że gadasz głupoty a ty dalej swoje robisz.No nic tacy są już ludzie.Fanboje przeżarte przez marketing Sony :D

Pormilus jest użytkownikiem,który wie więcej od Ciebie na temat konsol i ma rację.Jak ci wykładzik zrobił na temat mocy konsol to po dłuższej dyskusji nie wiedziałeś co napisać.

to ten co mowil ze z ps3 wyciskaja juz wszystko a z xboxa zaledwie 20% i ma jeszcze jakas ukryta moc(mimo ze jest znacznie prostszy w programowaniu i jesli juz to powinno byc odwrotnie)?

owszem przestalem w koncu pisac bo zadne logiczne argumenty do niego nie docieraly no bo jak tu rozmawiac z kims kto gada glupoty o darmowym aa x4 na xboxie, teselacji i innych bzdurach? wedlug niego taki alan wake czy sc:c maja nizsza rozdzielczosc poniewaz dvd ma za malo miejsca. nie wiem co ma rozdzeilczosc renderowania do nosnika ale tak mowil twoj idol.

Screeny są zmodyfikowane na potrzeby trailera i screenów promujących grę.

jakiego trailera o czym ty bredzisz chlopcze. to nie sa screeny promujace to screeny zrobione przez ludzi z forum. ile razy mam jeszcze powtorzyc zeby dotarlo?

Wszyscy już wiemy, że gadasz głupoty a ty dalej swoje robisz.No nic tacy są już ludzie.Fanboje przeżarte przez marketing Sony

argumentum ad personam

Wiadomo....

nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz albo idź trollować w temacie o crysisie a nie o konsoli którą widziałeś jedynie przez szybę.

I nie, nie forza... forza to bida

forza to nie bida mimo to do gt5 jej sporo brakuje.

Swoją droga to myślałem, że w tym GT5 wszystkie kokpity będą na równym dobrym poziomie, a nie że będą jakieś auta premium

No niestety :D jest to chyba jedyna wada gt5, miało być 1000 uber wykonanych samochodów a zostało tylko 200, ale i tak patrząc na to co oferuje wybaczam polyphony ;)

No Wulfi, 200 to i tak sporo, jestem ciekaw jak wypada pozostałe 800 w porównaniu do tych 400 z Forzy. Albo np do wnętrz z Shifta. Wiem, że NFS to inna liga, ale z odległości dwóch metrów od ekranu w Shifcie kokpity naprawdę dobrze wyglądały (u mnie na PC). Cóż, ja z osądami i wypowiedziami poczekam do listopada. Jedni mówią że te screeny to rendery, Ty mówisz że nie, a ja tam Wam nie wierze, moim zdaniem to są zdjęcia porobione podczas jakichś wyścigów FIA i tyle, chce to sam zobaczyć :D

z tego co slyszalem to te 800 standard carow sa przeniesione z gt4 i tylko odbicia podrasowane.

znalazlem kilka screenow standard carow

http://farm5.static.flickr.com/4027/4714364566_5c8e2fb538_b.jpg

http://i46.tinypic.com/x4p0jn.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/3803/vlcsnap2010061717h22m07.png

osobiście wolałbym żeby było już te 300-350 ale tylko premium.

co do shifta to akurat wnętrza wykonane są bardzo dobrze i tu raczej nawet premium cary z gt wiele lepiej wyglądać nie będą.

2 gify pokazujące dym, wiatr i w końcu dodane ślady opon :D

http://i35.tinypic.com/156vayf.gif

http://i34.tinypic.com/24q2yc1.gif

jeszcze tylko wrzucę źródło tych poprzednich zdjęć żeby rozwiać jakiekolwiek wątpliwości

http://forums.gametrailers.com/thread/p ... 980?page=5

http://forums.gametrailers.com/thread/p ... 980?page=3

tutaj też ktoś dobre zdjęcia zrobił

http://forums.gametrailers.com/thread/p ... 80?page=37

dla mixtape to pewnie tez jest render:

http://i39.tinypic.com/11jqbo9.jpg

http://img30.imageshack.us/img30/3144/dscf3392l.jpg

Najzwyklejszy w świecie trolling, połączony ze schizofreniom. Niestety to są prawa Internetu. Można w nim przekłamywać rzeczywistość pisząc, jak powyżej...

Teraz i tak jest w miarę spokojnie. Tylko jeden rodzynek łyka nie te tabletki. Cała zabawa zacznie się w listopadzie. 2-3 ludzi z problemami będzie się starało przekonać całą populację forum, o doskonałości oprawy wizualnej Gran Turismo 5. Z rękawa zaczną im wypadać zdjęcia z trybu Photo Mode podpisane "gameplay".

To są przerywniki powyścigowe, gdzie są i zbliżenia i szansa na uchwycenie szczegółowości samochodów. Zagraj, zobacz. Jak wszystkie screeny pokazują modele są aż tak szczegółowe że aż niewiarygodne przy przerywnikach, powtórkach. Natomiast w samej grze nie ma czasu , nie ma okazji, i dlatego gra wygląda jak konkurencja. Aha, dodam że na SALI mamy LEKARZA, który na lewo i prawo rzuca hasłami. Wykazał już schizofrenie. Lepszy od Dr. Housa.

Zapraszam na gramy z Gran Turismo 5.

"Zwróćcie uwagę na oprawę graficzną, która nie zachwyca. Szczerze mówiąc. Może to być wina telewizora (...), ale nie wygląda to zbyt ładnie". Del w dalszej części wypowiada się o zdjęciach, które niektórzy z was traktują jako...

@Hearthland93

Widzisz kolego Prologue był w moim posiadaniu. Sprzedałem go wraz z pierwszą konsolą PlayStation 3. Dlatego dziwi mnie ten fałsz. Kit, którzy co poniektórzy chcą innym wcisnąć.

---

Z PlayStation Store można już pobrać demo NHL 11.

A Ty zrozum że od schizofrenii i kiczu blisko do przekroczenia dobrego smaku. Te dwa screeny są z gry, reszta wątpię, te które podał Wulfen, następnie zapytałem go czy są z prologue. Następnie TY rzucasz na lewo i prawo kłamstwa. Jak chcesz, wali mnie to czy sobie podbudujesz tym ego, może mam schizofrenie, może rzeczywiście wciskam ludziom kicz, ale g.... mnie obchodzi co o mnie myślisz. I nie przypuszczam że jesteśmy kolegami, jak oszacowałeś. Nie częstuj mnie więcej swoimi diagnozami. Ode mnie tyle, nie napiszę tu już nic, bo z takim ludźmi po prostu nie warto. I nie będę ci osądzał, bo w przeciwieństwie do Ciebie zachowuje granice dobrego smaku i jeśli dyskusja mnie nie interesuję robię logout.

Najzwyklejszy w świecie trolling, połączony ze schizofreniom. Niestety to są prawa Internetu.

Jedynymi trollami są ci co maja najwięcej do powiedzenia a ps3 widzieli jedynie przez szybę.

Można w nim przekłamywać rzeczywistość pisząc, jak powyżej

Pokaż mi w którym miejscu skłamałem?

Z rękawa zaczną im wypadać zdjęcia z trybu Photo Mode podpisane "gameplay".

zdjęcia które dałem na poprzedniej stronie nie są z photomode a z replayów.

They're from a replay.

These two are 100% in-game paused while playing shots.

http://forums.gametrailers.com/thread/p ... 980?page=3

W dwa ostatnie zgadam się bo widziałem je, ale to są z Prologu ?

tak

zdjęcia porównawcze pokazujące jak zmienia się oprawa od czasu prologue

http://www.playstationuniversity.com/wp-content/uploads/2010/02/346w1fo.png

http://www.playstationuniversity.com/wp-content/uploads/2010/02/gt5fuji.png

w prologue tor wygląda dość sterylnie w nowszej wersji jest już jak powinno być znaczna poprawa tekstur, oświetlenia i dodane ślady opon

--------------------------------------------

przerobione konsole będą banowane

http://www.ps3hax.net/2010/08/psjailbre ... le-on-psn/

Wulfi, te dwie fotki, odnośnie "standard carów" - trochę to przypomina PGR 3, Forza 2, może PGR 4 nie wiem, ale zgodzę się, że lepiej gdyby poszli na 400 premiumów, a nie "kafel" zwykłości. Swoją drogą 200 premium, a 800 standard przenieśli z GT4? To w GT4 ile aut było? :D

no właśnie to trochę dziwne bo w gt 4 było coś kolo 750 samochodów. pewnie większość samochodów premium było tez w gt 4 wiec samochodów które mogli przenieść z gt4 zostaje jakieś 600. Skąd te pozostałe 200? możliwości są dwie albo z gt na psp albo te 200 standard carów musieli wymodelować tylko do gt5. czyli wynika z tego 200 premium ok 200 nowych standard lub z psp i około 600 przeniesionych z gt4.

To ja obstawiam 200 premium, 600 z GT4 i 200 nowych, zrobionych na poziomie tych z GT4 :P

Teraz tak sobie myślę, skoro to zajęło im... 4, 5, 6 lat? To ile by robili tę grę, gdyby wszystkie fury były "sterylne", cud malina itd. :D